maanantai 9. tammikuuta 2017

Kylmää kyytiä

Samppa ja Salama.
Tännekin tuli vihdoin talvi. Se on tosi jees jees, jos tykkää talvesta. Lumi käy, mutta nuo hirmupakkaset - ei kiitos.


Nousseet pakkaslukemat saivat myös yhden läsipään käymään ihan ylikierroksilla. Siihen päälle vielä pari muuttujaa, niin silmämunaprolapsia oli jälleen todella lähellä. 


Muuttujia voisivat olla esimerkiksi jo tutuksi tullut kuvan peuraperhe (joilla kulkureitti tuossa tarhan viereisellä pellolla) ja ensikohtaaminen kuvauskopterin kanssa. Se oli vähän liikaa lintuja pelkäävälle Salamalle... 

Videosta ei ehkä kunnolla näy, mutta sen mitä kauhultaan ehtii, kyttää Salama alati taivaalle ja tuijottaa kuvauskopteria silmä kovana läsi loistaen:


Vastaavasti Pilkku jatkoi hölkkäänsä entiseen malliin pellolla pikkuratsastaja selässä ja totesi, että on sitä pahempaakin näillä maailman mannuilla ja lakeuksilla nähty.

Pilkku postilenkillä.
Pilkku on hiljainen ja ennen kaikkea harkitseva persoona, jolla on omat aatteet ja vaateet. Yhtenä päivänä se yllätti. En sanoisi tätä virheliikkeeksi, koska homma oli suoritettu niin huomaamattomasti ja tyylikkäästi - kun tulin yhtenä päivänä maastolenkiltä Salaman kanssa, oli Pilkun karsina tyhjä. Ovi oli kiinni ja poni löytyi tyytyväisenä heinäpaalin luota tallin takaa.

Kas näin, poni karussa.


Sitten ne elämisen vaikeudet. Pieni työvoitto kerrottakoon: Kotapata rules.

Ylhäällä vasemmalla Kotapadan veden lämpötila parin klapin jälkeen ja oikealla ylhäällä ulkolämpötila. Alakuvassa Salama ja Pilkku brunssilla, vesibaari ohessa.

Veden lämpömittari pari tuntia myöhemmin, kun joku halusi vielä välttämättä laittaa pari puuta perään:

Hupsista.
Mr Fonzie
On täällä Samppakin. Se ja sen kaulan mystiset paise(et) ovat toivon mukaan jo parempaan päin! Pikkuorin mieliala on jo parempi ja sen silmissä loistaa jälleen elämä. Niin hyvässä kuin pahassa. ;)

Että semmoista tänne. Ai niin - Salama on myös keksinyt oivan tavan nopeuttaa ruokatarjoilua, kun näkee, että laitan heiniä:


Linkki videoon

8 kommenttia:

 1. Haha, ei saisi nauraa, mutta kivasti arjen realismia oli nyt tässä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä tää on. Yhtä lystiä. Välillä on vaan pakko todeta, että elämä on ja nutturan pinnit loppuivat jo tovi sitten. xD

   Poista
 2. Mitenköhän Salama reagoisi, jos tuosta lentäisi puhiseva kuumailmapallo suhteellisen matalalla...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanoisin sille siinä kohtaa morjenttes ja pakenisin Pilkun kanssa auringonlaskuun. :DD

   Poista
 3. Salama kun on tuollainen leveähkön sorttinen, mikä loimi sillä on tuossa päällä? Näyttäisi istuvan hyvin ja oma tarvitsisi myös (kevyen) toppatakin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itseasiassa tuo Thermo-Masterin loimi on vähän pieni sille, eikä täten istu kauhean hyvin. :D (on siis myynnissä, koko 145cm, hp. 30e + postit ja m4rtzu@gmail.com tavoittaa) Noin muuten Salkun suosikkeja ovat Horsewaren loimet. Tällä hetkellä ehkä ultimaattisen paras on Amigo Bravo 12 Turnout Plus, joka istuu tälle kuin toinen iho! Nyt haussa alle talvikäyttöön linerikin, niin pärjää samalla takilla ympäri vuoden.

   Mulla oli tällä viime talvena sikakallis Rambo Optimo, mutta se oli niin pitkähelmainen ja valtava joukkueteltta, ettei pienisuuri hevonen oikein sopinut sinne väliin edes. Pelkäsin, että se kompastuu mokomaan loimeen..! :D

   Poista
  2. Kiitos!
   Harmi, tuo on tuolle mun isohkolle (päälle 160 ja pitkä...)kakaralle liian pieni. Tarvitseekin tutustua noihin Amigon loimiin joihin saa linerin :)

   Poista
  3. Amigoista on vielä olemassa XL-versio, mutta meille on riittänyt ihan tuo tavallinen malli, vaikka raamia piisaa.

   Poista