lauantai 2. tammikuuta 2016

Kumpi voittaa, karhu vai leijona


Kun kaksi jäärää ottavat yhteen, voi uusi vuosi alkaa vain kivuilla ja säryillä. Mutta hengissä ollaan!

Uudenvuodenaattona otin tuttuun tapaani hevoset sisälle aikaisin, vaikkeivat nuo tänäkään vuonna näyttäneet olevan moksiskaan paukkeesta ja valoshow'sta.

Jossain kohtaa iltaa vein niille lisää heiniä ja jotenkin ajauduin karsinanoven ja hevosen väliin yhden suomenhevosen kohdalla. Se kun on ainut, jolle heinät pitää viedä ovi avaten. Putte pyrki yllättäin ruuasta huolimatta ulos karsinastaan, mutta jäikin oven kohdalta jumiin, koska satuin olemaan nakkina sämpylän välissä. Pikkasen muuten tuntui luissa ja ytimissä, kun 550kg painaa voimalla vasten. Putte ymmärsi onneksi etunsa ja peruutti rauhallisesti takaisin karsinaansa, kun huomasi, ettei homma kannattanut. Allekirjoittanut keräili itseään tovin, tähtisadenäkymät olivat ihan sievät. Privaatti-ilotulitus, just for me.

Seuraavana aamuna kumpikin tuntui ottavan opikseen, eniten ehkä itse suomenhevonen: Se ei uskaltanut tulla karsinanovesta ulos. Tarkkaan se mietti ja katsoi, sopiiko siitä tulla. Sopi siitä, mutta vasta pitkän harkinnan jälkeen. Pari päivää menneen jälkeen se ei juurikaan ole ovelle kiirehtinyt, mikä on luonnollisesti vain hyvä asia.

Tarinan opetus: Muista, ettet käännä selkääsi edes sille tutulle ja "turvallisellekaan" hevoselle, vaikka rutiinit olisivat kuinka tuttuja. Se voi sattua. Tällä kertaa selvittiin pelkillä lihaskivuilla, mutta pikalitistymisdieetti olisi voinut päättyä hullumminkin.

Muuten täällä on otettu rennosti. Tai vähän pakkokin, kun niin lupasin tehdä: Niin itselleni kuin teillekin. Ensi viikolla pakkaan tavarani ja lähden viettämään pitkää viikonloppua tulppaanien luvattuun maahan. Isäntä lupasi hoitaa hevoset ja onkin jo toki harjoitellut tätä ydinfysiikkaa muistuttavaa suoritetta kerran pari. Hän onkin melkein pro tallinpitäjä jo.


Linkki videoon

8 kommenttia:

 1. Onneks se suokki tajus mennä pois ovensuusta, muuten olis voinu käydä pahasti.:( Mutta eiks karhu voita leijonan? Jossain eläinfilmissä joskus näin, että karhu rökitti leijonaa kunnolla. Ja en oo varma onks se aina noin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sepä se, onneksi peruutti pois. Takaosan kanssa en olisi halunnut olla puristuksissa ollenkaan, jo tuo keskivartalo-osuus oli aika tiivistunnelmainen. Pääsi mokoma ihan todella yllättämään.

   Harmi leijonalle, koska se olen tässä tapauksessa minä... :D

   Poista
 2. Miks Reino myydään? Vastahan sä sen ostit

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katso aiempi postausta, linkki tässä. Joskus on tehtävä kipeitä päätöksiä, kun kortilla on oma jaksaminen, käytössä oleva aika ja sen sellaiset jutut. Olen hakannut päätäni seinään nyt kaksi vuotta näissä heppa-asioissa ja mikään ei tunnu sujuvan, vaikka mitä yrittäisi. Ponissa itsessään ei ole mitään vikaa, päinvastoin. :)

   Poista
 3. Mä jäin kerran trailerin etupuomin ja ponin väliin, kun piti pakittaa ulos, mutta rynnikin päälle. Ponilta oli etujalatkin hetken irti maasta, kun niin voimalla nojasi päin. Aika liiskana siinä oli ja mielessäni kuulin jo kuinka kylkiluut napsahtelee poikki. Onneksi poni tajusi nopeaan siirtyä takaisin päin,mutta kyllä oli kroppa kipeänä, vaikkei mikään hajonnutkaan....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on pelottava tunne, kun kohtalo on toisen käsissä... Tai kavioissa. :D Pari päivää meni tässäkin aika reippaanlaisesti ontuen, mutta pikkuhiljaa askel kevenee taas...

   Poista
 4. huh, onneksi ei käynyt hullummin! :)

  http://riskiraja.blogspot.fi

  VastaaPoista