tiistai 13. syyskuuta 2016

Kaksi ajettavaa

Samppa.
Ponipojat Samppa ja Pilkku ovat jatkaneet ajo-oppeja ahkerasti. Tällä hetkellä tilanne on se, että meillä on kaksi vallan hyvin toimivaa ja liikennevarmaa ajoponia!


Tein jokin aika sitten varsinaisen löydön, kun pähkäilin pojille sopivia valjaita. Löysin lopulta tuttavan kautta käytetyt Zilcon valjakkovaljaat, jotka sopivat molemmille pojille paremmin kuin hyvin. 

Materiaaliltaan nämä ovat biothanea eli ne voi tarvittaessa pestä vaikka puutarhanletkulla ja muutenkin ne kestävät kaikki sääolosuhteet moitteettomasti. Loistava valinta laiskalle varusteiden pesijälle - valjaita kun saa jatkuvasti olla putsaamassa! Lähes samanlaiset oli Dukellakin, mutta ne olivat liian suuret näille kahdelle.


Samppa oli tähän päivään asti kesän jäljiltä vielä kengätön, joten sen treenit ovat tapahtuneet tarkasti harkiten lähinnä nurmipohjalla tai kentällä. Tänään sille kuitenkin kuumasovitettiin söpöt 6x0-kokoiset kengät ja nyt kelpaa poistua kotipihastakin vaunut perässä!

Harjoitteluvaiheen usein pärjää ilman kenkiäkin, mutta Suomen olosuhteissa optimaalisia pohjia ei vain ole, joten kengät ovat aika ehdottomat käyttöponille. 


Olen varmasti ennenkin mainittu, että Sampassa on ripaus Salamaa. Tällä hetkellä Samppa onkin näistä kahdesta ponista se, joka saattaa nähdä mörköjä enempi, mutta pysyy aisoissa oikeinpäin eikä kippo mene nurin, vaikka joku kanto vähän tuijottelisikin takaisin. Kyllä ne siitä unohtuvat sitten, kun rutiinia tulee lisää.

Sampan ajovarustesetti on aika toimiva nyt, vain parempia kuolaimia metsästetään vielä. Tällä hetkellä sillä on suora kumikuolain (se kisoissa sallittu versio) ja se toimii ihan okei. Sylinterikuolain voisi tällekin olla kokeilemisen arvoinen, mikäli jostain löytyy tarpeeksi pieni sellainen. Lappusuitsia en ole vielä kokeillut, mutta ne ovat kokeilulistalla jossain kohtaa.

Sampan kanssa tavoitteena on suorittaa käyttökoe ensi vuonna, jolloin sen palkintoluokka nousee I-luokkaan. Treenit siis suuntautuvat pitkälti siihen suuntaan toistaiseksi. :)

Pilkku
Pilkku taasen on tasaisen varma oppija. Sitä ei vielä laitettu kenkään, koska haluan sen etenevän hitaammin ja kiireettä. Pilkku on näemmä sellainen, että vähemmän on enemmän ja sillä sipuli. Lyhyet, mutta tehokkaat treenihetket ovat sen juttu. Tällä ponilla on aivan jäätävä työmoraali, jota haluan ylläpitää viimeiseen asti. Rohkeasti se etenee, vaikka mitä jännää olisi edessä. Tarvittaessa toki syttyy, mutta pysyy silti käsissä. Ja tuo ravi - hitsi, kun pyörä todella pyörii ja maisemat vaihtuvat!

Pilkulla on tällä hetkellä suussaan suora metallinen kuolain ja se on sille just hyvä. 

Pilkun kanssa ensi vuoden tavoitteet ovat vielä vähän auki, mutta jos kehitys näyttää edelleen myönteiselle, ovat oripäivät edessä. Siellä tehdään tarvittaessa sitten myös käyttökoe, jos talven treenit vaikuttavat menneen suotuisasti. Jos ei, niin tehdään käyttökoe sitten myöhemmin. Pilkkukin on vasta kolme, joten mitään kiirettä ei ole.


Molemmat ovat käyneet vähän maastossa ja tehneet lyhyitä ajolenkkejä pari kertaa viikossa. Näin jatketaan, kunnes kelit menevät kaameiksi. Just nyt ilmat ovat mitä parhaimmat kaikelle ulkoilmaurheilulle. :)

4 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Pilkku on vähän niin kuin Sampan ja Duken risteytys eli sillä Duken varmuus ja työmoraali yhdistettynä Sampan räjähtävään herkkyyteen. Ai että se on poni mun makuun! <3

      Poista
  2. Voi että miten suloisia kavereita nämä ovat :3333

    VastaaPoista