torstai 10. tammikuuta 2019

TOP5 varustebingo

Salaman suosikkiriepu vuodelta 2014.
Niinä hetkinä, kun en harrasta vakavasti tavoitteellista ratsastusta, harrastan varustebingoa. Tulee selattuja alennuksia, FB-kirppiksiä ja ulkomaan kauppoja. Välillä löytyy onnistuneita hankintoja. Tässä TOP5 eli parhaat hankinnat viime vuodelta satunnaisessa järjestyksessä:


1. Horze äänieristetty korvahuppu (ostopaikka Hankkija, hintaluokka ~20e)

Joskus maailma on parempi paikka, kun suurimmat äänet kuuluvat hieman vaimeampina. Horzen äänieristetty huppu on hyvän mallinen, kestävä ja hinnaltaan mukava. Salamalle huppu kuuluu maastovarustukseen ja liikenteen seassa kulkeminen sujuu jouhevammin pienen äänieristyksen myötä. Oma kupla paras kupla.


2. Masta Wickmasta (ostopaikka Sportsdirect, hinta ~90e posteineen)

Tämä on ihan huippu. Villaloimiin verrattuna kevyt käsitellä, malliltaan helppo pukea ja mikä parhainta, toimii kuten tuotekuvauksessa lukee: Hevosta vasten kuiva, ei lainkaan sähköinen ja kuivattaa tuollaisen paksukarvaisen turrikankin nopeasti. Fleeceloimet eivät meille käy, koska ne ovat kovin sähköisiä ihoa vasten kaikista kikkakolmosista huolimatta.

Miinus kaulakappaleettomuudesta. Kaulakappale on suunnittelulistalla, jos sellaisen värkkäisi itse vastaavalla idealla.


3. Sprenger Flex Control kuolaimet (ostopaikka Tori.fi, hinta 25e posteineen)

"Ei suorakuolain Salamalle toimi. Ja tämä on niin paksukin." No, kokeillaan nyt, kun halvalla sain. Ja simsalabim, toimii paremmin kuin mikään muu härpäke aiemmin. Koulukilpailusääntöjen tulkinta on vielä työn alla, mutta toivon mukaan kysely liitosta tuottaa tulosta ja tällä kuolaimella saisi kisata niissä kissanristiäisissää, minne me voisimme uskaltautua lähtemään.


4. Equiline Octagon huovat

Ei ole näitä voittanutta. Koitettu on monia muitakin ja hassusti satula vain pyörii sivuttaisuunnassa. Equilinen huovan kanssa, kunhan huovan muistaa nostaa keskeltä tarpeeksi ylös, satula istuu kuin nakutettu.


5. Aiver Sport 4D Gel ratsastushousut (ostopaikka Aiver Sport, hintaluokka ~140e posteineen)

Jotain itsellenikin. Aivan parhaat! Skeptisenä näitä odotin jonkun tovin, kunnes posti toi kauniin mustan paketin lahjussuklaan ja -hanskojen kera. PR:stä plussaa. Itse pöksyistä on pakko todeta, että ovat just niin hyvät, kuin arvostelut sanovat. Ne päällä tuntuu, kuin ei olisi housuja ollenkaan.

Gripit ovat pelastaneet monesta pahasta ja ne ovat kestäneet loistavasti pesusta toiseen. Oodi niille! Ensi kesänä on pakko hankkia uudet ja toivon mukaan koon tai kaksi pienemmässä koossa. Kangas on todella venyvää, joten joissain tapauksissa kannattaa ottaa koon pienemmät kuin yleensä.
Sitten ekstrana niksipirkkaosio:

Bilteman ihmeellisestä maailmasta löytyy paljon käteviä juttuja. Muun muassa tekstiililiima ja kyllästeaine ovat täällä ahkerassa käytössä. Liiman kestää kuivua tovi, mutta loistavasti se toimii niin pienemmissä kuin suuremmissakin korjausprojekteissa. Monta loimea on kursittu jo kasaan tällä!

Loppuun vielä ystävällinen huomautus: Kokemukset ovat varsin empiirisiä ja postaus on toteutettu omasta vapaasta tahdosta omien eurojen voimalla.

6 kommenttia:

 1. Hyviä nostoja! :) Tuota loimea itsekin himoitsen, meilläkin äänieristetty huppu käytössä säännöllisesti, Equilinen huovat ovat ihan parhaita, ja Aiverin housut ovat olleet harkinnassa. :D Myös Biltema-vinkit hyviä ja jotkut uudet kuolaimet tarttis hankkia pikkuhiljaa vaikka ihan vaihtelun vuoksi.. Eli samoilla teemoilla. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen lämpimästi tuota loimea. :) Lisäksi itse loimi myös kuivuu nopeasti, villaloimet kun ottavat siinä oman aikansa. Plus tätä voi kaikessa rauhassa pestä pesukoneessa ilman pelkoa kutistumisesta! Nimim. pelkään aina, että villaloimesta tulee mallia shettis pesun jälkeen. Onneksi sellainenkin käyttäjä tosin löytyy.

   Myös Aivereille annan lämpimästi ääneni! Gripit tarttuvat tahmanahkasatulaan kuin täi tervaan, tosi kätevä ominaisuus erinäisissä lajeissa! (Kuten harjoitusravi ja rodeoloikat)

   Poista
  2. OMG! Tämän päivän superhyvän ratsastuksen jälkeen viikonloppufiiliksissä lähti tuo loimi tilaukseen! Eli Sportsdirectin pakettia odotellessa ;)

   Poista
  3. Hyvä valinta! :) Hiukanko hieno satula teillä, wau! En muista sovitettiinko meillä tuota merkkiä... Yksi "nihkeäpintainen" taisi käydä selässä, mutten muista sen sopimattomuuden syytä.

   Poista
  4. Juu meilläkin sovitettiin aika paljon kaikenlaista ennen kun tähän päädyttiin.. sopii toivoa että tämä satula on (hyvin) pitkäaikainen ilo ;)

   Poista
  5. PS. Vielä maininta Wickmastasta, jos kaulakappaleelle tulee tarvetta, niin Hööksin Trinity-fleecekaulakappale mätsää tän kanssa hyvin. :) (Salamalla koko XL...)

   Linkki kuvaan

   Poista