keskiviikko 19. lokakuuta 2011

Erikoisia fiiliksiä

"Kun on tarpeeksi tyhmä uskoakseen aina itseensä, voi elämä palkita aivan kenet tahansa." (lainaus varmaan jokaiselle tutusta mainoksesta...)

Tähän voisi kiteyttää ikuisen optimistin (= minun) elämänasenteen. Tänään ja eilen myrskytuulet toivat kuitenkin päähäni paljon erikoisia ajatuksia.

Ensin meikäläistä v*tutti. No joo, on syksy, vettä on satanut kuin Esterin pyllystä ja vaikka pihat ovat kuinka sepelistä ja hiekasta, on liejua silti joka paikassa. Tallihommat ottivat päähän, vaikka yleensä ne ovat mielekkäitä. Kumisaappaasen oli tullut reikä. Kottikärryjen rengas oli melkein tyhjä. Talikko hajosi. Pimeä tuli ennen, kuin sain hommat tehtyä.

Mikä parasta, molemmat hevoset ovat kipeitä/jumissa/vaivasia. Hennu on lähes kokonaan nyt poissa pelistä, Fanni on siinä rajoilla. Pelkään pahinta ja toivon parasta - saako sillä hyvän fiiliksen ja puhtaan omantunnon?

Vastaus: Ei saa. Mietit pääsi puhki, mitä ihmettä vielä tekisi ja miten vielä voisi asioita sekoittaa paremman tai pahemman kerran.

Esiin astuu siis pelko. Tuleeko Fannista enää ehjää ratsua? Olenko rikkonut/pilannut sen ihan kokonaan? Tai olenko ylipäätän syyllinen sen vaivoihin, ovatko ne olleet vain huonoa tuuria? Entäpä Hennu, mikä sen kohtalo on?

Joskus tieto lisää tuskaa ja ehkä sen ikuisen optimistinkin pitäisi vain oppia heittämään mokomat negatiiviset ajatukset romukoppaan ja keskittyä tekemään sitä, missä on hyvä - ajattelemaan parempaan huomiseen.

Heposet lounaalla eräänä poikkeuksellisen aurinkoisena syyspäivänä.
Ensi keväänä saa tuo uusi ulkokatoskin toivon mukaan maalit pintaansa... :D
PS. Kommentteja kiitos - kertokaa nyt muutkin, miten "surkeaa" elämä/arki aina joskus voi olla! :)

1 kommentti:

  1. I feel you!
    Itellä on triplaantunu projektien määrä ja samaan aikaan on jotenkin alkanut vaivatta epätoivo. Jos en osaakaan mitään, jos pilaan ne!
    Aloitin ratsastustunnitkin yhdellä tallilla, kun minusta alkoi tuntua, että en osaa enää edes ratsastaa.
    Ehkä tämä muutuu tästä vielä iloksi, ennen kuin tule totaalistoppi..

    VastaaPoista