perjantai 20. heinäkuuta 2018

Kaikkea uutta


Ihan ekana, blogi sai uuden ulkoasun. On Pilkun vuoro loistaa päätähtenä. :)

Hienon leiskan loihti tuttuun tapaan Ida!


Noin Kalliovuorten kokoinen kivi / vuoristo vierähti sydämeltäni, kun vihdoin sain myös varmistettua ensi talven heinät. Sekä kuivaheinät että esikuivatut tulevat onneksi samalta tuottajalta kuin ennenkin. Täällä päin Suomea pula on todellinen ja aivan jokainen joutomääpläntti saunakukkineen on paalattu heinäksi. Vieressä kasvavat lehmien rehupellot ovat karua katsottavaa, ne kun eivät vain kasva. Heinä on kitukasvuista ja kukkii, kun yleensä tähän aikaan vuodesta nuo pellot ovat reheviä ja runsaita, kirkkaan vihreitä "voi kun tuohon saisi laitumen"-peltoja.


Mutta jos jotain hyvääkin, niin kuivaheinäsato näytti onnistuneen vähäisemmästä määrästään huolimatta paremmin kuin aikoihin. Kauniin vihreää ja lehtevää heinää, joka on oikeasti kuivaa. Hyvästi heinien kastelurumba! Salaman takia kuivaheinä on herkästi kasteltu ja se on päivittäin oma operaationsa. Lataan heinät slow feeding-verkkoihin ja uitan niitä kaksi kerrallaan vanhassa kylpyammeessa. Sen jälkeen ne kuivahtavat hetken ja päätyvät seuraavaksi syötäviksi. Tällä systeemillä yskää heinän takia ei ole ollut. Eikä muutenkaan, luojan kiitos.

Analyysit heinästä ovat vielä matkalla, mutta mitä luultavimmin ruokinta säilyy samana edelleen. Täysrehun suhteen olen tehnyt tutkimuksia ja oikeastaan nykyisen voittanutta ei ole vielä tullut vastaan. Siispä Racingin Selected on jatkossakin poikien ja Liskon ruokinnan pohja. Siihen lisäksi pojille riittää pieni kivennäislisä ja varsa kaipaa hieman valkuaista lisäksi.
Hellettä on piisannut. Kevyet treenit on ajoitettu aikaiseen aamuun tai myöhäiseen iltaan. Salama on kulkenut hyvin, paitsi omalla satulalla. Sain ensi viikoksi sovitusajan ja voi olla, että kotiin tullaan uuden satulan kanssa. Tai ainakin meille uuden... Ensi viikolle järjestin myös muutakin hauskaa, nimittäin koulutunnin (täytyyhän sitä kerran kesässä ehtiä) ja kengityksen. Niissä ei sinänsä ole mitään uutta, mutta uudet housut ja saappaat pääsevät tositoimiin vihdoin.

Toiminnallinen viikko tiedossa vielä parikymppisenä! Sen jälkeen allekirjoittanut lienee virallinen fossiili.

Pari viikkoa sitten tallikisailtiin. Olennaisena katseenvangitsijana tässä Pilkun palkintokukka Vesangalta vasemmassa reunassa... x)
Tonttu Torvinen, Pikku-Salama ja Iso-Salama

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti