perjantai 11. toukokuuta 2012

Käsikirjoitus piti paikkansa...


...ainakin osittain. Ohjelmassa oli illalla Salkun pesu huomista varten. Takakaviot viuhuivat pesun aikana kuin sadat salamat taivaalta. Nimi on siis enne, ikävä kyllä... Sitkeästi jatkoin kuitenkin notkean varsan takajalkoja varoen ja loppua kohden varsa hiukan rauhoittui, olihan se vaatimattomasti kahdella riimulla ja kaulapannalla sidottu kiinni kahden puolen. Yrittipä se vielä kuivatessakin monottaa, ihan jees. :D Tämä oli siis toinen kerta, kun uljaan kansallisrotumme nuori edustaja joutui pestäväksi meillä ollessaan ja voin kertoa, että aiheen tiimoilta jatketaan siedätystä vielä pitkään ja hartaasti... Jännä juttu, kun se kyllä oma-aloitteisesti kyllä uittaa varpaitaan juoma-astiassa ja läträä vesilammikoissa, mutta kun ihminen yrittää edes märän sienen kanssa lähestyä, niin homma ei vain suju. No, aika, ikä ja viisaus auttanee tässäkin.

Salkku sai kaksi fleeceloimea niskaansa, jotka kiinnitin mahdollisimman tiukasti. Syöttelin sitä nurtsilla jonkin aikaa ja sen jälkeen se pääsi karsinaan. Arvasin, että se menee heti piehtaroimaan - en kuitenkaan arvannut, että se on samantien jumissa etuseinän nurkassa solmussa loimiensa kanssa. Tein uuden 50m juoksuennätyksen, kun kävin rääkäisemässä Nikon sisältä apuun - sillä välin Salkku oli kuitenkin saanut itsensä pystyyn. Raasulla oli silmätkin täynnä turvetta ja se näytti olevan hetken vähän pihalla, mutta tokeni siitä, eikä näyttänyt loukanneen itseään - onneksi!


Sattuneesta syystä otin loimet pois ja ihailin lopputulosta. Poju oli väsännyt itselleen ehdan turvenaamion, tietty... Totesin, että olkoon, harjaan sen aamulla ja toivon parasta. Täytynee koittaa kikkakolmosia eli kuivashampoota ja perunajauhoa sukkiin, jos aamulla näyttää siltä.


Pienen hevosen elämä on rankkaa, kun kaikki ihmisten kotkotukset ovat vielä vähän uusia ja ihmeellisiä. Kaikesta huolimatta uskon kaiken tämän olevan sen vaivan arvoista. Huomenna luvassa näyttelyraportti! (siis jos ja kun selviämme siitä hengissä...)

Salkku tähystää naapurin touhuja.
 (Paparazzi kuvasi tämän ikkunan läpi puhelimen surkealla zoomilla.)
Duke, rodultaan Ruskolandian villakarvaponi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti