tiistai 9. lokakuuta 2012

Blogihaasteita

Myönnän olleeni vähän laiska ja saamaton näiden suhteen, kun jämähdän aina miettimään ja funtsimaan näitä liikaa. Siispä puretaanpa kerralla kaikki neljä blogihaastetta yhdistämällä ne kahdeksi - vitsit, kuinka nerokasta! En haasta nyt ketään, koska olen auttamattomasti vähän myöhässä näiden kanssa nyt.

I love your blog-tunnustuksen säännöt ovat seuraavat:
1. Kiitä linkin kera bloggaajaa, joka antoi tunnustuksen.
2. Anna tunnustus eteenpäin viidelle lempiblogillesi ja kerro siitä heille kommentilla.
3. Kopioi Post It-lappu ja liitä se blogiisi.
4. Ole iloinen saamastasi tunnustuksesta, vaikka se on kerrottu vain Post it-lapulla, ja toivo, että lempibloggaajasi jakavat sen eteenpäin.

Kiitos Jessi!

Liebster tarkoittaa rakkain tai rakastettu, mutta voi myös tarkoittaa suosikkia. Liebster-palkinnon ajatuksena on saada huomiota blogeille, joilla on alle 200 seuraajaa. 
1. Kiitä antajaa ja linkitä bloggaajaa joka antoi haasteen sinulle 
2. Valitse viisi blogia (joilla on alle 200 lukijaa) ja kerro se heille jättämällä kommentti heidän blogiinsa (paitsi minäpä listasin kuusi, koska parissa suosikissani on yli 200 lukijaa ja ajattelin kompensoida tätä näin ;)
3. Toivo, että ihmiset kelle jätit palkinnon antavat sen eteenpäin heidän viidelle suosikkiblogilleen.

Kiitos Taru

Kuusi suosikkiblogiani: (lista satunnaisessa järjestyksessä)
  • Tarulandia - hyvän ystäväni Tarun tarinoita. Sieltä löytyy muuten yksi Suomen parhaista suomenhevosista!
  • Raskaskalusto - vähän isomman kaverin kuulumisia ja varusteshoppailua. 
  • Pienten ponien elämää - täällä seikkailee Duken kasvattajan kasvatti Tanya ja me seurataan luonnollisesti vuoden vanhemman typykän elämää tarkasti :)
  • Kavioiden kopsetta & koparoiden naksetta - Salaman kanssa samanikäinen tammaneiti Vilma esittäytyy kumppaneineen täällä kera laadukkaiden valokuvien. Silmä tarkkana katsellaan kehityskaarta täälläkin! 
  • Rouskutellen - täälläkin vilahtaa välillä 1-vuotias vuonoheppa. Ikätoverit kiinnostavat tällä hetkellä hurjasti :)
  • Roope & Torsti - uusin blogilöytöni, jossa seikkailevat tällä hetkellä 2-vuotiaat sh- ja minishettisorit, joiden kanssa touhuamisesta kerrotaan kivalla tyylillä.

Sitten kysymyksiä. Näistä kiitos Kirsille & kimoille ja Viiville!

1. Mikä on ratsastettavuudeltaan ihanin hevonen jolla olet ratsastanut, miksi?

Ratsastettavuudeltaan mieleenpainuvimpia ovat olleet Estella ja meidän Hennu. Estellan kanssa lähinnä hyppäsin, mutta se yllätti joka kerta, vaikka sen ruumiinmuoto muistuttikin enemmän työhevosta. Sillä oli uskomattoman kevyt hyppy ja se liikkui omalla moottorilla. Hennu taasen oli niin herkkä, että vei ratsastuksen aivan uudelle tasolle, se avasi ihan uuden maailman istuntapainotteiseen ratsastukseen. Sitä tietoa sulatellaan yhä. :)

2. Mikä on hevosharrastuksessa parhainta?

Ne pienet arjen onnistumiset ja ilot… Sellaisia ovat esimerkiksi aamulla hevosen hörähdys, kaunis kesäilta, ruusukkeet kisoista, kehut ja uusien asioiden oivaltaminen.  Listaa voisi jatkaa loputtomiin! Lopulta kuitenkin tämä tuntuu aika palkitsevalta harrastukselta, vaikka vertauskuvallisesti tämä on samaa, kuin syöttäisit hevoselle suoraan seteleitä suuhun.

3. Onko sinulla tulevaisuussuunnitelmia? Kerro esimerkki/esimerkkejä.

Hepparintamalla jännitetään luonnollisesti Salaman ja Duken tulevaisuutta. Siihen valmistaudutaan sen verran kuin voidaan ja muuten nautitaan ”aikalisästä”, nyt kun ne ovat vielä pieniä.

4. Minne haluaisit matkustaa? 

Italiaan. Rakastan italialaista ruokaa <3 Lisäksi ihan extemporejuttu, mitä olen aina halunnut kokeilla, on kuumailmapallolla lentely! (kotikulmilla tosin ihan vain)

5. Jos saisit ison lottovoiton, mihin käyttäisit voittamiasi rahoja?

Riippuu summasta. :D Jos rahaa olisi erittäin paljon, olisin niinkin naiivi, että perustaisin ”hevosten pelastustiimin”, samaan tyyliin kuin TV:ssä pyörivä sarja Eläinten pelastustiimi on. Noin muuten tietty asuntolainat maksettaisiin pois ja nautittaisiin elämästä ihan vähän.

6. Kumpi hevostyyppi: opetusmestari vai projekti? 

Kumpikin. Varsinkin kun ne löytyvät samaan aikaan samasta tallista, silloin molemmista on hyötyä.

7. Kerro itsestäsi kaksi hyvää ja huonoa puolta.

Hyviä puolia huolellisuus ja perusteellisuus, jos jotain tehdään, niin se tehdään mielellään heti ja kunnolla.
Huonoja puolia ajoittainen äkkipikaisuus, joka on siis myös huono asia. Joskus olisi fiksua myös ajatella ennen.

8. Kiltti ja helppo vai haasteellinen ja astetta hankalampi hevonen?

Kiltti ja helppo! Tosin sellainenkin osaa olla haastava, kaikillahan meillä on ongelmansa. Astetta hankalampi hevonen kuulostaa minun korvissani tässä iässä jo vaaralliselta. ;) Olen sitä mieltä, että jokaisesta hevosesta löytyy haastetta, siitä kilteimmästäkin. Mitään pommikoneita ei harrastuskäytössä kannata pitää, sen voin kertoa ihan kokemuksen syvällä rintaäänellä.

9. Mikä on hienoin tuntemasi hetki hevosen kanssa, miksi?

Mieleenpainuvin kisamuisto on vuosien takaa Kallen kanssa, kun mentiin toista yhteistä kautta ja luokkana taisi olla 80cm Alva-tallilla Raisiossa. Starttasin ison luokan viimeisenä ja päätin että nyt mennään täysillä ja voitetaan. Voitto tuli ylivoimaisesti. Luokassa oli arvosteluna A.2.0 ja me päihitimme Kalle-suokin kanssa kaikki nopeat pikkuponit ja muut. Eikä jäänyt edes viimeiseksi voitoksi.

Muita mieleenpainuvia hetkiä ovat olleet ne, kun huomaa hevosen ja ratsastajan luottamuksen olevan kunnossa. Maastossa peuralauma hyppää tielle ja Iso Valkoinen ei ”sano” mitään, kääntää päätään ja kysyy, mennäänkö. Tai vastaavasti Hennu, räjähtävä dynamiittipötkylä, kohtaa hälytysajossa olevan ambulanssin lähietäisyydeltä eikä hätkähdä sitä lainkaan. Varsojeni kanssa taasen jokainen onnistunut hetki on suuri ilo, koska niiden kanssa on oikeastaan lähdetty aivan nollasta ja niiden kanssa on oikeastaan ihan hauskaa touhuta ”silkkihansikkain”.

10. Elämäsi hevonen?

Iso Valkoinen, Tom. Sen hevosen kanssa meillä oli aivan erilainen suhde, se hevonen luki kaikki minun ajatukseni ja minä yritin pysyä myös sen ajatuksien perässä, välillä tosin huonolla menestyksellä.
Tiesin sen jättävän suuren aukon meidän sydämiin ja arkeen ja niin on käynytkin. Vieläkin kaihoisasti mietin, että entä jos minulla olisikin ollut kristallipallo ja olisin nähnyt tähän päivään… Se olisi ollut loistava paimen näille meidän riiviöille.

Salamasta olen aikaisemminkin höpöttänyt, että siinä on paljon samaa kuin Tompassa oli. Aika näyttää, miten paljon. (ja miten paljon on myös suotavaa…) Olen erittäin tyytyväinen nykyisiin hevosiini ja toivonkin, että molemmat lunastavat paikat ”elämäni hevosina”.

11. Oletko tyytyväinen tämänhetkiseen elämäntilanteeseesi? Tahtoisitko muuttaa sitä, jos tahdot niin miten?

Olen tyytyväinen! Kaikki on ihan hyvin. Hepat ovat ihania ja arki sujuu, kunhan vain muistaa nukkua tarpeeksi ja olla rutisematta turhista jutuista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti