sunnuntai 20. toukokuuta 2012

Match show Enäjärvellä 20.5.

Duke odottelemassa vuoroaan.
Mukana olivat meidän Duke-poika, hänen matkaseuranaan wm-r. Kassu ja lisäksi menossa mukana nf-t. Ibiza ja sh-t. Mistella. Duken tavoitteena oli saada arvokasta kokemusta matkustamisesta ja näyttelykäyttäytymisestä ja sitä kerättiinkin roppakaupalla!

Duke pääsi kylpyyn myöhään lauantai-iltana ja pesuhommat sujuivat hyvin. Ihan vähän pientä alkoi kiukuttamaan, kun klo 23 varsat yleensä jo vetävät sikeitä, mutta pienen neuvottelun jälkeen sain letittää harjan loppuun ilman turhia keulimisia ja Hänen Korkeutensa pääsi ansaitusti nauttimaan iltaruuista. Sitä ennen kokeilin raviliikkeiden esittämistä vielä riimun kanssa ja päätin tehdä kompromissin - esitän Duken sittenkin riimussa, koska suitset ja kuolaimet ovat vielä niin uusi juttu ja meno niiden kanssa on vielä hyvin epävakaata.

Sunnuntaiaamuna lähdettiin aikaisin matkaan noutamaan seuralaista kyytiin naapurikylästä. Ajettuani vajaat 5 km poni vilkutti valvontakameran kautta kuskille etukavioillaan - voihan pahus, se hyppäsi etupuomin päälle, vaikka oli kahden puolen kiinni tiukasti. Olin yksin liikenteessä, mutta kylmänrauhallisesti vaan auto parkkiin, etuovi auki ja paniikkilukolliset narut irti. Duke laskeutui alas ihan kehoituksesta, onneksi. Matka jatkui lähes kokonaan ilman fyysisiä vammoja, minä vain sain kirjaimellisesti turpiini, en edes tiedä mitä tapahtui... :D Duke taisi pelästyä tätä koko puomijuttuja, loppumatkan se oli rauhallisesti oikealla puolella ja torkkui. Ihan vähän se empi traileriin menoa lähtiessä takaisin kotiin, mutta matkusti ihan nätisti kotiinkin tullessa.

Näyttelypaikalla narun päässä pienellä porsaalla, siis ponilla, oli paljon asiaa kaikille. Se taisi kiljua äänensä käheäksi... :) Lisäksi se taisi luulla, että näissä skaboissa pitää kävellä kahdella jalalla, tai ainakin esittäjää täytyy halata kehässä parikin kertaa. Yhtäkään askelta se ei kävellyt ja se noteerattiin arvostelussakin. Raviesitys meni ihan ok, pari kertaa se rikkoi laukalle, mutta välillä leiskautteli oikein hienosti menemään. Parinamme oli hieno iso 2v. shettisruuna, joka voitti parhaan shetlanninponin palkinnon tänään. Saimme siis sinisen ruusukkeen, koska parimme oli paremmin kehittynyt ja Duke oli juuri tänään vähän huonossa kehitysvaiheessa. Se oli tiedossakin, lähinnä lähdettiinkin harjoittelemaan ja onneksi lähdettiinkin, oli pitkästä matkasta huolimatta oikein opettavainen reissu!

Tuomari: M. Paavolainen
Arvostelu: Selvä rotuleima, nyt epäedullisessa kehitysvaiheessa (paljon vahvempi etuosa, pieni takaosa). Ilmeikäs pää, hyvä säkä ja rungon syvyys. Supistuneet etusääret, kiverä kinner. Mej. hajavarpaiset, käynnissä takaa voimaton ja kinner epävakaa. Tänään ei kävele, vaan menee passia. Kevyt lyhyt ravi. Reipas varsa.
Palkinto: Sininen ruusuke ja ihan hyvät terveiset tuomarilta :)

Menossa kehään
Rakennearvostelu
Duken oma ohjelmanumero, estehyppely.
Ravia
Sinisten kehässä.
Ravia.
Nyt varsat saavat viettää rauhallista loppukevättä ennen laidunlomaa. Kengittäjä tulee tekemään kynsihuollot jokaiselle ylihuomenna ja eläinlääkäri tulee rokottamaan molemmat kesäkuun alkupäivinä. Sen jälkeen he pääsevät näillä näkymin kesälomalle, kuten oli tarkoituskin. Syksyllä tähdätään kai molempien kanssa jonnekin mätsäreihin ihan sivistyksen vuoksi, jotta molemmat saavat pikkuhiljaa vähän rutiinia.

PS. Ei tuolta tänään ihan tyhjin käsin tarvinnut lähteä: Kassu sai punaisen ruusukkeen, voitti ponikehän ja oli BIS2, Mistella oli kylmäveristen sinisten 3.ja Ippe sai sinisen ja oli ponien luokassa 3. :)

1 kommentti:

  1. Katsoppa blogistani arvonta kohdassa 66 arvonnan aika, mahdollisuus voittaa B vertigon lippis ;)

    VastaaPoista