sunnuntai 2. joulukuuta 2018

Hairahdukset


Piti nättiä syksyä. Sitten tuli ensilumi.


Puff.


Oli niin nättiä että. 

Aika pian kuitenkin päästiin todellisuuteen:Pysykää siskot lujina. Kyllä tästäkin monsuunikaudesta selvitään!

Koska kylmä/märkä/inha keli, koin pakottavaa tarvetta päivittää Salaman talvi- ja kuivatusloimiosastoa hieman. Jo aiemmin ihan parhaaseen Amigo Bravoon tuli 100g liner (kuva yllä) ja nyt sama superloimi toimii hyvin tuulessa ja tuiskussa lämpötilan kieppuessa nollassa tai muutamassa plussa-asteessa.


Talviloimeksi löytyi perus-Amigo 200g, joka tosin kaipaa levennyskappaletta eteen. Vanha T-solkimalli on hieman ahdas Salkulle edestä ja tällaisenaan alle ei mahdu mitään.

Tylsään mustapinkkiin tuli vähän piristystä ja lisää käytännöllisyyttä, kun liimasin tekstiililiimalla heijastinnauhat eteen ja taakse.

 


Koska kuivatusloimia ei voi olla liikaa, päivitin vihdoin vanhan villavilttini. Hankkijan musta villasekoiteviltti oli sopivan painava (muttei liian) ja kooltaan juuri passeli meille. En ratsasta viltin kanssa just koskaan, mutta liikutuksen jälkeen se on kätevä heittää päälle ennen kuivatusloimen laittoa. Salkku siinä sitten syö välipalaheiniä ja hengailee kylmäyssuojat jalassa viltin alla.

Yksi villaloimi joutui liian suuren koon vuoksi vaihtoon (kerrankos näin) ja sille löytyikin vaihtokauppojen myötä kiva seuraaja. Loimi olikin vähän naftia kokoa, mutta onneksi kaulaosa on väljä, takapuolen vajavaisuus on helppo korvata jollain muulla. Koska vihreä väri on just mitä kaipasin, saa tämä luvan mennä. 


Monesti on käynyt myös niin, että keli on kiva, mutta hevonen hikinen. Tallissa kuivattaminen ei aina tule kysymykseen, joten ulos on mentävä. Ulkoloimet hengittävät huonosti, kun välissä on kuivatusloimi ja kosteus jää muhimaan hevosen ja loimen väliin. Hevonen ehkä itse on kuiva, mutta loimet 2-3 kpl painavat sitten tyyliin tonnin ja kuivuvat kolme vuorokautta. Nyt se on mennyt kuivatusloimen kanssa ulos (jos se on mahdollista) ja mennyt tietty heti piehtaroimaan. Villaloimet + mahdollisesti hieman kostea hiekka/maa = juu morjes. 

Siispä hyvää joulua Salkkuli! Tuskin arvostat tätä yhtään sen enempää, mutta koitetaan jos tämä hengittäisi ja menisi hyvänä suojana kuivatusloimen päällä pitäen villatakit ehjinä ja siistimpinä. Kyseessä on siis Rambo Optimo talliloimi, jossa on tuo uusi kiva etukiinnitys. Ja niin piisaa leveys loimessa kerrankin. :) 


4 kommenttia:

 1. Hyviä "hairahduksia" :D Onko sulla tuo Rambo Optimo- talliloimi pienempää kokoa kun esim Amigot? JOnkun sellaisen ohjeistuksen näin koon valintaan. Totilla on Amigon talliloimet pääosin 6'3 ja ulkoloimet 6'6, ja tuota loimea olen itsekin himoinnut. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, tuosta en ollut kuullutkaan! Amigo T-soljilla on ainakin huomattavasti kapeampi edestä kuin Amigo Bravo. Tuo Optimo istuu kuin hansikas, otin ihan normaalin koon. Ja nämä kaikki siis 6'9" (155cm). :)

   Poista
  2. Okei, hyvä tietää!
   Tuota olen jäänyt epäilemään kun tuntuisi hurjalta ottaa 6'0- kokoisena yhtään mitään :D Eli ehkä uskaltaisin valkata sen 6'3 sitten joskus kun raaskin tuon loimen hankkia ;)

   Poista
  3. Salkun kohdalla on ainakin kannattanut ottaa kaikista Horsewareista aina se oma koko. Jonkun silakkamallisen kanssa saattaisin itse valkata koon pienemmän. :) Ja mitä tulee tähän Optimoon, niin Reunoksen alekoodi sinetöi oman harkitun ostopäätöksen... o:)

   Poista