keskiviikko 25. syyskuuta 2013

Orhista ruunaksi

Tänään oli Duken vuoro sanoa sukukalleuksilleen hei hei.

Eläinlääkäri tuli tänne meille kotiin ja Duke ruunattiin siis ns. perinteisellä tavalla, kaadettuna kylläkin. Haavat jäivät auki ja nyt se saa penissilliini- ja kipulääkekuurin, lisäksi hoito-ohjeena on paljon liikutusta, jotta haavat pysyvät hieman auki.

Tunti ennen operaatiota Duke otti leppoisat päiväunet Salaman valvovien silmien alla.
Tuore ruuna. Fiilikset eivät vielä ole kovin hohdokkaat.
Tärähtänyt kuva kuvaa ehkä tärähtäneitä fiiliksiäkin.
Itse operaatio oli nopea, mutta etukäteisvalmistelut ja ponin kaataminen veivät oman aikansa. Oltiin kerätty kasaan kunnon avustajajengi: Meitä oli yhteensä viisi + eläinlääkäri. Kaksi jäi pääpuoleen, kaksi ketjuihin ja viides avustamaan eläinlääkäriä. Poni sai ensin tujun satsin rauhoittavaa ja kaatoaineen, jonka jälkeen se nykäistiin siististi nurin jalkoihin laitettujen ketjujen avulla. Toinen takajalka teljettiin työturvallisuuden vuoksi liinalla kylkeen kiinni. Duke ei olisi halunnut luopua kalleuksistaan oikein millään, maksimiannos rauhoittavaa ei meinannut riittää... Taistelu Duke vs. kuusi naista päättyi kuitenkin onnellisesti meidän hyväksi. 

Tämä yksilö seurasi naapurikarsinasta toimenpidettä :O-ilme naamallaan.
Vain popcornit puuttuivat.
Reilu tunti operaation jälkeen alkoi jo tuttu nypläysleikki oven yli.
Illalla Duke oli jo aivan oma itsensä, pirteä, ahne ja reipas. Ruoka maistuu ja kakkapalloja löytyi karsinasta. Haavoista tihkuu verta ja pientä turvotusta on, kuten kuuluukin. Nyt vain peukut pystyyn, että paraneminen sujuu suosiollisesti!

9 kommenttia:

  1. Olipas teillä sitten melkoinen prosessi. Meidän ruunaus tehtiin ihan erilailla (täältä voi lukea lisää: http://tulppaanejakavioissa.blogspot.nl/2013/02/ruunaus.html ) mutta tuota kys. eläinlääkäriä en sitten olekaan käyttänyt ruunauksen jälkeen, mieluummin maksan enemmän laadusta ja asiakaspalvelusta... Toivottavasti teidänkin ruunaushaavat toipuvat yhtä nopeasti kuin täällä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse toimenpide oli nopea ja näppärä, mutta se kaikki muu veikin sitten aikaa.. :D

      Hienoa, että teillä parani haavat rivakasti. Samaa täälläkin toivotaan :)

      Poista
  2. Uteliaisuuskysymys; Miksi Duke ruunattiin kotona? (Eikös Salama käynyt klinikalla kyseisessä operaatiossa?) :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, Salkku kävi ihan kunnon unilla leikkaussalissa :) Anivetissa ei nyt tehdä niitä ruunauksia, pystyssä tekevät sielläkin nyt. Siispä päädyin kotona kaatona tehtävään ruunaukseen näistä vaihtoehdoista :)

      Poista
  3. Onnea tuoreelle ruunalle! (Jos siitä nyt voi onnitella)

    Minäkin olin valmistautunut siihen, että meidän tallilla vietettäisiin ennemmin tai myöhemmin ruunajaisia, mutta ovat niin säyseitä nuo oripojat että ei ole tarvinnut sitä vaihtoehtoa miettiä ollenkaan. Johan niistä taitaisi tulla ihan pystyynkuolleita, jos vielä ruunattaisiin. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En minäkään ihan heti olisi tätä halunnut ruunata, mutta hormonit sekoittavat sen pään niin pitkäksi aikaa aina yhden reissun jälkeen, ettei tosikaan. Hyvä olisi, jos tässä olisi pihapiirissäkin tammoja, niin tottuisi niiden hajuunkin. Mutta kaikkea ei voi saada, mitä haluaa. :)

      ...oli aika helpottavaa kuulla Duken reipas hirnahdus ulko-ovelle, kun lähdin aamutalliin. Se on hengissä! :)

      Poista
    2. Meillä varmaan tosiaan asiaa on auttanut se että oriit ovat koko ajan nähneet ja haistaneet tammoja - vaikka ne ovatkin niiden oma äiti ja mummo. Ja on meidän naapurissakin kyllä tammoja. Näyttelyssähän meidän Gere on kyllä esittänyt hyvinkin miehekkäitä elkeitä, mutta kotiin palattua on heti ollut taas oma ihana itsensä. Sen minä kyllä kestänkin, jos näyttelyssä vähän esiinnytään, kunhan kärryjen edessä raviradalla osataan käyttäytyä kunnolla. Jos siellä rupeaa naiset kiinnostamaan enemmän kuin juokseminen niin sitten kyllä lähtee pallit. :D

      Poista
    3. Heh, mä sanoinkin Dukelle eilen, että olisit käyttäytynyt... No, uusi elämä alkaa nyt.

      Poista