sunnuntai 24. helmikuuta 2013

Minä & Salkku vs. ihottuma 2-1


Nyt on takana viikko uutta kuivaa heinää. Hieman yli puolet siitä ajasta meni tosin totuttaen ja heiniä sekoittaen, oikeastaan pikkuisen reippaasti siirryttiinkin kokonaan kuivaan, kun avattu säilöheinäpaali loppui. Kaikki on kuitenkin mennyt hyvin. Muutoksen yhteydessä molemmat ovat saaneet Yea-Sacc-hiivaa. Mitä sitten on tapahtunut viikossa? Ei ihmeparantumista (luonnollisesti), mutta hurja muutos parempaan!!

+ Hilseilevät ruvet kadonneet yli puolella, esim. hännän juuri ja kankut olivat vielä viikko sitten aivan ruvilla, nyt niissä ei ole mitään! Myös selän paukamat ovat rauhoittuneet eivätkä kutia enää niin paljoa.
+ Lantakikkareet kiinteitä, pysyvät talikossakin kasassa
+ Ilmavaivat vähentyneet, vatsa ei ole sellainen pinkeä kaasupallo enää, mitä se ajoittain oli

Salkun turkista on vaikea ottaa "täsmäkuvia" aiheesta, se pitäisi nähdä ja kokeilla aina livenä, mutta toivottavasti tämäkin auttaa. Eli ehdottomasti voin sanoa, että syyllinen lähes kaikkeen on ollut hevoselle sopimaton heinä. Aina oppii jotain uutta!

Ruokinta koostuu nyt siis (vapaasta) kuivaheinästä, Peacemakerista, Greenlinesta, Chevinal Plussasta ja sinkkikuurista. Duke saa samat sapuskat pienemmällä annostuksella ja voi hyvin ja sopivan pulskasti myös. :) Samoja väkirehuja ovat syöneet nyt koko talven.

Salaman selkä nyt 23.2.2013
13.2.2013

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti