sunnuntai 15. heinäkuuta 2018

Kesähelteitä ja satulajuttuja


Satulakriisi. Löimme Elinan kanssa viisaat päämme yhteen ja tulimme siihen lopputulokseen, että Prestige ei enää istu. Voi olla, että se onkin vain liian kapea, mutta voi olla, että vaihtoon menee. Nyyhkis. Satulansovitusaika on viritteillä vielä täksi kuuksi.

Ja mikä tässä oli kaikista hienointa, niin aina kannattaa kuunnella hevosta. Näissä seuraavissa kuvissa alla oma nykyinen penkki ja laukannostoissa hevonen oli nihkeä ja laukka ei pyörinyt, ihan jopa kaikilla eri ratsastajilla. Kuvista ei ehkä näy, että liike suuntautuu enempi ylös kuin eteen.
Hikijälki antoi osviittaa, että tuo mokoma painaa lavoille. Hyvin mahdollista.

Bates estesatula 17" ja valkoinen kaari
Tänään kokeiltiin Elinan Kunkun Batesia. Se on melkein upouusi estesatula, mutta rungonmalli on tietty aika sama kuin muissakin Batesin uusissa penkeissä. En tiedä onko meidän mahdollinen uusi satula tämän merkkinen, mutta kokeilla kannattaa aina.

Ja mikä muutos! Hevonen liikkui alkuraveista lähtien eteen, ei nyt jousilla, mutta selkeästi irtonaisemmin. Ja arvatkaa mitä: Laukka pyöri ihan eri tavalla! 

Jee, nastaa! Mikään ei estele mua. T: Salama
Tässä meikäankka tarjoilee tätä ällää Ellulle ihan kunnolla. T: Salama
Ja tässäkin. 
Kaik on cool. Ylähuuli <3
Allekirjoittanutkin kävi testaamassa tämän. Hyvin kulki, vikaa oli enempi tällä kertaa satulan päällä. :D
Ehkä paras viesti hevoselta tänään oli se, että se hörisi niin pal kuuluvasti Elinalle, kun tämä tuli selästä alas lopuksi. Se on paras kiitos se.

PS. Alkukäynneillä Salama kyyditsi taidokkaasti isääni. Ihan kelvollisesti tuo sujui 60 vuoden ratsastustauon jälkeenkin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti