sunnuntai 14. lokakuuta 2012

Viimeinen viikonloppu orina


Kulunut viikonloppu on ollut Salaman viimeinen viikonloppu oripoikana. Tulevaa operaatiota on kauhisteltu, odotettu ja sen parissa on fiilistelty ehkä turhankin paljon. Nyt vain toivomaan, että kaikki menee hyvin! Allekirjoittanutta ainakin pelottaa ihan tolkuttomasti... Milloin minusta on tullut näin hysteerinen?! Huomenna maanantaina Salkku siis viedään illalla klinikalle ja tiistaina aamulla se leikataan. Voi, tulee noista päivistä pitkiä minulle! Ja varmasti Dukelle, kun se joutuu olemaan ensimmäistä kertaa yksin yötä kotona. Pitäisiköhän nukkua sen vieressä, heh?

Se on muuten jännä juttu, miten pienistä ja sinänsä yksinkertaisista asioista saa liialla ajattelulla hankalia. Muun muassa pohdin sitä, uskallanko laittaa Dukea päiväksi tarhaan, kun Salama on pois. Teoriassa kyllä, mutta syksyinen karkausreissu (jonka syy on yhä mysteeri sähkölankoja kunnioittavalle ponille) on tuoreessa muistissa yhä. Kannattanee siis pelata varman päälle ja pitää poni työpäivän ajan tallissa, se kyllä mahtuu tarvittaessa lenkkeilemään sitten jättikarsinassaan ja ulkoilemaan sitten valvovan silmäni alla valoisan ajan.

Tarhakatos fiksailtiin muuten vihdoin kokonaan valmiiksi! Tai no, ensi keväänä on luvassa vielä maalihommia, mutta kumminkin. Isäntä laittoi siis loput räystäs- ja nurkkalaudat, sähköt ja kynnyksen pellit paikoilleen. Jos siihen laittaisi vielä eristeet ja ulko-oven, niin sehän olisi ihan oikea ulkotalli. Mutta kun ei ole ja hyvä niin. ;) Tänään tuli mökki myös siivottua ja tyhjennettyä alusista kokonaan, kärräsin kahdeksan kotsullista poljettua heinää pois! Pitäisiköhän ihan oikeasti rajoittaa tuota heinän antamista? Tätä jään kuumeisesti pohtimaan, kun  huomenna saapuu myös talven heinät. Aion nimittäin tehdä tutkimusta siitä, onko tilaamani "nuorisoheinä" paremman makuista kuin "harrastehepan" heinä, jota varsat ovat joutuneet olosuhteiden pakosta nyt syksyllä syömään. Toivomuksena täten on, että korsia eksyisi enempi ihan massuun asti, eikä olkikarsinaa muistuttavaksi pehkuvuoreksi mökin lattialle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti