torstai 28. helmikuuta 2013

Ponille kyytiä osa 2


Eilen hartaasti odottamani kärrypaketti saapui - Opel karautti hakemaan Duken lisäponivoimat heti aamutuimaan ja onnellinen poninomistaja pääsi etsimään sisäisiä insinööritaitojaan kärryjen koontipuuhien parissa.

Lopputulos oli kuin olikin loppujen lopuksi tämä:



Ihan moitteettomasti Duken vankkureiden matka uuteen kotiin ei sujunut: Paketit olivat hajonneet matkalla ja muun muassa kärryjen akseli oli tipahtanut kyydistä. Ystävällisen Matkahuollon kuskin ansiosta se oli kuitenkin löytänyt oikeaan paikkaan takaisin. Onneksi muut osat olivat tallessa, tosin kärryissä oli melkoisen paljon kuljetuksesta tulleita naarmuja. Ja miten reagoi myyjäliike - tarttuu viestiini samantien ja tekee heti reklamaation tukkuun. Vähän eri meininki kuin taannoisessa palloepisodissa. ;)

Epämääräisen osakasan muututtua ihan aidoiksi ponikärryiksi, kävin kiskomassa kärryjä pihalla ja poikien tarhassa. Pojat olivat vilpittömän järkyttyneitä, mutta kiinnostuneita näistä. Varsinkin Salama otti tämän vauhtivaunun oikein asiakseen, ei raukka ymmärtänyt, ettei se mahdu näiden aisojen väliin sitten millään. ;)

Tänään aamulla taasen poniini ihan itse pääsi aisojen väliin, sen vielä mutustellessa loppuja aamupuuroja käytävällä, käytin kärryt sen perässä ilman siloja. Lähinnä olin kiinnostunut siitä, pitääkö aisojen korkeutta vielä säätää. Duke oli omaan tapaansa superlunki, ei saanut mitään hepuleita. Nyt lähden hakemaan postista liloja sila- ja rintaremmipehmusteita sille ja päivällä on ajatuksena valjastaa poni ihan oikeasti kärryjen eteen. Viikonloppuna koitetaan kärryjen vetoa jo pihalla, jos kaikki menee hyvin.



Ai niin, eilen illalla kävi pieni kömmähdys. Olin ottamassa poikia sisään ja jossain epämääräisessä mielentilassa laitoin portin alalangat ylälankaan kiinni ja käännyin sekunniksi toiseen suuntaan. Yleensä pujahdan niiden välistä, mutta en tiedä miksi nyt tein näin. Poni näki kuitenkin tilaisuutensa tulleen ja seuraavassa sekunnissa poni oli kadonnut pimeyteen. Kuitenkin paksun ja karvaisen hännän heilahdus tallin kulmalla paljasti ponin lokaation, se meni melkoista hölkkää suoraan karsinaansa iltaruokien pariin ja jäi sinne. Kävin sulkemassa oven perässä ja iltatalli jatkoi entiseen tapaansa kulkuaan. Hups.

2 kommenttia:

  1. Mistä nää kärryt on tilattu? Näyttää kivoilta. Ja kuka oli se aiemman postauksen vuonis? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nää on Konitorilta, Globuksen kärryt siis. Ihan mukavilta vaikuttavat ainakin meidän käyttöön. :)

      Vuonis on Ljos April eli Allu. :)

      Poista