perjantai 10. huhtikuuta 2020

Sätkyn kevätmuotia -20

Sovitaan sisustukseen.
On siis kevät.

Eka ötökkä, jokin lentävä ja vttumainen, nähty. Siispä Sätky aloitti pukeutumisen vähän parempaan Seppälään: Uhrasin noin 400 euroa kahteen loimikokonaisuuteen huppuineen päivineen ja yhteen erilliseen huppuun. Riskejä ei oteta, ennaltaehkäisy on se juttu tässä lajissa. Kaksi paukamaa kaulasta jo tainnutin, sinkkivoide on Sätkylle selvästi hyvä tuote.

Loimitostokset sopivat (nyt) ihan hyvin tammalle. Salaman mielestä ei, sillä se on toistuvasti jossain liperissä kiinni. Kolmen päivän jälkeen saldona on yksi ommeltava Snuggy ja yksi Rambo, jonka tarrat kaipaavat kipeästi pesua limasta ja hiekasta. 

Nuori rakkaus on toki ihanaa, mutta... Tiimi tekee nyt kenttäkokeita, millä puremisenestoaineella tai tökötillä on paras poikaystävän karkoittava vaikutus. Tammalla on vieläpä just nyt taas  kiima, joten se antaa ihan nöyrästi toisen nyplätä ja näprätä. Jopa minun, kun eilen mittasin ja suunnittelin Rambon loimea sille sopivaksi. Normitilassa tamma ei ehkä ole noin myötämielinen jatkuvaan säätämiseen, mitä esimerkiksi eilen harrastin. Normitilassa Salama ei myöskään roiku sen ilmatilassa niin kauaa, että jotain saisi kauheasti rikki.


Minttukaramelli eli Rambo Hoody 155cm (6'9") uunituoreena. Kaulakappale on noin puoli metriä liian pitkä. Loimiosasta olisi voinut mennä 145cm, mutta otin tarkoituksella reilumman koon, kun tiesin, että joudun muokkaamaan kaulaosaa hieman.

Sovitin tätä loimea jo aiemmin, mutta koin kaulakappaleen menetetyksi tapaukseksi. Kuitenkin houkutteli myös vaihtoehto, joka on helppo sekä nopea pukea, joten kävin vielä ostoksilla.


Sama mekko jokunen työtunti myöhemmin. Poistin pari ylintä tarraa ja muotoilin kaulakappaleen yläosan uusiksi. Se ei ole nyt niin tiivis kuin alunperin, mutta tähän settiin löytyy vielä pari erilaista huppua, HW:n oma ja Snuggyn irtonainen huppu. Niiden avulla pääpuoli tulee sitten tiiviiksi.

Häntäosan tuunasin myös samanlaiseksi kuin Snuggyssä eli häntäläppä tulee nyt tarralla hännän ympäri.


Tässä kuvassa on Snuggyn 145cm (6'6") kokoinen setti eli kaulakappale kiinteällä hupulla ja erillisellä loimiosalla. Istuu kuin hanska. Tätä säästellään pahimpaan ötökkäaikaan, koska suojaa parhaiten. Se oli nyt pari yötä päällä ja pysyi paikallaan kuin tatti. Poikkis imeskeli lähinnä vatsaläpän tarroja ja irroitteli niitä, ihania rapisevia asioita katsos.


Tällainen kaunotar sieltä alienpuvun alta löytyy. Ihan vain itselle muistoksi.


Jännittävällä fiiliksellä siis kohti kevättä, joka tuli tänne sittenkin vauhdilla. 

Vielä pitäisi kehitellä maastolenkeille jokin suojapuku, onko jollain lukijalla hyviä ideoita? 

2 kommenttia:

 1. Ehdottomasti oikein alkaa loimittaa ajoissa! Sääliksi käy niitä hevosia, joiden omistajat lykkäävät loimitusta jonnekin kesään. Yhdellä tallilla, missä kävin, oli aika pahastikin ihottumainen hevonen ja säälitti katsoa, kun se oli vielä laidunkauden alussa ilman loimea ja kesälläkin sillä oli vain hyönteisloimi. Toki se ei ollut kovin pahan näköinen, koska laitumella ei ollut mitään, mihin rapsuttaa, mutta varmaan kutisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näitä olen itsekin nähnyt. :( Tiedä sitten, eikö haluta tunnustaa tautia vai onko taustalla tietämättömyys... Itse olen suojannut omiani ei-ihottumaisia vuosia vähän ehkä liiaksikin, se pahin ötökkäaika on meinaan niin syvältä.

   Kaiken järjen mukaan vielä ei pitäisi ötököitä olla, kun on pakkasöitä, mutta sitkeimmät sissit heräilevät henkiin jo. Eipä vara venettä kaada ja toivottavasti tamman iho pysyy eheänä koko kesän. :)

   En odota syksyä tippaakaan, mutta tämän vaivan kanssa asia on eri. No, tämä kesä menee tutkimusmatkaillessa aiheen tiimoilta. :)

   Poista