tiistai 29. lokakuuta 2013

Tätiratsua tekemässä (video)


Kivan, kiltin ja toimivan (tulevan) tätikuljettimen voi tarpeen tullen lastata yksin traileriin. Tässä Salama 2veen taidonnäyte:

Ensin haistellaan vieraan hevosen hajuja sillalla. Sen jälkeen kysytään, onko tänään(kin) ihan pakko mennä ihan itse tuonne koppiin. Suomipoika on kuitenkin aina tyytyväinen, jos edestä löytyy jyväkippo. Sen luota ei myöskään kannata heti poistua. ;) (onneksi)

7 kommenttia:

  1. Mä lastaan samaan tyyliin hepat, koska mä kuljen yleensä aina yksin, niin on pakko saada lastattua ne ilman apua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tähän mekin pyritään jo pienestä pitäen. Nimim. liian monta aikuista hevosta käsitelleenä, jotka ovat ehtineet oppimaan tyhmiä tapoja ennen meille tuloa. Oikeastaan vain Hennu, vanha vuosia kilpaillut lämppärini, oli sellainen, minkä pystyin turvallisesti lastaamaan yksin. Sen kanssa reissaattiinkin aina kahdestaan vaan. :D

      Poista
  2. Minä lastaan hepat, myös varsat lähes aina yksin, mutta teen sen ihan normaalisti taluttamalla hepan koppiin. Sitten kipitän vaan ulkokautta laittamaan puomin kiinni. Sujuu oikein hyvin niinkin. :) Jos epäilen että hevonen saattaisi lähteä peruuttamaan ulos sillä välin, talutan sitä pitkässä liinassa jolloin voin pitää liinan kädessäni koko ajan eikä heppa pääse karkuun vaikka se peruuttaisi pihalle. Mutta ei ne ole kertaakaan ruvenneet peruuttamaan, kun ovat oppineet että kopissa on herkkuja tarjolla. Joskus ahneudesta on hyötyä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samaa tapaa olen käyttänyt, jos epäilen, että saattaisi peruuttaa pois :) Ja Dukella se on hyvä, kun se luikahtaa puomien ali samantien. Sille pitäisi rakentaa oma "boksi" traileriin, niin olisi helppo nakki sekin.

      Poista