perjantai 7. joulukuuta 2018

Lisää loimihommia


Jollain mielenhäiriössä ostin laatikollisen heppatavaroita kirppikseltä. 

Ikäväkseni ne olivat cob-kokoisen hevosen jäämistö, mutta mitä pienistä (kirjaimellisesti). Kätevästihän esimerkiksi tuollainen kolmipistekiinnityksellinen 135 senttinen loimi nyt sopii 155cm loimia käyttävälle, eikös vaan?


Tässä yllä ja alla tämä kaapu ennen tuunausta. 20cm vajaa takapuolesta ja melkoisen ahdas edestä. 

Muistin loimea pukiessa, miten tällainen samanlainen istui täydellisesti vanhan lämppäritammani päälle. Hennu oli puolet kapeampi kuin Salama.

Tämä ahdistaa. T: Salama
Koska mulla on söpö pieni liilavalkoinen ompelukone, en voinut vastustaa pientä DIY-projektia. Ei siis muuta kuin tuumasta toimeen: Ylimääräiset soljet ratkoen pois, kangasvarastosta kootut teokset esille ja joutava pintelipatja mukaan. 


Tadaa. Tee-se-itse-mahdollisimman-ruma-levennyskappale valmiina tositoimiin.


Tämä oli vähän niin kuin ajatus, rumat reunat eivät siis näy.


Koska tällaiset ylimääräiset fyllingit ryntäissä ovat nyt niin pop, niin töröreuna kuuluu tietty kuvaan. Ei sillä, tuolla reuhkalla on funktionsa, soljet ovat aika ylhäällä ja näin ne eivät paina kaulaa.


Ja kas näin 135cm kokoisesta loimesta tuli just eikä melkein sopiva 155cm kokoiselle Salamalle. :) 

PS. Samasta laatikosta löytyi myös käyttökelvottomat kankikuolaimet. Arvatkaa mihin ne ovat just hyvät?

6 kommenttia:

 1. Tollanen ois kyllä tosi hieno varsinkin tallin vessaan.. kankikuolain ostoksille siis :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. FB:ssä pyöri nyt myös se jalustin-tuikkukippo. Hauska sekin. Ja nivelkuolaimista on myös moneksi, niin laukun koristeeksi kuin vaikkapa kukka-amppelin jatkopalaksi. :)

   Poista
 2. Tuohonhan nuo kankikuolaimet on vallan passelit! Kun taas siihen varsinaiseen käyttötarkoitukseensa... Huh. Nyt kun nämä kuolaimensovitusasiat ovat olleet itselläni mielen päällä niin en voi kuin ihmetellä, voivatko tuollaiset "kielentilalliset" hirvitykset mitenkään sopia minkään elukan suuhun. Järki sanois että ei.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aarrearkkuani penkoessa totesin ihan samaa ääneen, kun nämä käsiini sain! Huh, melkoinen "kielentila". Tulisi varmaan Salaman nenästä jo läpi. :D Mutta onneksi kaikelle löytyy paikkansa, vaikka sitten peepaperipidikkeenä. ;)

   Poista
 3. Loistava tuo vessapaperiteline! Ja näppärästi fiksasit loimenkin. Mun on tunnustettava, että ompelukone ei ole yhtään mun kaveri...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin on enempi intoa kuin taitoa, tuon ompelukoneen kanssa siis. x) Laatikossa oli enemmänkin kuolaimia, pitääpä keksiä parille myös joku uusi käyttötarkoitus... :D

   Poista