torstai 24. tammikuuta 2019

2019 liigaottelut: Salami 1 - Martza 0


Keskiviikko 23. tammikuuta oli taas sellainen suksee, etten malta olla kertomatta siitä(kin).

Oli vapaapäivä ja istuin aamukahvilla keittiössä. Yhtäkkiä kodinhoitohuoneesta kuuluu ihmeellinen poksahdus ja sen seurauksena kova suhina. Luulin ensin, että lämminvesivaraaja tuli tiensä päähän, mutta se olikin ulkoseinän vesiposti, josta suihkusi täydellä paineella vettä. Onni onnettomuudessa, että istuin vieressä ja suurin piirtein järjellisessä ajassa osasin katkaista vedet. Tällä kertaa putkirikko paikallistui vain ulkoseinän hanaan, joten suuremmilta vahingoilta vältyttiin. Edellisenä päivänä pakkasta oli yli -20°C ja eilen lämpötila oli nollissa. Jippii.


Sitten oli ratsastustunti. Salkku oli jo tallinovelta lähtiessä vähän virkeä, muun muassa väärässä paikassa oleva lumikola sai aikaan kunnon ruopimiset tallinpihaan. Pidin sitä pari päivää vähän kevyemmällä liikunnalla, jotta se jaksaa tunnin hyvin. Virhe nro 1. Pitkästä aikaa se olikin kivalla kyttäystuulella ja jokainen tiellä kulkeva henkilöautosta poikkeava värkki sai yllättäin aikaan kivat pukkisarjat. Töitä kuitenkin tehtiin ja focus pysyi suurin piirtein oikeissa asioissa. Kuski pysyi kyydissä jne.

Ihan lopuksi otettiin vielä allekirjoittaneelle vaikeaa vasenta laukkaa ja se nousi kyllä, mutta pitkän sivun jälkeen meni kyntöauramoodi päälle, heppa lähti painamaan etupainoisena jyränä ja laitumen portilla se kompuroi etujaloillaan pehmeässä lumessa. Horjahdin tietty eteen (virhe nro 2) ja hevonen teki vielä ärhäkän kiukkukierrepukin, kuten sillä tällaisissa tilanteissa tapana on. Lensin kuin leppäkeihäs suoraan laitumen porttiin ja tietty oikea polvi edellä. Miksi aina aitaan, kysyn vaan?! (Virhe nro 3)

Elina vielä tyyrasi Salamin ja kivaltahan se näytti, itse vielä kiipesin loppukäynneille selkään ihan vain periaatteesta. Vähän siinä polvessa tuntui ikävää kipua ja kuinkas olikaan, nyt kulkupeleinä ovat kepit. Polvilumpio otti vähän iskua ja polvi turposi hetkessä palloksi. Täyttä varauskieltoa jalalle ei tullut, mutta ratsastuskielto ja sairauslomaa loppuviikko, ensi viikolla magneettiin. Murr.


Mitäs tähän enää sanoisi. Suunta on vain ylöspäin :) 

4 kommenttia:

  1. Voi ei! Kuitenkin kunnon tropit käytössä?

    VastaaPoista
  2. Voi ei! Kyllä näiden kanssa sattuu ja tapahtuu! :( Paranemisia!

    VastaaPoista