sunnuntai 24. tammikuuta 2016

Mitä kuuluu Salkkuleena ja Samppaliisa?

Juuri 2-vuotiaaksi kääntynyt ei-niin-kaunis rääpäle helmikuussa 2013.
Talvi tuntuu kääntyneen jo voiton puolelle. Näin tammikuussa vietämme Salaman kanssa aina kavioliittopäivää: Neljä vuotta sitten tämä "pikku-Tomppa" asteli elämääni ja sekoittaa pakkaa edelleen. Mikään ei oikeastaan ole mennyt suunnitelmien mukaan tai edes helpomman kautta, mutta täällä ollaan!

Salama palasi sorvin äärelle jälleen vajaan kuukauden paussin jälkeen. Keuhkoputkentulehduksen aiheuttanut bakteeri aiheutti monta kiusaa ja vaati yhteensä kolme antibioottikuuria. Nyt Läsipään vointi on jälleen parempi kuin aikoihin ja elämä maittaa monin tavoin. Jopa niin, ettei ojiin ole enää pakottavaa tarvetta peruutella, päinvastoin lenkille onkin kivaa päästä/joutua.

Rimpula-Salkku ja rakas kahvakuula kevättalvella 2013.
Tännekin satoi vihdoin lunta ihan kunnolla, ainakin hetkeksi. Kamerani hajosi, joten tunnelmalliset lumikuvat ja vauhdikkaat hankirallit jäävät nyt kuvaamatta. Kaivoin kesällä saadun actionkameran esiin ja ajattelin harjoitella vihdoin sen käyttöä kaikessa rauhassa. No, taivas tuli kuvattua ja linssissäkin oli huurua, kun pirtsakka Salama kävi lauantaina kävelyllä:


Pienet iloloikat ja energisyys muutenkin ovat merkkejä siitä, että hyvin menee. Tälle kaverille rauhallisuus ja ylenmääräinen tyyneys ovat aina merkki siitä, että jokin mättää. Nyt sellaiset merkit ovat jälleen muisto vain ja kahvakuula saa kyytiä päivittäin kavereiden ohella. ;)

Salaman kanssa seuraava projekti on etsiä tukeva este- tai yleissatula. Onneksi ruuna on kaventunut hieman alkuperäisestä pirttipöytämallistaan, joten leveyden osalta satuloiden maailma aukeaa ihan uudella tavalla.


Samppa on pikkuhiljaa jatkanut hommia ja valmistautuu nyt ihan todella kevään karkeloihin eli oripäiville. Se sai syksyllä viettää pitkän, lähes neljän kuukauden paussin kaikesta mahdollisesta. Tässä hiljattain tehtiin ensin pelkkiä taluttelulenkkejä ja kun ponin mieli pysyi hyvänä, lisättiin varustukseen ohjasajokamat. 

Rentouteen pyritään ja käyntiosuus meneekin kivasti. Varsamainen tuo on, mutta saa ollakin. Ravipätkät vähän jännittävät ja silloin kita aukeaa heti, vaikka tuntuma suuhun olisi vaikka kuinka pehmeä. Herkkä on pienen ponin suuri sielu, joten sen mukaan mennään.


Linkki videoon
Parin viikon sisään myös Reinolle sanotaan heipat. Kivulias päätös, joka tässä kohtaa oli ihan varmasti paras ponille. Se läpäisi ostotarkastuksen puhtain kuvin ja lausunnoin, joten sille on vielä monta ovea auki. Sille on tiedossa on samantyyppinen koti kuin täällä meilläkin, joten nyt vain toivomme, että kaikki menee kivasti.

12 kommenttia:

  1. Mukava kuulla että Salama on parempaan päin! :) Ja voi kuinka ihana Samppa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vihdoin, johan tässä taas vierähtikin hetki jos toinenkin! Pöpö oli sen verran sitkeä, ettei eka antibiootti vaan purrut kuin osittain, siksi mokoma pääsi kehittymään uudelleen yhtä pahaksi. Jospa nyt pysyisi poissa..!

      Samppa on ihana. Niin herkkä, että puhallus riittää pyytämään vähän eteen... :D

      Poista
  2. Kiva lukea hyviä kuulumisia!
    Pitäis kans hommata kahvakuula, Hanilla on yks kumisaavin retale jolla se leikkii! Mulla oli joskus heppojen kahvakuula, mutta se katosi.. ehkä myrskytuuli vei.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo liila kuula on keikkunut mukana menossa jo ties kuinka kauan - se vain kestää ja kestää! Muistaakseni sen Tompalle joskus ostin, se kun oli sellainen leikkisä loppuun asti. :D

      Poista
  3. Tulipa taas kiva fiilis noita videoita katsoessa! Oikein kunnon hyvänmielen puuhastelua :-).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Harmi kun tuo Salaman video meni ihan pieleen, se meinaan esitteli kerrankin ihan pyynnöstä väistöt ja avot tyylipuhtaasti ohjasajaen, kamera osoitti just sillon tietty pilviin... No, ens kerralla sitten. ;) Samppa saa harjoitella samat temput tietty sitten, kun sen aika on.

      Poista
  4. Olipa kiva lukea että Salama alkaa olemaan parempi! Ja toisaalta hyvä, mutta samalla haikeaa että Reinokin löysi uuden kodin. Toivotaan että kaikki menee hyvin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Salama on täynnä tarmoa taas. Sen kanssa on hauskaa puuhastella, kun elämäniloa piisaa! Saa nähdä olenko samaa mieltä vielä sitten, kun on aika laittaa taas satula selkään... :D

      Poista
  5. Elmerilä Sampalle terkkuja :) http://www.harmaatorppa.fi/2016/01/palvelijat-liikuttakaa-suksiani.html

    VastaaPoista
  6. Söpöyden yliannos, tuo Sampan kuva!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samppa on aika ylisöpö ihan noin livenäkin! :D

      Poista