lauantai 2. heinäkuuta 2011

Kaikenlaista

Kulunut viikko on pitänyt sisällään paljon erilaista ohjelmaa, kerron tässä nyt parhaat palat ja luonnollisesti paljon ylimääräistäkin... ;)

Tiistaina Hennulle rakennettiin pari estettä, joita se sai Emmin kanssa loikkia jumppamielessä. Tamma oli niin reipas! Tai pitäisikö sanoa rohkeampi kuin yleensä. Hän leiskautteli hyvin asiallisesti kapuloiden yli, se hyppäsi kerrankin harkiten ja aika kivalla tekniikallakin.


Torstaina Fannille hankittiin vähän extempore kärryt sekä valjaat ja niitä kokeiltiin tietenkin heti, kun saatiin pienet hienosäädöt tehtyä. Vähän jänskätti, että 1. osaanko enää valjastaa, 2. pysyykö hevonen nahoissaan ja 3. selvitäänkö koko ajotouhusta hengissä, mutta jokainen remmi löysi ainakin jonkun paikan ja muutenkin homma sujui ihan asiallisesti! Ensin kokeilin pelkkää ohjasajoa, sen jälkeen iskettiin kärryt perään ja ajettiin muutama kierros kentällä ja pihalla. Kun mitään hälyyttävää ei tapahtunut, suuntasin nokan kohti metsätietä ja käytiin hölkkäilemässä vielä noin puolen tunnin lenkki metsässä. Ihanaa vaihtelua ja miksei tätä voisi ottaa viikko-ohjelmaan useamminkin, kärryttelyä siis! Fanni oli hirvittävän mukava ajaa jopa tällaiselle noviisille, joka on ajellut vain kilttejä shettiksiä vuosia sitten.


Sisäinen varusteaddiktio heräsi jälleen henkiin, kun eksyin Internetin ihmeellisessä maailmassa sivustolle, josta löytyi uunituore Equilinen Hello Kitty-tuotesarja. Tämähän tyttö oli ihan sulaa vahaa ja nyt Fannin satulaa koristaa uusi hieno satulahuopa... Eksyin myös valjasöljyostoksilla pahimpien ALE-tohinoiden keskelle erääseen heppatarvikekauppaan ja sieltä tarttui mukaan kaikkea pientä ja tarpeellista, mm. letityssetti (tarvetta ei kyllä ole, mutta ehkä vielä joskus), raippa, Likit-täytekiviä (Fanni muuten rakastaa näitä ja hevosilla onkin nykyään "karkkipäivä" noin kerran viikossa), hyönteismyrkky, fleecetakki ja tietty se valjasöljy.


Loppuviikko sujuu myöskin reippaasti hevostellessa, nimittäin sunnuntaina pääsemme pitkästä aikaa Vuorisen Tiinan tunnille! Viime kerrasta onkin vierähtänyt jo vähän aikaa... Fanni on saanut tässä lyhyessä ajassa touhuta melkoisen paljon, mutta se saa pienen loman ja kevyemmän jakson heinäkuussa. Koulutunteja on sattunut järjestymään kerrankin niin otollisesti, että on ollut "pakko" mennä, toisaalta taasen on kiva saada heti alussa vinkkejä, miten lähteä etenemään Fanni-neidon kanssa, ettei tule tehtyä mitään "tyhmää". Hevosen ehdoilla edetään ja se mihin asti joskus päästään, on vain sen ajan murhe. Tällä hetkellä ollaan vain iloisia siitä, että kohtalo - tai jokin - saattoi meidät yhteen ja kavioliittoon asti. Tulipas filosofista pohdintaa, heh...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti