maanantai 4. maaliskuuta 2019

Sattumusten sarja


Tervetuloa maaliskuu. Tuli tehtyä traikkukaupat. Kahdet.

Eka löytöni oli päälle päin erittäin siisti Böckmann Duo. Hyvin pidetty, huollettu ja historia tiedossa. Vaan hokkuspokkus, lisäkumimattoa sisään vetäessä oma jalka osui pehmeään seinävaneriin ja tarkemmissa tutkimuksissa koko traileri todettiin läpimädäksi. Keulan levyt ja pohja olivat keltaista märkää kasvustoa täynnä. Sain tungettua sormeni etuseinästä läpi ja se oli aika kylmäävä tunne. Pumppu jätti pari lyöntiä välistä.


Koska traikku oli myyty meille huippukuntoisena ja siitä maksettiin ihan rahaa, kauppa purettiin yhteisymmärryksesä. Koko kopin vanerien vaihto liikkeessä olisi maksanut noin 4000e ja kotona suurin piirtein parisuhteen. Samalla rahamäärällä olisi ostanut vaikka upouudenkin kärryn. Siispä uutta matoa koukkuun.

Viikko myöhemmin eli eilen haettiin kotiin uusi koppi. Vähän nostalginen fiilis, kun ihan eka traileri oman autoni perässä aikanaan oli samanlainen. Oli nätti kesäpäivä ja huusin melkein kauhusta silloin jyrkässä alamäessä (ihan vain silkasta kokemattomuudesta) ja eilen, noin 15 vuotta myöhemmin mykistyin kauhusta, kun vedin 'uutta' traileriani jyrkkää jäistä mäkeä alas (ihan vain autoni vetokyvyn puolesta). Mutta Saku-vanhus tuli kiltisti perässä ja oli vakaa vedettävä. Ei kaunis (itseasiassa tällä hetkellä ruma kuin perkele), mutta täysin ehjä ja käyttökelpoinen kärry. Plussaa etupurusta, jota Salaman kanssa käytiin jo haistelemassa tänään. Ehkä traikun tuunauksesta kuullaan vielä täällä bloginkin puolella.


Noin muuten fiilis on aika ankea nyt. Salama ontuu vasenta etujalkaa ja syy on epäselvä. Ehkä eläinlääkäri selvittää sen keskiviikkona. Taustalla on liukastuminen pari viikkoa sitten, josta tullut mahdollinen revähdys sopisi hyvin taudinkuvaan. Vaste kipulääkkeeseen on onneksi hyvä, eli toivottavasti syykin selviää. Ilman kipulääkettä meno on aika köpöä.

8 kommenttia:

  1. Hyvä, että ei ehtinyt sattumaan mitään vakavaa onnettomuutta tuon ensimmäisen ostoksen kanssa! Ja toivottavasti Salaman ontumiseen löytyy helposti hoidettava syy!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, onneksi en ehtinyt tehdä mitään reissua sen kanssa. :O

      Salkkulin tila ei nyt näytä kohenevan, onneksi ell tulee heti huomenna aamulla. :(

      Poista
  2. Hyi kamala mitä ketunpesiä sitä myydäänkin käyttöön, jossa vahingon sattuessa tulee vähintään ruumiita! Onneksi saitte kaupat purettua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä oli (onneksi) täysi yllätys myös myyjälle. He olivat onneksi fiksuja ja ymmärtäväisiä asian suhteen ja homma hoitui kiistatta. Välttämättä näin hyvin homma ei olisi tietynlaisten tyyppien kanssa mennyt. :P

      Poista
  3. Apua, ihan kamala tilanne kun on jo maksettu ja ostos osoittautuukin mädäksi :O onneksi saitte kaupan purettua. Ja sitä tilannetta en edes mieti että olisitte lähteneet tuolla liikenteeseen :( Parempaa onnea nyt tuon uuden traikun kanssa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuri näin! Onneksi tuli potkaistua seinää vähän epätyypillisemmästäkin paikasta. :D (Vaikkakin sitten kaupanteon jälkeen..)

      Sakke-traikku on ainakin kuiva sisältä, välistä ja ulkoa. Ja siitä saa tuunattua kivan ponimobiilin, minne Salamakin mahtuu kyllä. :)

      Poista
  4. Kamala tuo eka traikkukauppa, onneks oli fiksu myyjä.
    Eikös sulla ollut traileri aiemminkin vai muistanko väärin :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt tuo sama koppi näyttää olevan myynnissä uusilla vanereilla JA metalliosilla. Se olikin vissiin vielä enempi laho. ;) Joo, oli meillä traikku aiemminkin. Sen kanssa kävi vaan niin, että myin sen vahingossa veks. :D En tarvitse omaa kuljetuskalustoa kuin kesäisin (koska vetoauto), joten vaatimattomampikin setti kelpaa meille.

      Poista