perjantai 25. heinäkuuta 2014

Sodassa ja rakkaudessa kaikki on sallittua


Sota paarmoja vastaan jatkuu, tällä kertaa pienin varustehankinnoin. Kesä on ihanaa ja oikeastaan kesäsadepäivät ovat parasta, mitä tiedän. Niin ja kesäloma, joka alkoi eilen.

The Plan: Hevoset edelleen päiväksi talliin. Liikutus varhain aamulla (not) tai myöhään illalla hyttysten ja polttiaisten seurana. Yöksi hyönteisloimet päälle.


Lisäapua vanhojen juttujen kaveriksi:

Pojille vanha tuttu juttu: Effol Fly Blocker 2500ml jättipakkaus (ei ainakaan lopu kesken - ehkä) ja perinteinen Horsepower tervarasva.

Dukekin sai vihdoin oman kaavun: Bucas Buzz Off koossa 105cm (jos se repii sen, niin...)

Salamalle helpotusta maastolenkeille: Bucas Buzz Off Riding loimi koossa 145cm (kätevä, tämän saa jaettua kahteen osaan tarvittaessa)

Pihan koristeeksi: Paarma-ansa osa II by Martza. Tämä vielä työn alla.
Salama ja vuoden ehjänä kestänyt loimi. Tän on pakko olla hyvä, siksi varmaan omistan niitä nyt kolme kappaletta! :D 
PS. HBD minä!

16 kommenttia:

 1. Mä oon ja himoinnut noita pieniä buzzoffeja ponskeille mutkun ne on katoksessa tarhassa ja päivät tallissa, niin ei kai ne välttis tarvii... Kai....? ;) Amilta täydet kaviot myös HW:n Rambo Sweetitchhoodylle. On kun mikäkin hiphoppari takissaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Poni-Buzz offit olivat nyt 80egee Reunoksella, heltysin vihdoin ;)

   Katsoin myös tuota HW:n versiota, mut oli vielä vähän turhan arvokas. Vamoose-käsitelty oli kiikarissa siis.

   Poista
  2. Meiän tallilla kesäihottumashettiksellä on tuo vamoose-käsitelty loimi, ihan huippu! Sopii tosi hyvin päälle, ei roiku tai kiristä, eikä myöskään ötökät häiritse.

   Poista
  3. Täytyy siis harkita uusiksi, ulkomailta sen saa suht järkevään hintaan vielä... :)

   Poista
  4. 135 eurolla postareineen saa Suomesta tuota käsittelemätöntä versiota. Käsitelty muistaakseni 180 luokkaa. Mutta voin kyllä suositella, ei hajoa ihottumaponillani joka tarhaa kahden yliaktiivisen nuoren (ja yhden vanhusruunan) kanssa, ja ei pääse ötöt syömään! Ainoastaan etujalkojen välissä jokunen paarmanpurema, mutta sitä nyt ei tunnu kunnolla suojaavan edes nuo erilailla muotoillut ihottumaloimet.

   Poista
  5. Salama haluaisi munaskuukkelisuojan, vehkeet on ihan syödyt... :( Muuten ollaan oltu tyytyväisiä seepraloimeen. Vaihdoin sen nyt koon isompaan, kun tuo 135cm jättää pehvan puoliksi näkyviin. Jospa sekin jo jotain auttaisi. :)

   Poista
 2. Speedy repi uuteen ötökkäloimeensa ison reiän kaulaan. Sain paikattua ja viikkoa myöhemmin toisella puolella vielä isompi reikä jota ei enää kyllä pysty parsimaan kasaan :( Kyllä kismitti. Onneksi täällä on kuitenkin tuullut sen verran että suurinosa paarmoista pysyy poissa, ei tarvitse ötökkämyrkyn ja -hupun lisäksi paljoa muuta. Omatekoinen paarma-ansakin kasattiin mutta ei sinne ole jäänyt kuin yksi poloinen loukkuun :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ekan illan saldo Duken loimen osalta yllättäen on se, että se on koskematon!! Jiihaa! Duke ei yleensä tykkää loimista, mut ehkä se fiksuna ponina ymmärtää, että tästä on hyötyä... ;)

   Paarma-ansat ovat nyt in! Toisilla toimii, toisilla ei... Meidän osa 2 valmistunee huomenna. ;)

   Poista
 3. On ollut kyllä kurjaa pitää hevosilla loimia näin helteellä, mutta pakko mikä pakko. Tänään otin hepat iltapäivällä sisälle muutamaksi tunniksi ja laitoin ulos ilman loimia.. Pitkän heinän niittäminen laitumilta tuntui auttavan osin - tosin se oli pakko tehdä, kun ei lehmät sitä pitkää syö eikä hevoset kerkiä (meillä on niin paljon laitumia). Josko nuo paarmat jo ottais lähdön, ei haittais! Ai niin, puhumattakaan siitä, miltä mun omat jalat näyttää... Aitaustalkoot helteessä, nurmikon leikkaus... Syödyt on..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, hirvittää loimittaa, mutta pakko mikä pakko - meillä hevoset ulkona nyt n. klo 16 - 10 (eli aamukymmeneen) välisen ajan, sen verran kärsii sentään olla. Tallissa nukkuvat tyytyväisinä. :)

   Meillä taisi siimaleikkuri saada lämpöhalvauksen...

   Poista
 4. Hyvää syntymäpäivää! :) Nup paarmat on kyllä aikamoinen riesa, meillä otetaan hepat aina päiviksi talliin ja yön ovat pihalla, myös olen todennut (http://kauppa.savenmaa.fi/PublishedService?file=page&pageID=9&itemcode=paarma%C3%B6ljy) tämän oikein tehokkaaksi ainakin meillä toimii :) Ainut miinus kun sottaa kädet ja ei meinaa lähtee millään pois :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luinkin tuosta paarmaöljystä, moni on sitä kehunut. Ilmeisesti tervapohjainen? :)

   Poista
  2. Joo on tervapohjainen :)

   Poista
  3. Kiitos vinkistä, pitää tutkailla, jos täältä löytyy jonkun kaupan hyllyiltä sitä. :)

   Poista
 5. Satuin törmää youtubessa tälläiseen http://www.youtube.com/watch?v=b3FnM5SH1uk ton mukaan ainakin näyttäis toimivan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri tuollaisen väsäsin itsekin, mutta kas kummaa, yksikään paarma ei eksy sinne! :D Tänään tosin on ihmeellinen päivä, paarmoja on aiempiin päiviin verrattuna kovin vähän. Hyvä niin.

   Poista