sunnuntai 7. elokuuta 2011

Välillä vähän vaikeaa

Loppuviikosta Fanni sai lepäillä työkiireiden ja erinäisten muiden humputusten takia perjantain ja lauantain, tänään palattiin arkeen eli ratsastelin kevyesti kentällä. Tänään teemana oli suoruus eli suorana kulkeminen. Se on vähän haastavaa Fannille tällä hetkellä ja kun siltä vaatii asiaa, mikä on sille vähän vaikeaa, alkaa erinäinen mutkittelu, ohjien repiminen kädestä sekä pahimmassa tapauksessa jopa keuliminen. Aika neutraalia Tomppaan verrattuna, mutta haluan pyrkiä siihen, että minkäänlaista "häiriökäyttäytymistä" ei pääsisi tulemaan, paljon mukavampaa niin.

Alkuun teimme samaa harjoitusta, mitä teimme Minin tunnilla kesäkuussa. Eli metri urasta sisään päin ja hevosen piti kulkea suoraan, kroppa suorana. Välillä voltti johonkin, alkuun vasempaan kierrokseen sisäpohje oli aivan turta, mutta se korjaantui kun saatiin pientä jumppaa tehtyä. Kulmiin pysähdys ja siitä ikään kuin käännös takaosan ympäri, mikä myöskin oli Fannille todella vaikeaa. Se yritti kaikki mahdolliset liikeradat tähän kohtaan, jotta ei olisi joutunut koukistamaan käyriä kintereitään kroppansa alle ja kiertymään siitä takaosan ympäri... Heti kun se vähänkin esitti oikeaa suuntaa, myötäsin reilusti ja kiitin. Lopuksi tämä harjoitus alkoi onnistumaan jo jotenkin, eli toivoa on.. ;) Jokseenkin välillä vaativaa, kun pitää muistaa välttää omia perisyntejä (mm. riittävän nopea myötäys) ja samalla vähän vaatia hevoseltakin joskus jotain.

Ihan viimeiseksi tehtiin pääty-ympyrällä pysähdyksiä 3-4 kpl per kierros ja sen jälkeen ravissa käyntisiirtymisiä. Halusin vihdoin koittaa, miten "trampoliinimielikuva" toimii Fannilla - harjoittelin sitä paljon Hennun kanssa keväällä ja pienellä hienosäädöllä siirtymisiin tuli ihan uusia ulottuvuuksia. Fannikin hidasti, kun ajattelin nyrkkejä kiinni ja samalla "lopetin hyppimisen trampoliinilla". Sen jälkeen vaan tosi usein tyhmänä jään roikkumaan ohjissa (se kuuluisa perisyntini) ja heppa näyttää päämerkkinsä jälleen yläkautta. Lisää harjoitusta siis... ;)

Sellaista siis tänään. Huomenna aiomme maastoilla rennosti ja loppuviikon ohjelmaa rakentelemme sitten pikkuhiljaa.

Loppuun pari kuvaa muutaman päivän takaa, kun kevenneltiin vaan:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti