keskiviikko 13. tammikuuta 2016

Materialismionnea: Horseware Rambo Optimo Turnout


Hyvää joulua, vuosipäivää ja synttäriä rakas hevoseni. Olet ansainnut tämän. <3



Jotta en pyörtyisi yhä uudelleen ja uudelleen katsoessani tämän täkin hintalappua, tein pienen laskelman. Jos ostaisin vastaavat loimet yksittäin HW:n mallistosta, olisivat niiden hinnat seuraavanlaiset, jos valitsisin hyväksi havaitut mallit:

- Horseware Amigo tallitoppis/liner 200g: 80e
- Horseware Amigo tallitoppis/liner 400g: 90e
- Horseware Amigo sade-/kuoriloimi 0g kaulakappaleen kera: 110e
- Horseware Rhino Plus Turnout ulkotoppis kaulakappaleen kera 200g: 220e

Yhteensä nuo tekevät 500e. Tämähän oli melkein säästöä!

Uusi palttoo istuu lisäksi päälle kuin hansikas. Harmi. ;) Ja plussaa heijastimista - jos vaikka tämä sattuisi karkaamaan yön pimeyteen. Mutta eihän meidän Salama sellaista tekisi... Siis, jos olet tätä joskus harkinnut, niin ehdottomasti suosittelen!




16 kommenttia:

  1. Horsewaren loimet tuntuvat istuvat minunkin hevoselleni todella hyvin ja ovat ihanan keveitä. Onneksi meillä ei tarvita vahvaa ulkopintaa, niin halvemmillakin versioilla pärjää. Loistavia loimia silti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä nuo Amigot ovat päreinä samantien... :( Sitten koitin Rhinoa ja se oli hyvä. Salaman talviloimi jäi vaan sopivasti pieneksi ja Holtsuissa pääsin tekemään läheistä tuttavuutta tämän Rambon kanssa - tämän pitäisi mennä kyllä vuosia, kolmen vuoden takuukin löytyy! :D Lisäksi tykkään enempi tuosta V-mallisesta etukiinnityksestä, nämä linermalliset kun on helpompi pukea avaamalla edestä. Muuten kyllä ihan pujotan pään yli loimet.

      Poista
  2. Meilläkin on paljon Horsewaren loimia, ovat leikkaukseltaan juuri passeleita tuollaiselle täysiverityyppiselle hevoselle. Tosiaan Amigot ovat meilläkin oikeasti olleet hieman "köyhiä" , juuri tilasin muutamat 300 grammaiset sisä- ja ulkoloimet ja pinta on todella heppoisen oloinen. Meillä ovat kuitenkin kestäneet, kun tamma tököttää kauniisti paikoillaan eikä revi itseään tarhapuihin tai hinkaa ylimääräisiä karsinassa.. :) Rhinon ja Rambon loimille kuitenkin isompi peukku jämäkämmän pinnan vuoksi! :)

    Tuli tossa mieleen, että haluaisitteko mahdollisesti esiintyä kameran edessä? Uusi runko on vielä hieman epätuttu, ja tekisi mieli kuvailla paljon erilaisia hevosia jotta runko tulisi tutummaksi. Tokikin ilman korvausta, ette ilmeisesti asu ihan hirveän kaukana kotopaikastani jossa tulee käytyä kohtuu usein... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. HW on vähän sellainen, että kun ostat yhden, on kohta kaikki samaa merkkiä... Nämä vain ovat parhaita, ei sille mitään voi. Ja jännä, miten sopivat niin leveälle kuin kapeallekin, enää puuttuu täydellinen shettiksen Horseware... :) Jotain kääpiökokoja heillä onkin, mutta niissä on vähän hassu mitoitus.

      Mikä ettei kuvaussessio kävisi! Salama on nyt toistaiseksi melkein totaalilomalla, mutta pönötyskuviin se kyllä kykenee. Samoin Samppa hienon valkoisen riimunsa kera. ;)

      Poista
  3. Hei Marjut! Ihana, että jaksat kuitenkin aina silloin tällöin viestitellä kuulumisianne; tykkään tosi paljon tavastasi kirjoittaa - sen avoimesta ja aidosta, elämänmakuisesta ja hauskasta tyylistä. Parhainta tuoretta uutta vuotta koko teidän jengille! T. "tätiridaaja"

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi! En ota nyt stressiä tämän kirjoittelun suhteen, näin pysyy se kepeähkö linja paremmin yllä. Ihan vähän on täällä kotipuolessa arki vastustanut, mutta sitkeästi painan tuulimyllyä vastaan, ainakin vielä. ;)

      Poista
  4. Heissan! Siis tuleeko tässä loimessa linerit mukana? Täytyykin ottaa funtsintaan, olen aina vaan ohittanut tämän loimen (ou heeeel nou) kalliina :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yksi liner seuraa mukana, tämän yksilön mukana tuli vaatimaton 400g aluspaita ja se oli ehkä hätävarjelun liioittelua tälle hevoselle... ;) Mutta siis tuli kuitenkin. Tavallaan tässä on neljä loimea samassa: Sadeloimi, talvitoppa, tallitoppa (kun lisää vain mahavyön lineriin) ja edellämainitut vielä kaulakappaleen kanssa tai ilman. Käytännöllistä, sanoisinko! Itse ainakin inhoan sitä, että joku loimii istuu ja joku ei sitten yhtään...

      Poista
  5. Mie en vaan käsitä, miksi noiden loimien pitää olla niin valtavia telttoja. :D Tykkään kyllä noista korkeistä lapalaskoksita ja niiden ideasta. Joskus Taaville katselin tota loimea, kun sille oli melko mahdoton löytää sopivaa loimea edestä.
    Katselin tosta sitä talliloimea, että siinä on todella kätevän näköinen etuosa, joka ei varmasti kinnaa syödessäkään. Joku voisi kehitellä jotain samanlaista vähän edullisempaan hintaa.

    Millä noi linerit pysyy päällä (siis voiko niit käyttää tallissa?), onko niissä mahavyöt?

    On kyllä tajuttoman hintainen. Noin kalliiksi loimeksi sen pitäisi olla ihan täydellinen. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä tykkään tuosta reilusta muotoilusta, pitää myös jalkojen yläosan lihakset lämpiminä. Tällaiselle pyöreälle ja leveälle ainakin istuu hyvin ja tuo "irrallinen" etuosa (mihin pitkällä lapaosalla on pyritty) näyttää toimivan kivasti. Rhinosta jäi vatsapuoli näkyviin, vaikkei tuo millään muotoa härskissä kunnossa nyt ole. Pyöreä ja leveä, kuten työhevossukuisen kuuluu.

      Mahavyöt voi tässä mallissa halutessaan laittaa myös ristiin tai antaa olla suorana, kuten kuvissa nyt. Vähän niinkuin hyvät rintsikat, joissa olkaimia voi muokata. :D

      Alusloimi eli liner kiinnitetään edestä ja takaa, pysyvät hyvin paikoillaan. Mahavöitä niissä ei ole. Olin alkuun skeptinen, mutta ne todella toimivat ja pysyvät paikoillaan. Samaa kuorta voi käyttää monella eri tapaa Amigo-sarjasta löytyy myös malli (Bravo, jos muistan oikein?), johon saa monenlaisia linereita fleecestä eri paksuisiin toppiksiin.

      Näin myös niitä uudenmallisia Optimo-tallitoppiksia. Muistan myös nähneeni jollain edullisemmalla merkillä (Rainbuster..?) vastaavanlaisen etukiinnityksen, olisikohan se ollut sadeloimessa. No, jonkun vastaavan siis näin. :)

      Aika täydellinen tämä peite on, pakko sanoa! Sama menee ympäri vuoden, sisukset vain täytyy vaihtaa tarpeen tullen. ;) Linerit sentäs ovat jo suht inhimmillisen hintaisia.

      Poista
  6. Oo, onnea Salamalle! *pyyhkii kuolaa näppikseltä* ;) meillä on toistaiseksi kestäneet nuo Amigot, mutta heti kun näen mikä koko jää Totille pysyväksi (nyt on 6'6, tallitoppiksessa 6'3), jos joku Amigoista tuhoutuu, pistän harkintaan jonkun "ikuisen" version. Bravoa olin jo ostamassa vuosi sitten juurikin Linereita ajatellen, mutta silloin kun ei ollutkaan kokoa niin mukaan lähti ihan Amigo Hero. Löytyy Amigoita jo useampia: vuoretonta sadeloimea muutamakin kappale, 100g tallitoppa ja nyt viimeisimpänä myös 350g ulkotoppa kaulakappaleella.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Salama aloitti tuosta 6"3", nyt tuosta reilun kokoisesta Rambosta 6'9" eli 155cm on just sopiva! Jännä, kun vähän pelkäsin, onko se liian reilu koko... Kummasti ne venyvät! :D Yhden ohuemman linerin haluan ja sitten pitäisi "ikuinen" loimi olla kasassa. :)

      Poista
    2. Hei tästä aasinsiltana - oletko muuten tulossa meille päin shettisnäyttelyyn helmikuussa? :)

      Poista
    3. En tule ainakaan oman kanssa, pidetään ns. välivuosi näistä karkeloista... :) (kantakirjaus eri juttu..)

      Poista
  7. Rambo on paras, kaikki muut hajoavat ainakin mun hevosella....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyväksi on tämä havaittu... Salama on kerran yllätetty repimästä tätä palttoota kovin viattoman näköisenä, loimeen tosin ei tullut naarmuakaan. ;)

      Poista