lauantai 12. toukokuuta 2012

Salaman ensimmäinen näyttely

Hippoksen tamma- ja varsanäyttely, Turku 12.5.2012

Pieni rakkauspakkaus
Hengissä ollaan, uskomatonta kyllä! Täytyy sanoa, että odotin koko ajan, että milloin ne hankaluudet alkavat, eli esimerkiksi milloin taas tapahtuu (olin ihan varma, että jotain sattuu! :D), mutta Salama käyttäytyi koko päivän erittäin hyvin. Se ansaitseekin käytöksestään 10++! Hän on niin kiltti, vaikka uusi paikka ja vieraat hevoset olivatkin pelottavia. Välillä se hirnahteli matalasti kavereille, mutta kertaakaan se ei yrittänyt nirhata taluttajaansa tai poistua paikalta. Eipä sillä, nyt se on kotonakin ollut todella mukava ja hyvä niin! Eli hyvä vaan, ettei ole vielä tuon karskimpi hurja ori. Koppiin se käveli mennen tullen suoraan ja auton ollessa liikkeellä se oli ihan rauhassa, söi ja välillä perinteiseen tapaan kauhoi etujaloilla, se on "vaan" sen tapaista. Varsin onnistunut debyytti pois kotoa siis.

Jenni (Takun, Salkun ex-tarhakamun omistaja) oli lupautunut esittämään Salkun, mutta heille tuli aamulla pieniä aikatauluongelmia ja kävipä sitten niin, että sain itse kunnian esittää Pojun. En ehtinyt jännittämään tätä, joten homma meni ihan ok - ainut vain, että varsa päätti "pelätä" käynti- ja raviliikkeitä esittäessä kolmion päädyssä olevia kaiuttimia ja sain vetää sitä perässäni kuin aasia, eli sikäli liikkeiden esittäminen meni vähän pieleen. Nyt tosin jo naurattaa tämä kommellus... :D

Salkusta sanottiin seuraavaa:


Kuvauspaikalla kuulemassa arvostelua.
Arvostelusuunta: Ratsu
Mitat: Säkäkorkeus 140cm, lautaskorkeus 143cm (Jipii, se on kasvanut!)

Tyyppi: Hyvä - 8
Runko: Pyöreä runko, painunut lanne - 7
Jalat: Supistuneet etusääret, ej hajavarpaiset, käyrät kuristuneet kintereet - 6
Kaviot: Etukaviot epäsymmetriset (tiedetään...), irtoseinämäiset (ei tiedetty :D) - 6
Käynti: Ej ahdas ja kerivä, tj ahtaanlainen suora, hyvä yliastunta - 7
Ravi: Ej kerivä, tj suora - 7

Pisteet siis: 8 - 7 - 6 - 6 -7 - 7
Palkinto: III

Jos jostain on pakko "valittaa", niin ihmettelen vähän kaviopisteitä, mutta uskon Perttuseen kuin jumalaan, joten en halua napista niistä. Katsellaan mitä niistä ensi vuonna sitten sanotaan... :) Jalkapisteistä en yllättynyt, koska jalat ovat tällä hetkellä kierot vähän joka suuntaan ja mielestäni ne ovat arvostelussa aika kiltisti arvosteltu. Omaa varsaa katsoo joskus vähän kriittisesti, kai.

Väriäkin ihmeteltiin. Uskoakseni värin annettiin vielä olla tummanruunikonkimo, mutta pienellä varauksella. Keväällä se oli vielä sellainen valkoisen punaruskea, mutta tummeni nyt taas kesäksi. Saa nähdä mitä passissa sitten joskus lukee..?

Mittauksessa
Verryttely
Käynti
"Tää temppu on mun bravuuri!"
Salkun eka ruusuke :)
"Mä sain tämmösenkin!"
Salkun mielipide näistä hommista.
Varsin mukava päivä siis. Nyt lähdetään jälleen kohti tulevaisuutta ja kesälaitumia yhtä mukavaa kokemusta rikkaampana. Kuvista kiitos Annille! Ja kiitos kaikille avusta vielä tätäkin kautta. :)

2 kommenttia:

  1. Hieno pieni mies,
    tuo Perttunen taitaa olla seinäjoellakin tuomaroimas jos mä ny oikeen muistan :)
    Jännittävää mitä Viljasta tuumataan syksyllä..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hän taitaa olla lähes kaikissa Hippoksen sh- ja lv-varsanäyttelyissä. Tietää myös mistä puhuu! :D Tsemppiä teille! Mekin koitetaan vielä ainakin kerran päästä Hippoksen näyttelyyn, jos vaan orhin käytös pysyy yhteiskuntakelpoisena ensi syksyyn asti.

      Poista