perjantai 8. tammikuuta 2021

Neloset voimistelemassa


Poniriiviöt kääntyivät nyt jo 4-vuotiaiksi. Tähän asti ne ovat liikuskelleet ihmisen toimesta lähinnä maastossa, joko ison hepan perässä taluttaen tai ohjasajaen, mutta nyt varhaisaikuisuuden kynnyksellä tuotiin treenejä ihan kotikentällekin. Noin muuten he pitävät toistensa linjoista huolta painimalla tarhassa päivät pitkät.

Molemmat osaavat ajon alkeet, mutta sen enempää niillä ei ole vielä ajettu. Julishkalla on kasvukin vielä niin kesken, ettei sillä ole mikään hätä siinä hommassa. Siispä on haettu rutiinia käännöksiin ja sileäntyöskentelyyn ihan ohjasajaen, sehän on kuin ratsastusta käytännössä.


Kuntoonlaittoa on harjoiteltu vapaana ja molemmilta luonaa tuo jo aika hyvin. Tärkeä taito tulevalle ajoponille.


Ponia ohjasajaessa tuntuman ylläpitäminen on äärettömä vaikeaa! Varsinkin Julishkalle, jolle jo kevyt kangasohja itsessään on jo tarpeeksi painava. Poni liikkuu myös hitaammin kuin hevonen, joten omaa vartalon käyttöä saa vähän miettiä. Tällä kertaa laitoin ohjat ihan "perinteisellä" tavalla kiinni eli sisäohjaa ei ollut erikseen. Näin tulee simuloitua paremmin ajotilannetta ja katsottua, että poni pysyy kahdella ohjalla. 

Loppiaisen treeneissä laitettiin kentälle muutama tötterö neliöksi kentän keskelle ja niiden ympäri tehtiin voltteja eri suuntiin. Yllättävän hauska harjoitus, mitä voi aikanaan jatkaa vaunujen kanssa. Julishka kääntyili varsin näppärästi tötsien ympäri, kun vaunujen kanssa kääntymiseen se tarvitsee vielä vähän aikaa ja tilaa.


Babysteps. Käynnissä askeleen pidennystä ja lyhennystä. 


Tässä taas kävellään pidemmällä askeleella.


Mukana menossa myös Risto Reipas.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti