keskiviikko 2. maaliskuuta 2011

Upea kevätilma!

Ensimmäistä kertaa tänä vuonna aurinko paistoi kauniisti ja lämmitti. Ihana kevääntuoksu (vaiko hevonp*skan käry?) leijaili ilmassa ja lämpötila killui nollan kieppeillä. Ihan loistofiilis jo pelkän sään takia. Pääsin koulustakin tänään aikaisemmin ja päätin kiireisestä aikataulusta huolimatta ratsastaa, koska muuten Hennulle olisi tullut jopa kolme vapaapäivää peräkkäin, eikä tällaista ilmaa voisi "haaskata" olematta hevostelematta, vaikka kiire olisikin. :)

Ratsastuksellisesti tämä päivä oli silti huono. Hennu ei ollut varsinaisesti jumissa, mutta vähän jäykkä enkä saanut pohjetta läpi sitten millään. Laukassa se pukitteli pitkästä aikaa ja oli ravissa hyvin kiireinen. Turhauduin oikeastaan vasta siinä vaiheessa, kun huomasin taas roikkuvani sisäohjassa ulko-ohjan unohtuessa jonnekin unholaan. Näin hevonen kaatui vain enemmän pohjetta vasten ja niin edelleen. Noh, tekevälle sattuu ja huomenna on uusi päivä.

Postilaatikosta tipahti muuten uusin Hevoset ja Ratsastus-lehti, jossa näytti taas olevan ihan mielenkiintoisia juttuja mm. epäsopivasta satulasta ja sen aiheuttamista oireista. Hennullahan alkoi selkävaivat viime syksynä, kun ensin sen oma penkki jäi kapeaksi/epäsopivaksi ja tilapäiskäytössä ollut Tompan koulusatula oli vähän liian iso sille. Hennulla on aika lyhyt satulansija ja koska se on myös ihan hieman takakorkea "jännittäjätyyppi", saattaa ristiselkä kipuilla erinäisten jännitystilojen takia. Laitan sille selkään kuuriluontoisesti lämmittävää linimenttiä liikutusten jälkeen ja sillä selkä onkin pysynyt hyvänä syksyisen satulaepisodin jälkeen. Myöskin säänmukainen loimitus, pitkät alku- ja loppuverkat, monipuoliset jumppailut ratsain ja maastakäsin sekä tasapainoinen liikunta ovat osana sen "kunto-ohjelmaa".

By the way, estekaluston "päivitysprojekti" etenee muuten niin, että tilasin Hööksiltä muutaman kavaletin ja meidän paikallisesta heppatarvikeliikkeestä tällaisia puomin päälle laitettavia muoveja. Saa nähdä, millaisia ovat, vai ovatko mistään kotoisin... :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti