sunnuntai 27. tammikuuta 2019

Heinäpallo


Uhka vai mahdollisuus?

Heinäpallo hankittiin eilen. Hankkijan hyllyssä näytti olevan isommalla ja pienemmällä reiällä olevaa, päädyimme arvoisan raadin kanssa pienireikäiseen. Shettisvarsan kavio kun mahtuisi isommasta liian helposti sisään ja kokemuksesta voin kertoa, että kaviota ei sitten ihan noin vaan saa erilaisista rei'istä irti. Esim. kavalettipala on aika paha.

Pallo survottiin täyteen odelmaa ja kuivaheinää. Sen jälkeen toivotettiin (pallolle) tsempit.


Päivä 1

Koska pallo sisälsi ruokaa, se sai Salaman jakamattoman huomion oitis. Kun irtoheinät laarista oli syöty, alkoi ensimmäinen parituntinen pallon kimpussa. Henkinen väsymys iski ja pallon vieressä nukuttiin päiväunet.

Illalla peli jatkui. Pallo todellakin on ärsyttävä, jos sen kimppuun iskee raivolla, se kierii jopa paksussa hangessa karkuun. Kun suomenhevonen turhautuu, se käyttää etujalkaa ja paljon. Pallo sai siis kokea ekana iltana kaikki vähemmän lempeät 600 kiloisen nälkäisen otuksen otteet.

Illan aikana kierrettävä korkki irtosi ja hävisi. Iltatallin aikaan pallo oli vielä muuten ehjä ja sisällä oli pieni jäätynyt klöntti heinää. Pallo näyttää toimivan hyvin ilman korkkiakin.

Missio kesken. Vahtikoiraduuni unohtui, kun pallo vei kaiken huomion.
Päivä 2

Sunnuntai valkeni helkutin kylmänä. Osa aamuheinistä palloon ja loput tuttuun tapaan verkkoihin laareihin. Ihme ja kumma, Salama söi jonkin aikaa verkoista, mutta siirtyi yllättävän nopeasti pallon kimppuun. Se ei edes huomannut, kun tallustelin pihalle ottamaan näitä paria kuvia.

Edelleen pallo vaikutti ärsyttävältä, mutta otteet sitä kohtaan olivat lempeämpiä. Hitaasti korsi kaksi kerrallaan heinä irtoaa pallosta. Välillä tulee kokonainen töyhtö ja siitä ahne suomenhevonen saa hetkeksi mielenrauhan.

Jää nähtäväksi, onko tämä mukavaa ajanvietettä vai ärsyttävän stressaava kapistus. Vielä en ole osannut päättää.

8 kommenttia:

 1. Meillä yöheinät on jo pitkään syöty pallosta ja kuulemma pallolle siirrytään ennenkuin maassa olevat heinät on syöty loppuun. Olen ajatellut, että jossain vaiheessa voisi ulos ostaa ton pienempireikäisen pallon. Meillä pallo oli jo kertaalleen kasassa, mutta elvytyksen jälkeen se on pysynyt ehjänä, tosin korkki on halki.

  Noita kansia saa myös varaosina, mutta ei Suomesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luinkin blogistasi tästä. Odotan innolla, milloin Salama liiskaa sen kokonaan... Duke-poni olisi rakastanut tätä. <3

   Poista
 2. Pallosta en tiedä mutta ihan paras toi perävaunu tuolla takana!!! :D <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siellä on niin turvallista. Ja herkullisia häntäjouhia. :D

   Poista
 3. Itse kans nauroin ääneen pienelle perävaunulle :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos varsa ei ole tuolla, herää huoli. Sitten se on jossain pahemmassa pahanteossa. :D

   Poista
 4. Pallosta ei ole kokemusta, joskus tuota Stellalle harkitsin kun se tarhasi vielä yksin, mutta nyt ei enää ole tarvetta (eikä sitä sen puoleen voisi kymmenen hevosen laumaan varmaan yhtä palloa laittaakaan). Mutta jos olisi pallolle suotuisat olosuhteet niin varmasti kokeilisin, vaikuttaa ihan hyvältä kapistukselta!

  VastaaPoista