torstai 19. toukokuuta 2016

Torstai, toivoa täynnä


Klo 5.00 herätyskello soi. Soikoon, voihan tässä hetken torkkua...
Klo 5.09 omppuluuri pärähtää uudelleen soimaan. Torkutan silti.
Klo 5.20 herätyskello jatkaa jälleen. Luovutan ja pyrin reippaasti nousemaan. Nopea kurkkaus makkarin ikkunasta alas ja ulos: Hevoset päivystävät tarhassaan pirteinä. Ilma näyttää ihanan pirtsakalta.

Ruuna Reipas, mistälie lempinimi tullut..?
Klo 5.24 Onpas pirteä fiilis. (Not) Kahvit porisemaan ja kurkkaus jälleen ulos: Hevoset ovatkin juuri asettuneet nukkumaan samaan nurkkaan, jossa päivystävät muutenkin maailmanmenoa. Siispä en käykään heti täyttämässä heinäverkkoja, vaan asetun keittiön pöydän ääreen ja kurkkaan netistä uusimmat uutiset. Samalla tulee tehtyä perinteinen FB-Blogger-sähköposti-kierros aamupalan ohessa.

Klo 5.41 Hevoset heräävät ja nousevat ylös, kun päästän heleästi ääntelevän rääkyvän Helga-kissan ulos ja ulko-ovi kolahtaa terassin kaiteeseen. Käyn samalla täyttämässä heinäverkot. Salama tekee jälleen läheistä tuttavuutta, "pusuttelee" ja kiehnää ihan liki kerjäten herkkuja. Ponikin asettuu kerjuuasemiin. Ne varmaan näkevät minut Miss Porkkanana. Ihan jees.

Tämä on sitä vaunuhevosen ravia, mistä olen joskus kirjoittanut blogissakin. Tossut nousevat.
Klo 5.50 Opel pärähtää käyntiin. Pakkaan kyytiin itseni lisäksi työvaatteet sekä salikassin. Kaara suuntaa ensin salille.

Klo 6.09 kipitän salin rappusia ylös ja mietin, muistinkohan laittaa parkkikiekon. Takaisin ei tohdi kuitenkaan kääntyä.

Klo 6.11 alkaa kevyt jalkatreeni. Polvi kestää jo joitain liikkeitä pienillä painoilla, joten teen kaikkea sille sopivaa.


Klo 6.47 pakkaan kamppeeni, pesen naamarin ja suuntaan kohti töitä.

Klo 7.01 avaan työpuhelimeni ja kurkkaan mobiilista päivän työt. Hektinen päivä hurahtaa nopeasti ohi.

Klo 15 Opel suuntaa kohti kotia minä kyydissä. Kurjaa olisikin jäädä pois kyydistä.


Klo 15.12 muistan, että illalla tulee vieraita. Suklainen kääretorttu tarttuu mukaan lähikaupasta.

Klo 15.17 kaarran kotipihaan ja näen, kuinka Salama tervehtii jälleen äänekkäästi tuttua autoa. Nappaan traikun auton perään. Kummallista kyllä, auto osuu aisaan kuin itsestään. Must be good day! Tänään suunnataan Salaman kanssa Elinan luo treeneihin jälleen kerran.

Klo 15.25 terkut ja herkut hepoille. Heinää onkin vielä jäljellä ja vettä kupeissa, joten pojat saavat jäädä vielä odottelemaan.


Klo 15.40 pieni välipala huiviin. Samalla FB:n viesteihin vastailua sekä sähköpostin ja säätiedotteen tutkailua.

Klo 15.57 imuri päälle ja alakerran pikaelvytyssiivous.

Klo 16.30 totean alakerran välttäväksi ja kiiruhdan talliin.

Klo 16.33 yhdistän puutarhanhoidon ja heinäverkon täyttämisen: Sapuskaksi kelpaavat rikkaruohot joutavat verkkoon matkaevääksi.


Klo 16.40 hepat käyvät pissalla karsinassa. Harjaan hyvin hiekkaisen Salaman pikaisesti ja suojitan sen.

Klo 16.47 pojat kyytiin ja matkaan. Vaikka välimatkaa on vain 15km, menee mutkaiseen ja kapeaan tiehen paljon ajoaikaa. Matkalla olen erityisen tyytyväinen siihen, miten hienosti hepat saa yksin lastattua ja purettua, apukäsiä kun ei läheskään aina ole.

Klo 17.18 kaarran Elinan pihaan.


Klo 17.35 ratsastaja selkään ja kengurutreenit alkavat. Alkutohinoihin tuli taas käytettyä lähes kaikki työhön tarvittava energia, mutta melko reippaasti Ruuna Reipas jaksaa vähän työskennelläkin. Alkuun tuli esiteltyä taas ne Salama iskee-moodit, mutta väistöt ja siirtymiset saivat keskittymisen taas jollain tapaa osumaan olennaiseen.

Klo 18:08 loppukäynnit vielä taluttaen ja pesarin kautta heppa kuljetuskuntoon.


Klo 18.20 starttaan kohti kotia.

Klo 18.44 saavun kotiin. Ajoin kotiin 10km pidempää, mutta suorempaa reittiä ja ajoaika oli lähes sama. Hermot lepäävät ja hevoset kiittävät, kun välillä saa ajaa ihan suoraankin.

Klo 18.57 Salama vielä kylmäyssuojiin 20 minuutiksi. Syöttelen sitä nurmikolla tuon ajan, jotta maailmanrauha pysyy yllä. Nyt kun se tietää, että kylmäyssuojat ovat pääsylippu nurmikolle, ei mikään muu vaihtoehto enää kelpaa.


Klo 19.20 kylmäyspatjat pois ja hepat ruohotarhaan. Tallihommat.

Klo 19.37 sisälle. Vähän jo väsyttää. Paitsi vieraat vielä tulossa. Siispä kääretortut esiin ja kahvipannu porisemaan. Odotellessa kirjoittelen tämän postauksen loppuun.

20.20 iltaruuat hevosille ja ruohotarhan portti kiinni. Hevosille toivotetaan kauniit unet. Blogipostaus ajastetaan ilmestymään hieman myöhemmin. :)



Sellainen torstai tällä kertaa. Kuvituskuvina kenguru-Salaman kuvia tältä päivältä. Alkuun oli jännää, mutta kyllä se siitä taas asettui. Ehkä se joskus viiden vuoden päästä on jo ihan täysin fiksu, mene ja tiedä. ;)

8 kommenttia:

  1. Hauska postaus, ilmeisen vauhdikas päivä sulla :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tollanen peruspäivä. :D Lupsakat kotipäivät vähän useammin olisivat aika jees. ;)

      Poista
  2. Mistä ostat muuten sen teidän kivennäisen formula 4 feetin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Englantilaisesta verkkokaupasta nimeltään Pegasus Health. Luotettava, nopea ja tuolla on välillä ihan päteviä tarjouksiakin, jos ostaa useamman säkin kerralla. :)

      Poista
  3. Saako udella, paljonko laitat heinää verkkoon aamulla, jos sitä on vielä iltapäivällä jäljellä? Ovatko Samppa ja Salama hitaita nautiskelijoita, vai miten tuo onnistuu! Meillä tyhjenee verkot ihan samantien...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saa udella. :)

      Täytän verkot oikeastaan enää kaksi kertaa päivässä: Aamulla ja illalla. Jaan kahteen verkkoon yleensä yhden kanttipaalin paksun siivun ja tästä on aina rippeetkin jäljellä. En ole määrää punninnut, mutta tuo kanttisiivun puolikas sopii 120x90cm verkkoon just hyvin. Käytännössä meillä on siis ns. vapaa heinä. Alkuun se ei toiminut, mutta näillä kahdella se pelittää hyvin, eikä Salama ahnehdi enää kaikkea. :)

      Poista
    2. Oletpa onnekas! Olisi niin ihanaa, jos poneilla olisi koko ajan heinää tarjolla, mutta kun ei niin ei... vaikka liikkuvatkin päivittäin.

      Poista
    3. Kieltämättä tämä kuvio helpottaa arkea kummasti! Lisäksi kiva, kun heinistä ei ole kinaa ja ruokailutilanteet ovat suht rauhallisia. Jotenkin kolmen hevosen porukassa se ei enää toteudu samalla tapaa, en tiedä miksi.

      Poista