maanantai 7. heinäkuuta 2014

Kuvahaaste: Suosikkikuvia

Voitto kotiin-blogin kuvahaaste
Ohjeet: Jaa lempparikuvasi antamistani aihekategorioista, kerro miksi pidät juuri siitä ja miksi valitsit juuri sen. Kuvan ei ole tarkoitus olla sinun ottamasi vaan sellainen, missä sinä ehkä itse esiinnyt tai missä suosikkihevosesi on. Muista kysyä lupa kuvaajalta kuvan julkaisuun ja mainita kuvaaja! Kopioi halutessasi yllä oleva banneri postaukseen ja linkitä tämä haastepostaus, josta ohjeet löytyvät. Haasteen voi tehdä kuka vain, mutta postauksessa voi myös haastaa halutessaan muita bloggaajia mukaan.

Estekuva
 

Minä ja Tom vuonna 2007 matkalla kohti ruusuketta.

Kotimäessä aluekisoissa syksyllä 2007.
Valitsin tähän kaksi kuvaa, jotka molemmat löytyvät kodistamme taulun muodossa. Tom, suuri sydän ja kivat kisamuistot. 

Koulukuva

Vakavaa touhua tuo semi-ylväs dressage.
Kuva oman seuran harjoituskoulukisoista keväältä 2010. Silloin vielä ikinuori Tom pisti verkassa tuttuun tapaan ranttaliksi ja housut ovat sen jäljiltä tyylikkäästi hiekassa. Kuvassa tyypataan KN Specialia ja meneillään on vauhdikas laukkalävistäjä. Chapsitkin meinaavat tippua jalasta. Luokasta irtosi muuten voitto.

Ekoja raveja oman varsan kanssa.
Jos Tom tarjosi uransa aikana monia onnistumisen iloja, ei Salama jää lainkaan huonommaksi. Oikeastaan sen kanssa kaikki onnistumiset ovat suuria iloja. Sellaisia hetkiä, jotka kantavat läpi harmaiden päivien. Eka sitä, eka tätä-jutut jäävät mieleen ikuisiksi ajoiksi. Tässä me Salama 3veen kanssa ravataan ekaa kertaa ilman taluttajaa keväällä 2014. 

Yhteiskuva

Kesällä 2014.
Minä, huopatossut ja pojat. Ihana kesäpäivä ja muutama onnistunut kuva, näistä löytyy myös taulut kotoa. Sittemmin Duken harja on kasvanut ja omat hiukset lyhentyneet eli ehkä uusia yhteiskuvia voisi taas harkita. ;)
     
2007.
Ylioppilaskuvia "parin" vuoden takaa. Minä ja itsehankkimani ylioppilaslahja, unelmieni valkoinen ratsu Tom. 

Kisakuva

Tomppa ja minä palkintojenjaossa Alvalla 2007.
Palkintojenjaot olivat Tompalle vähän vaikeita paikkoja, siitä johtunee ratsastajan tuima ilme. Mutta muistan nuo kisat vieläkin erittäin hyvin: Luokka oli 90cm ja olimme nopein hevosratsukko isossa alueluokassa heti ponien jälkeen. Sillä irtosi 5. sija ja keltainen rusetti.

Salaman kanssa match show'ssa syksyllä 2013.
Tämä näyttelyreissu oli oikein mukava: Tapahtuma oli ihan lähellä, hevonen käyttäytyi hyvin, ruokahuolto pelasi (paljon ruohoa), odotusaika meni hyvässä seurassa nopeasti ja heppa näytti kuvissa kivalta. Sai se hyvän arvostelunkin. :)

Maastoestekuva

Hiekkakuopilla kesällä 2008.
Asia, mitä en todistetusti harrasta, kun kuvia maastoestehypyistä ei löydy. Meillä on täällä kuitenkin ihanat hiekkakuopat, joissa on mukavaa treenailla ratsain tai kärryjen kera ristiin rastiin. Keväällä yhteen kuoppaan kerääntyy vähän vettäkin ja se menee ihan vesiesteestä. ;)

Tippumiskuva


Yhtäkään tippumiskuvaa en arkistoistani muista löytyvän. Näitä läheltä piti-juttuja sen sijaan piisaa, kiitos yhten edesmenneen rodeohevosen...

Kuva, johon liittyy hyviä muistoja
 
Votto kotiin.
Ilo.
Jokainen ruusuke tämän hevosen kanssa oli suuri voitto ja tunteikas hetki. Ne eivät koskaan olleet itsestäänselviä juttuja. Tomppa oli niin ihanan ilmeikäs ja siksi valitsin nämä kuvat tämän otsikon alle.  

Ensimmäinen kuva oman hevosesi kanssa

Keväällä 2007.
Ekoja ratsastuksia kotona Tompan kanssa. Valitsin tämän kuvan, koska siinä on mielestäni ihanat värit. Eikä hevonenkaan ole yhtään hullumpi. 

Huhtikuussa 2012.
Salamaboy ja minä huhtikuussa 2012. Salama oli ollut meillä tässä kohtaa jo muutaman kuukauden, mutta nämä taitavat olla ensimmäisiä yhteiskuvia. Ihana pieni rimpulahan se siinä, minun ikioma musta orini.

Paras kesäkuva


Paras talvikuva
    

2-vuotiaat lapsoset painimassa.
Talvikuvissa meinasi iskeä valinnan vaikeus. Laadullisesti näistä yksikään ei ole ehkä huippuluokkaa, mutta hauskaa piisaa. Se on tärkeintä. 

2-vuotiaat pojat ja palloleikki.
Loikka tuntemattomaan.
Tunnelmallisin kuva
    
Kesätunnelmaa.
Tämä on ehdottomasti yksi suosikkikuvistani. Harmi, kun molemmilla on riimut päässä, ilman niitä kuva olisi aika täydellinen.

Vauhti.
Tämän kuvan valitsin, koska siinä hevonen on niin omassa elementissään kuin vain voi. Tom rakasti hyppäämistä ja hyppäsikin suurella sydämellä kaiken mitä eteen laitettiin. Kerrankin oli muuten häntäkin puhdas.

4 kommenttia:

 1. Ihania kuvia, kaikki omalla tavallaan niin kauniita ja tunteikkaita. Omia lemppareitani olivat talvikuvat. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Serkkuni on ottanut suurimman osan näistä hienoista kuvista. S&D-kuvat ovat omia tuotoksia. ;)

   Poista
 2. Vau mikä hurmuriherra tämä sinun rodeoheppa Tom on ollut ! Mahtavan näköinen hevonen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tom oli aika hurmaava. Aina, kun käyttäytyi hyvin. ;))

   Poista