perjantai 25. lokakuuta 2013

Satulavyövertailua

Lapsihevonen joutui taas koekaniiniksi.
Salama on silloin tällöin tässä saanut pitää selässään satulaa. Välillä on ihan huvin ja urheilun vuoksi käyty taluttaen kävelyllä satula selässä, välillä on ohjasajettu satulaa hyödyntäen ja ne kaksi kertaa käyty kyydissäkin. Sillä on satulana joustorunkoinen Flexible Inspiration 34/16,5" ja vyönä ollut aiemmin tavallinen Kiefferin muotoiltu, mutta suora vyö lampaankarvapehmusteella. Olen huomannut, että vaikka kuinka laitan satulan oikealle paikalle taakse (joustorunkoinen satuloidaan hieman tavallista satulaa taaemmas), se suorastaan hypähtää eteenpäin lapojen päälle vyötä kiristettäessä. Salamalla on ihana, hyväsäkäinen selkä, jossa satulan pitäisi kyllä pysyä paikoillaan eli oli aika lähteä etsimään syyllistä tähän. Tylsähän se on tepsutella vyö kainaloissa kiristäen, saatikka sitten kun pitäisi ratsastajaakin joskus kantaa.


Tänään posti toi Viljarshopista paketin, missä oli Nortonin hieman muotoiltu, painetta tasaava leveä kouluvyö koossa 60cm. Se muistuttaa yllättävän paljon Wintecin Cair-vyötä, mikä on maailmanlaajuisesti tutkitusti hyväksi havaittu patentoidun ilmasysteeminsä ansiosta. Hieman skeptisenä en kuitenkaan halunnut vielä satsata sellaiseen, vaikka tutuiltakin olen kuullut pelkkiä hyviä kokemuksia siitä. Halusin jotain synteettistä materiaalia olevan vyön, mikä on helppo pitää puhtaana. Nahkavyöt ovat kivoja ja niitä löytyy myös monenlaisina kiemuroina ja banaaneina, mutta en pidä nahkavöistä arkisessa käytössä. Pienen lisähaasteen vyön metsästykseen tarjosi myös satulani älyttömän paksut vastinhihnat, joihin ei mikä tahansa solki aina mahdukaan...

Vasemmalla suora vyö, oikealla uusi muotoiltu vyö. Vyöt ovat yhtä napakat. Huomaatko eron?
Yllä oleva kuva kertoo selvää kieltä: Vasemmalla satula on siirtynyt lavan päälle, vyö tehnyt ryppyjä kainaloon ja vääntänyt vastinhihnat vinoon. Oikealla on uusi vyö, joka jättää kainaloille kivasti tilaa ja satula pysyy paikoillaan, myös vastinhihnat ovat suorassa. Varsakaan ei kiukutellut vyötä kiristäessä eli ero on aika valtava!

Seuraavana missiona metsästän ponin valjakkovaljaisiin mutkavyön... ;) 

Eilen alkuviikosta tilaamani lämmitettävä vesikuppi sitten saapui. Se askarreltiin tarhan puolelle ja lämmityspuolta testaillaan sitten, kun ilmat vähän viilenevät.

Salama ihmettelemässä elämän ihmeitä.
Gubbe ja uusi vesikupin täyttöveräjä paikoillaan.

Päivän kuva-arvoitus: Arvatkaa kumman hepan varjo tässä on?

11 kommenttia:

  1. Salamahan se tossa varjokuvassa :) ?

    VastaaPoista
  2. Koska varjo näyttää enemmän ponilta sen on pakko olla Salama? :D

    VastaaPoista
  3. Tuollaisesta satulavyöstä minäkin olen pitkään haaveillut, kerro sitten käyttökokemuksia kun pääsette testailemaan! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, kerron! :) Hiukan ohkasempi se on mitä Wintecin Cair (mikä on itseasiassa tosi paksu), mutta tosi jämäkkä ja pehmeä. Positiivinen yllätys!

      Poista
  4. Aika suuri ero pelkän vyön ansiosta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nii o! Tosiaan, positiivinen yllätys tuo, vaikkei mitenkään "erikoiselta" näytä. Maaginen parin sentin kaarevuus ratkaisee. :D

      Poista
  5. Ei vitsit, kiitos vinkistä, kiinnostaisi itseäkin kokeilla tuota Nortonin vyötä.. Pitäisiköhän tilata!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Koita ihmeessä! :) Mä olen aina ajatellut, ettei jollain "pienillä nippeleillä" niin paljoa väliä ole, MUTTA...

      Poista
  6. Kiitos vinkistä, pidän ehdottomasti mielessä tuon vyön :)

    VastaaPoista