maanantai 8. helmikuuta 2021

Kauhun tasapaino


Aika ajoin tässä lajissa saa kerätä itsensä aivan pohjalta. Ollaan huipulla, on ihanaa, seuraavaksi kaikkea muuta. Miten selvitä näistä?

Usko, että sinnikkyys palkitaan

Siihen tarvitaan ihan hillittömästi yltiöpäistä optimismia, työtunteja ja aikaa. Tutustu vaikka sijoittamiseen, siinä on sama pääperiaate kuin hevosurheilussa.

Ehkä tämä tästä. Ehkä ei nyt tänä vuonna, mutta ehkä sitten ensi vuonna. Ehkä yhdestä tuleekin kaksi? 

Kuvituskuvaa.

Kohtaa realiteetit

Vaikka luulisit olevasi jossain hyvä, olet jossain muussa varmasti aivan paska. Tee jotain, jotta tulisit niissä huonoissa asioissa edes vähän paremmaksi.

Tällä kertaa (toim.huom. puhumme edelleen Sätkyn jalasta) olen käynyt itseni kanssa kamppailua siitä, etten heti loka-marraskuussa uskonut siihen epämääräisyyteen, vaan ajattelin sen olevan asiaa X, vaikka oire olikin asiaa Y. Itsesyyttely ei kuitenkaan auta, koska näitä sattuu paremmissakin piireissä ja tässäkin tapauksessa hevonen kulki ratsain viimeisen päälle, mutta oirehti alkuun vain kengityksessä. Omaksi onnekseni (tai oikeastaan hevosen onneksi) hoito on sentään priimaa tai ainakin kelvollista ja tämä arvio perustui ihan luotettavaan ulkopuoliseen tahoon. Jatkossa siis olisi hyvä uskoa itseensä, että se fiilis on varmasti oikea, jos joku asia epäilyttää. Tällä kokemuksella (sarkasmi) luulisi jo valurautapannunkin uskovan (sarkasmi). 

Plan B

Tee sellainen varmuuden vuoksi. Ymmärrän jo pääasiassa julkisesti suojella itseäni, joten kerrotaan tässä kohtaa nyt vain velipojan plääneistä. Hän sai uuden ystävän ja Salama piti hänestä. Koska tunnen sen kuin omat taskuni, oli päätös helppo (ja optimistinen). Koitetaan vielä kerran!


Anni ja Salkkuli pellolla 1/21.

2 kommenttia:

 1. En ymmärrä miten löydän tämän ihanan blogin vasta nyt. Hyviä tekstejä ja vanhemmista huomaa miten kommenttien määrät ovat vähentynyt. Itse en ole instassa, joten päätin tulla kommentoimaan et kiitos sinulle että jaksat vielä kirjottaa tälläisiä vanhanaikaisia "pitkiä" tekstejä. Kiitos! Kiitos! Kiitos! Mielelläni lukisin ajatuksiasi oman tallin pitämisestä ja arkisista touhuista. Valoisaa kevättä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei ja tervetuloa, täällä ollaan. :) Olen aina kirjoittanut fiiliksen mukaan ja IG:n alusta tuntuu edelleen vieraalta omalla tavallaan. Siksi olen halunnut pitää tämän täällä. Ja mikä onkaan kivointa, kun palata vanhojen kuvien ja tekstien pariin aina silloin tällöin. Avainsanoja / tunnisteita käyttäen löytyy paljon eri aiheista juttua. :)

   Kommenttien määrä on laskenut vuosien mittaan hurjasti, vaikka tekstien lukukerrat ovat aika samoissa. (Niissäkin tosin on hienoista laskua) Blogien kultavuodet ovat varmasti takana päin, mutta olen itse tehnyt tätä yli 10 vuotta, joten herkästi en harrastuksesta luovu. ;) Nyt muodissa ovat muut asiat, mutta jokaiselle jotain.

   Mukavaa kevättä myös sinne, sieltä se taas tulee, ihana kevät! <3

   Poista