keskiviikko 13. heinäkuuta 2016

Poni nimeltä Pilkku

Pilkku ja Samppa keväällä 2014.
Samppa tulee jokusen viikon päästä kotiin. Menomatkalla trailerini tulee olemaan tyhjä.

Pilkku saa sitä ennen uuden kodin.

Pilkku meillä kesäkuussa 2016.
Poni, joka on muuten jo kerran palautunut mukamas sopimattoman luonteen vuoksi takaisin, kotiutui tänne samantien ja tepsutteli suoraan isännän (ja toki ennen kaikkea minun sekä Salaman) sydämiin varmoin askelin tuoden valonpilkahduksen mukanaan. Ensin ne muistot olivat kipeitä ja vähän jopa ahdistavia, mutta niin se elämä vaan joskus on. Furunäs-ponin sielunelämä on kyllä avautunut lyhyessä ajassa minullekin, mutta kilttihän tämä on kuin mikäkin.

On poneja, joiden olemuksessa on vain sitä jotain - samassa paketissa samalla valtaisa herkkyys ja itsevarmuus, joka tietty joissain olosuhteissa on ehkä enempi haitta kuin hyöty. Tällä plantaasilla se on ponille kuitenkin vain suuri plussa. Pilkku ei pelkää mitään tai ketään, koska ei tarvitse. Joskus ne vain löytävät paikkansa sattumalta, vaikkei välttämättä tarvitsisi.

Eli jos ja toivon mukaan kun Samppa ja Pilkku tulevat vielä hyvin juttuun Sampan palattua kesäleiriltään, on hiekkalaatikolla jälleen kaksi pikkumustaa. <3

Pilkku ja Samppa painimassa keväällä 2014. Silkkikarvaiset vuotiaat. :D

26 kommenttia:

  1. Voi ihanaa <3 toivottavasti pikkumustat tulevat juttuun keskenään!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitä toivotaan!

      Joskus astuminen muuttaa orin perusluonnetta niin, ettei sitä enää voi laittaa samaan muiden kanssa, mutta Samppa on vielä nuori ja muutenkin hyväpäinen, joten olen toiveikas asian suhteen. Pikkuvarsoille se ei osoita aggressiota ja kesän aikana se on haastanut myös laidunseuralaistensa (tiineet tammat 7- ja 18v.) kanssa leikkiä, jotka tosin eivät paljoa lämpene Sampan painihaasteista... x)

      Poista
  2. <3 Mä niin arvasin, että tässä käy näin :) Hyvä niin!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä arvasin kans. Kovin kyl yritin kieltäytyä...

      Poista
  3. Ihanaa, toivottavasti ponit tulee hyvin toimeen keskenään ❤

    Pollenkirjakarsina.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! Eiköhän pojat toisensa kestä... Alkukahnauksien jälkeen. :D

      Poista
  4. Vastaukset
    1. Kiitos! Arka, vaikea ja hullu Pilkku sopii ainakin tänne paremmin kuin hyvin, on melkoisen täydellinen vastakohta noille edellämainituille adjektiiveille. :D

      Poista
  5. Hetkinen, etkö sä just myynyt yhden ponin pois uupumisen tms vuoksi?
    Kiva että voit jo paremmin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, olin aika romuna, kun tallissa oli hevonen, joka ei tänne sopeutunut ja samaan aikaan Salama sairasteli ihan liikaa normaaliin määräänsä nähden.

      Kaikkien elukoiden kanssa ei vaan synkkaa ja meiltä myyty poni oli sellainen. Se teki muun muassa pari kertaa kunnon karkureissut, kun jyräsi portista läpi surutta toista hevosta ottaessa. Sai tuloksetta sähköhoidot ja muut, mutta toisti temppunsa aina väärällä hetkellä parin asiallisen kerran jälkeen.

      Yhtenä talviyönä jahtasin viisi tuntia hevosia pilkkopimeässä 15°C pakkasessa ja päätin lopullisesti, että tuo yksi tietty lähtee ja sillä sipuli.

      Rauha palasi taloon ja se poni pääsi paikkaan, jonne se sopii. :) Ja kaksi shettistä on mukava vaihtoehto, koska ne pitävät toisensa liikkeessä ja ovat sopivaa seuraa niin toisilleen kuin myös Salamalle.

      Poista
  6. Mä arvasin, että se jää! Pakkohan sen oli jäädä! Onnea!

    VastaaPoista
  7. Ihanaa, ihanaa, ihanaa! Nyt mulla tuli ihan tippa linssiin! Niinku ehkä tiedät mikä murhe mulla oli vuosi sitten Pilkusta, vaikkei asia sinänsä mulle kuulunut, mutta silti. <3 <3 <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pilkku päätti, et täältä en muuten lähde. :D

      Mullakin oli vähän suru puserossa viime syksynä, vaikken vielä sen kummemmin tätä tuntenutkaan. :/

      Odotan innolla, että päästään ajamaan tällä - ohjasajossa se on varma ja suht helppo peli, joten pienet kärrylenkit ovat varmaan aika jees myös. :)

      Poista
  8. Voi miten ihanaa, Onnea! Vaikka vähän kyllä arvelinkin ettei se pois teiltä lähde ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pilkulla on yksi hauska tapa: Jos se ei näe karsinanseinän yli, se hyppää kynttiläksi pystyyn ja seistä törröttää siinä niin kauan, että näkee mitä haluaa. Siis lähinnä kurkkii Salaman puolelle, ovessahan sillä on ikkuna. Alkuun olin ihan raivona, kun tuollaista harrasti, mutta ei pyri karkuun tai mitään, kunhan kurkkii. :D Missään muussa yhteydessä tuota ei esiinny, vaan tyyppi on supercool kaikessa. Väkisin sellaiseen ihastuu..! Itseasiassa Dukella oli sama tapa, mutta se kiipesi seinien yli, jos asiat eivät miellyttäneet. Kun oveen tehtiin tuo pikkuinen kalteri-ikkuna, maailmanrauha palautui.

      Muutaman ohjasajokokemuksen perusteella sanon, että Pilkusta tulee hitokseen hyvä ajoponi. Nöyrä, toimiva ja tosi itsevarma.

      Poista
  9. Ihanaa, onneksi olkoon! Arvasin kyllä jo etukäteen, että näin siinä käy. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! En mä ottanut edes passia tälle hakiessa mukaan, koska en muka tarvitse... :D

      (Joo, tiedetään, että passi pitää olla kuljettaessa mukana, mutta joo...)

      Poista