lauantai 8. helmikuuta 2020

All good


Vaikka perhepiirissä elellään tällä hetkellä vaikeita aikoja, on jossain sentään läsnä hyvä fengshui. Se löytyy meidän tallista.

Hevosia on pihassa määrällisesti enemmän kuin aikoihin, mutta lauma pelaa hienosti yhteen. Jokainen tietää paikkansa ja arki on lähes ongelmatonta. Ponit viihtyvät pihatossa ja Salkku & Sätky kulkevat jouhevasti tallin ja tarhan väliä. Koko porukka tulee loistavasti toimeen ja elintavoiltaan ne ovat samankaltaisia. Eli heinää pitää enempi pihistellä (siis säännöstellä) kuin lapata pakkomielteisesti eteen ja kaikilla hevosilla on hyvät käytöstavat. Ellei siis Salaman ADHD:ta lasketa. ;)

Tallinpidon kannalta nämä asiat helpottavat arkea kummasti. Been there, done that, kun joku ei vain sovi joukkoon. Ja talliporukkahan meillä on ihan paras!


Päivätkin ovat kivasti pidentyneet. Töiden jälkeen ehtii vaikka maastoilemaan yhdellä, jumppailemaan kentälle toisella ja tallihommatkin ehtii tekemään ennen pilkkopimeää. Näin tänäänkin, Sätkyn kanssa käytiin kävelemässä pieni kolmen kilsan lenkki Riston kaverina. Torstain kaatumisesta on meillä molemmilla vielä paikat hellinä. Säde ei ollut tänään niin energisen tuntuinen kuin yleensä, joten annan sille nyt pienen huilitauon, jotta se saa rauhassa parannella kankkujaan. Meistä toisella on jäätävä mustelma siellä, joten en yhtään ihmettele, jos Sätkylläkin on jonkinlaisia tuntemuksia sillä osastolla.


Kuten aiemminkin jo kirjoittelin, on Salamankin kanssa ollut jotenkin nyt helpompaa. Mikään ei ole enää pakkoa, joten yhteiset touhut ovat rennompia ja huolettomampia. Saatan extempore ottaakin sen Riston maastokamuksi tai mennä kentälle keventelemään ilman huolia ja murheita. Salamakin on paremmalla tuulella, kun sitä ei joka päivä revitä väkisin töihin. Nyt se liikkuu 3-4 kertaa viikossa joko minun tai varaihmisten toimesta. Etujalka vaikuttaa voivan hyvin ja kilot ovat ainakin toistaiseksi pysyneet kurissa. Päivät eivät ole veljiä keskenään, mutta hyviä päiviä on enempi kuin kehnompia.

Minulle siis näemmä sopii se, että liikutettavia hevosia on kotona kaksi. En ehdi ylianalysoimaan jokaista asiaa, kun aika ei yksinkertaisesti riitä. Ei vais, nyt just tällä hetkellä hevosrintamalla kaikki on paremmin kuin hyvin ja olen saanut sen takavuosien harrastamisen ilon ja rentouden takaisin. Ilmoittauduin jo kevään valmennustunneille. Katsotaan ratsu sitten lähempänä. ;) 

4 kommenttia:

  1. Ihanaa, että teillä menee hevosten kanssa hyvin <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joskus on vaan hyvä olla. Tai ainakin on paikka, mihin voi mennä ja voida hyvin. :) (ja onneksi se löytyy vieläpä omasta kodista.)

      Poista
  2. Olen blogisi pitkäaikainen lukija ja myöskin kotitallin pitäjä, samaistun paljon murheisiisi ja onnen hetkiin =) Kiitos blogistasi ja mukava nähdä, että harrastus on saanut taas uutta virtaa ja innostusta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi! Kevättä kohden taas elämä voittaa muutenkin. Nyt vain tuli hankittua pientä lisäboostia siihen The Tamman muodossa. <3

      Poista