perjantai 25. syyskuuta 2020

Syksyn satoa


Kuluneen vuoden aikana olen ihmetellyt jatkuvaa satularumbaa. Tai valssia, pruukataan enempi tuolleen rennon letkeästi tanssahtelemaan kuitenkin tammani kanssa. Nyt sovitteilla on neljäs satula vuoden sisään aiempien tultua epäsopiviksi. Ensin epäilin, enkö osaa enää ollenkaan sovittaa itse satuloita, kun ne heti pian muuttuvat epäsopiviksi, mutta pieni katsaus valokuva-arkistoon avarsi vähän.

Tässä Sätky tullessaan tammikuussa 2020:


Ja tässä sama tyyppi nyt syyskuussa 2020:


Se on "vähän" kasvanut. Venynyt eteen ja taakse. 

Monesta ennakko-odotuksesta huolimatta satulan leveys tai pituus eivät ole olleet suurin haaste, vaan oikeastaan selkärangantila on monessa penkissä tullut ensimmäisenä vastaan. Leveähän tuo koko otus on, mutta ei niin leveä kuin Salama aikoinaan. Salamalla leveyttä edesauttoi ehtymätön leipäluukku, jonka toiminta on edelleen valoakin nopeampaa. Näillä myös kertyy ylimääräinen hieman eri paikkoihin: Siinä missä tämä Prestige Roma ei koskaan asettunut Salaman harteille, sopii se Sätkyn selkään kuin nakutettu. 

Sellainen on siis jäämässä nyt vuokralle. Vuokralle todellakin, koska heppa on vasta viisi ja risat. Tällä menolla se kasvaa vielä kolme vuotta.

Prestige Roma Dressage New 35/17"

Ehkä kasvan, ehkä en.

4 kommenttia:

 1. On kasvanut nätti harja tosta tammikuisesta kuvasta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, se on ihana kahden puolen liehuletti nyt :)

   Poista
 2. On koko hevosen olemus muuttunut positiiviseen suuntaan, ylälinja varsinkin! ja harja =D

  VastaaPoista