tiistai 6. syyskuuta 2016

Hyvää suomenhevosen päivää!


Suomenhevosen päivän kunniaksi pakkasin Salaman, rakkaan suomenhevoseni ystävänsä Sampan kanssa traileriin ja hurautimme heti aamutuimaan klinikalle keuhkoputkien tähystykseen ja rokotuksille.

Siellä purin pojat yhtäaikaa ulos, taluttelin tuon hurjan (not) jalostusorini ja lupsakan Salamani mäkeä pitkin ylös klinikalle ja olin onnellinen, miten toimivia nämä otukset voivatkaan hyvänä päivänä olla.

Salaman keuhko-osastossa näytti paremmalta kuin aikoihin. Ei merkittävästi räkää eikä ärsytyksen merkkejä missään. Tuhdin ruokahalun tehnyt kortisoni oli siis purrut! Ylisyötetytksi quarteriksi eläinlääkäri tätä "kehui", mutta ymmärtäähän sen kun katsoo pakkopilttuuseen ahdettua suomipoikaa sillä silmällä. Läski saadaan onneksi aina pois, mutta keuhkoröörit ovat toinen juttu. Siksi tämä olikin erityisen ihana uutinen!

Tämä tarkoittaa ennen kaikkea myös sitä, että siedätyshoito voidaan aloittaa. Se alkaa kahden viikon päästä ja tehdään ihan kotioloissa. Saan siis jälleen viedä töitä myös kotiin! Ymmärtääkseni tuo Artuvetrin-lääke on tehty aina yksilöllisesti ja se sisältää paria eri allergeeniä, jotka ovat allergiatestien perusteella siihen valittu. Aloituspakkaus kestää 9kk ja sitä annetaan kasvavin annoksin tietyin väliajoin, pistoksina ihon alle siis. Jännittävää seurata, onko tästä hyötyä vai ei!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti