maanantai 6. marraskuuta 2017

Ollaan niin loistavii

Tiimikuva. Anni Salaman selässä ja ak notkumassa tuossa liepeillä.
Päätin, että tänä talvena emme jää hevosten kanssa pimeyden vangeiksi. Eli ylös, ulos ja lenkille - ei kolmekymppinen ämmä voi pelätä pimeää lopun ikäänsä.

Jännittävää kyllä, kun mörköjä ei näe, niitä ei ole. Tämän empiirisen tutkimuksen parissa jatkamme kuitenkin vielä.


Omaan myös heijastinfetissin. Ihan jo siksi, että esimerkiksi työssäni ajan paljon autoa ja valtaosa vuorokaudesta on pimeää kuin pyllyssä. Jalankulkija ilman heijastinta on autosta käsin katsottuna yhtä kuin ei mitään ja vaikka kuinka katsoisi tarkkaan, meinaa joku aina jäädä alle.

Siksi päätin, että emme rakkaan ratsuni kanssa lukeudu niihin pimeihin tyyppeihin. Vaikka käytämme julkista vilkkaasti liikennöityä tietä vain noin sadan metrin verran, ei viitsitä silläkään pätkällä jäädä huomaamatta. Oli sitten hämärä päivä tai pilkkopimeä ilta, niin nyt pitäisi näkyä. Ehkä ne ajon aikana somea selaavat kuskitkin havaitsevat jotain vähän aiemmin kuin vasta ihan kohdalla?

Oman otsalampun kun vielä saisi. Sellaisen tosi hyvän.


PS. Kerrottakoon tähän loppuun vielä, että lähdin kylläkin hakemaan heijastavaa toppahametta. Kyllä, hametta - ne ovat nyt niin in, ne ratsastushameet siis. Sovitin sellaista ja olin kopissa ihan solmussa sen kanssa. Totesin, etten taida olla hamekansaa ja toisekseen, jos ja kun sen kanssa tulisi joku tilanne, olisin varmasti vielä enemmän solmussa siellä selässä. Ruuna Reippaalla kun on toisinaan omat mielipiteensä rauhallisista kävelymaastoista - sellaiseen tuo hieno mekko olisi kyllä tosi bueno.

14 kommenttia:

  1. http://www.valostore.fi/tuote/otsalamppu_lumonite_compass_r/
    Mulla toi ja voin suositella, On ihan huippu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vaikuttaa tehokkaalle! Joku vastaava Nikollakin on, valaisee näkyvän hehtaarin varsin tehokkaasti. :D

      Poista
  2. Mikä loimi toi on?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rambo Night Rider ja koko XL. :) Tein hyvän alelöydön paikallisesta Hööksistä.

      Poista
  3. Hyvin heijastaa! Kuvista ei kyllä näy, miten hyvät huomiovärit noissa heijastimissa on. Suosin itse sellaisia rumia huomiovärisiä harmaiden kokoheijastavien sijaan, koska olen auton ratissa huomannut niiden näkyvän hämärässä ainakin kymmenen kertaa paremmin.

    Minä en lähde pihasta ilman heijastimia, jos ei ole aivan valoisaa. Näinä harmaina marraskuun päivinä laitan usein heijastimet, vaikka lähtisin päivälläkin. Puen jopa varsan heijastinsuojiin ja riimuheijastimeen - vaikka siis emme todellakaan irti olevan varsan kanssa kulje autojen seassa. Mutta aina on varauduttava tilanteeseen, jossa eläimen ja ihmisen tiet erkanevat ja eläin ei välttämättä ymmärrä pysyä poissa paikoista, joissa liikutaan moottoriajoneuvoilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä voivat aina karata - siksi on hyvä varustaa sekä ihminen että hevonen heijastavilla jutuilla. Ja itsekin tykkään käyttää huomiovärejä ja/tai heijastimia myös päiväaikaan, varsinkin nyt kun on ihanan hämärää koko ajan...

      Tässä loimessa ei ole huomiovärejä, mutta Annilla on keltainen huomiotakki, mihin on tuunattu lisää heijastinraitoja. Itselläni on heijastintakki (samankaltainen kuin tuo Salaman loimi eli näyttää tyyliin foliolle) ja hanskat, joissa on fluoresoiva pinkki värinä. Ponilapset käyttävät Pilkun kanssa myös aina huomioliiviä ja ponilla on omat heijastinjuttunsa myös.

      Poista
  4. Kävin myös Hööksistä hakemassa samaisen loimen hyvällä alella! Vielä ei olla päästy testaamaan, mutta hyvin näyttää heijastus toimivan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä hain sen viimeisen näemmä sitten. ;) Istuvuus 10+ ja nopea pukea. Ja kaulakappale sopii myös ulkoloimeen eli jos joskus tarvii toista, niin sellainenkin nyt löytyy. Meillä on pitänyt hävittää kaikki fleecevuoriset ja muut verkkokangastyyppiset loimet, koska ne antavat sähköiskuja tälle. Tämän liukas toppavuori toimi hyvin, ei kiusannut herkkää Salamaa. :)

      Poista
    2. Mikä tarjous ja onko vielä voimassa? Meinaatko tätä heijastintuotteet -20 prossaa?

      Poista
    3. Muualla tuo Rambo on 189e, Hööksillä jostain syystä 145e ja siitä lähti vielä tuo heijastinale pois. :)

      Poista
  5. Hyvät on heijastimet! Silloin kun minäkin vielä maastoilin pimeässä mut pysäytettiin pari kertaa ja kiitettiin hyvistä heijastimista! Jopa kouluraippa oli heijastava ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aika mahtavaa. :) Mun luottoesteraippani on muuten myös heijastava. xD Kouluraippaa en ole oikeanlaisena löytänyt. Sen kun on "heiluttava" tietynlaisena. ;)

      Poista
  6. Mä liikun samoilla vesillä... Viime vuonna aloitin kampanjan että kolmekymppisen täytyy uskaltaa yksin pimeään vaikken yksin liikukaan vaan koirien kanssa yleensä ja tänä syksynä hevosellakin. Käytän myös huomioväriä (neonkeltainen, saa muuten antaa vinkkiä löytyykö sen väristä heijastinriimua jostain) heijastimilla itselläni, hevosilla ja koirilla ja huomasin taannoin jo hifisteleväni sen kanssa; enemmän on parempi! Ja täytyy olla sama väri, vihertävä ei käy vaan pitää olla se keltainen 😉
    Loimia en osaa lenkeillä hevosilla käyttää, koen ne hankaliksi mutta olen sitten viritellyt kaikkea muuta sinne selkäänkin (ratsastaessa tosin ratsastusheijastinloimi). Tuo teidän loimi on kyllä superhieno ja ihan varmasti näkyy!
    Otsalamppua en käytä lenkeillä syystä että hevoset näkevät paremmin ilman sitä kun "valo" on tasaisesti samanlainen joka puolella. Otsalampun valo häiriköi kun sitä ei ole sitten joka puolella. Lisäksi olen itse autoillessani monesti ärsyyntynyt noista super tehokkaista lampuista, ne kun vastaa usein auton pitkiä valoja eikä vastaantulevat kävelijät hoksaa kääntää katsettaan metsään...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samoilla linjoilla huomiovärien kanssa, sen keltaisen pitää olla just tiettyä sävyä! Ja sitten tuo Hööksin pinkki on myös aika hauska. ;)

      Päädyin lopulta tuohon Rambon loimeen, alunperin tosiaan hain hametta ja Hööksin halvempaa heijastinloimea, mutta koska kumpikaan ei sitten natsannut (hameesta tulikin jo syy edellä ja toisesta loimesta ei ollut kokoja). Mukavuudenhaluisena loimen pukeminen on nopeampaa kuin monen eri heijastinjutun ripustaminen. :)

      Otsalamppua tykkään itse käyttää lähinnä metsäteillä ja metsässä, tosin pelkään silti, että valokeilaan osuu ylimääräinen silmäpari... :D

      Poista