maanantai 13. maaliskuuta 2017

Keisarin uudet vaatteet


Koska meillä asuu VOKP (= vakavasti otettava kouluponi), oli pakko tehdä pieniä investointeja.

Huomasin, ettei Sampalla oikein ole kunnollisia suitsia. Yritin koota jämäpaloista sopivia, yhdistelin paloja ja pläräsin kaapit läpi, mutta kolmet ylimääräiset suitset eivät vain taipuneet Samppa-pojan päähän. Leveä otsa, kapea turpa ja lyhyet posket ovat "kiva" yhdistelmä.

Siispä ajelin ensiapuna Hööksiin: Jospa sieltä löytyisi edes se valkoinen huopa, jota parin viikon päästä tarvitaan. Niin ja kuolaimet, jotka ovat sallitut myös koulukisoissa - oliivipäinen suora kun ei sallittujen listalta löydy.


Huopa ja kuolaimet löytyivät. Ja suitset, jotka sopivat tälle osia vaihtamatta! Niin harvinaista, että oli pakko tehdä oikein tämä postauskin. Pienet ovat ilot toisinaan! Ovat vieläpä ihan tarpeeksi päheät Sampan siroon päähän.


Ja mikä on parasta tässä shoppailuvimman keskellä? Koko lysti kustansi vain karvan päälle 40 euroa!


Ihan yhtä onnekas ei ollut meidän satulansovituskeissi. Pienin Wintec löytyy koossa 14" ja sellainen saatiin viikonloppuna sovitukseen. Poni olisi tarvinnut snorkkelin tämän kanssa:

14 kommenttia:

 1. Onpa söpö tuo helmi (niitti?) tuossa alaturpiksen kiinnityksessä <3 Mä en tajua noita winteccejä, mitä pienemmäksi ne tuumakoolta menee, sitä hullumpaan paikkaan on painopiste sijoitettu. Mihin 14-tuumainen satula tarvitsee puoli metriä pitkän etukaaren, kysyn vaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen miettinyt ihan samaa! Näissä pikkuponisatuloissa on järjestäen jäätävän pitkä tuo etukaari ja painopiste on jossain tooosi kaukana... :(

   Poista
  2. Oho! Tosiaankin! Harvemmin noita pikku-Wintecejä näkee, mutta joo, onpa kyllä hölmö penkki. :o

   Poista
  3. Tämä olisi ollut kiva, kun on paljon muokkausvaihtoehtoja (kaaret + toppauspalat), mutta ei niin ei... :D Nykyinen nahkapenkki vetelee viimeisiään ja siinäkin on painopiste enempi hupsu kuin täydellinen. Mutta näistä vaihtoehdoista paras, kunnes löytyy vielä parempi. Ihailin satula.comissa sitä ihanaa Prestigen ponisatulaa, mutta sekin on auttamatta liian pitkä...

   Poista
 2. Ihana Samppa, niin komeana noissa uusissa tamineissaan <3

  Linkki blogiini ->Pörheää Menoa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samppis on sellainen satujen uljas musta ori. <3 Minikoossa vain. :D

   Poista
 3. Missä koossa nuo Sampan suitset ovat? Meillä shettistä hieman isompi idänihme, jolla on aivan uskomattoman siro ja pieni pää ja kamalan leveä otsa..samoin jalat ovat kuin kukkakepit, melkein kaikki shettiskoon suojat liian isoja.. Suitsissa perusongelmana on, että turpapemmit ovat liian isoja koossa sh, samoin poskihihnat, otsaremmi taas on aivan liian lyhyt. Nyt mennään minishettis suitsilla (edelleen poskiremmi liian pitkä) ja ponikoon otsahihnalla.. Nuo suitset vaan olisi aika ihanat ja istuvat hyvin Sampan nuppiin, jolla taitaa myös olla aika leveä otsa ja kapea nenä..?

  Jo edellisen postauksen kuvia katsellessani ihastelin, kuinka komea pikku-S on..ja tuo tukka ob mahtava! Miten Pilkku? Käykö nyt näytillä Ponioripäivillä, vai kasvatteleeko itseään vielä vuoden?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo ovat pony-kokoiset. Hööksissä on suitsien mitoitus hieman naftia ja jopa Sampalle shettiskoko on liian pieni eli turparemmi ei välttämättä mene kiinni, vaikka turpa tällä pieni ja sievä onkin. Muun merkkiset ponisuitset ovat sille taas liian suuria, juuri poskiremmit ovat usein jäätävät ja samoin leukaremmit. Otsapanta taas saisi olla useimmiten kokoa cob. :D Tähän asti Samppa-reppana ei ole omistanut kuin yhdet paloista kootut näyttelypäitset, joten oli korkea aika päivittää tämä erhe. :D Olen edelleen iloisesti yllättynyt näiden istuvuudesta! Vain kaksi lisäreikää tein, mutta nekään eivät olisi olleet välttämättömiä.

   Sampalla alkaa olemaan taas kevättä rinnassa ja vihreä tynnyri on saanut jo paljon rakkautta. Saa nähdä, saako hän jakaa rakkauttaan myös eläville malleille tänä vuonna. ;) Samppa on kasvatellut peruukkiaan tässä uusiksi, se kun on kulunut vähän poikien painiessa (toisen on pakko roikkua harjassa/niskassa kiinni...), mutta eiköhän se pian ihan edukseen näyttäydy koko komeudessaan. :)

   Pilkku odottelee poikien juttuja (= oripäiviä) ainakin vielä vuoden. Hän saa kypsytellä itseään kaikessa rauhassa. Tällä hetkellä se on niin kesken, ettei viitsi viedä näytille vielä. Raamit on kohdillaan ja kehitys vaikuttaisi menevän koko ajan parempaan, joten maltilla mennään. :)

   Poista
 4. Voi kateus! Meidän tallin toinen shettis sai hööksiltä samaiset suitset ja ne istuu tosi kivasti. Mä ajelin sinne sitte kans heti perään hakemaan samoja suitsia ruskeana, mutta olivat jo kaikki ehtineet mennä ;( Ei oo helppoa löytää oikeesti joka shettikselle sopivia suitsia, meillä tällä hetkellä turpis painaa poskien luita tosi ikävästi.
  On ne kyllä kivan näköset suitset, varsinki nätillä ponila :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei, mikä tuuri sulla. :D Dukelle löysin aikanaan myös tuolta Hööksin alelaarista tyyliin 8 eurolla vaikka kuinka hienot meksikolaiset, ne olivat myös kokoa pony ja jopa hieman liian pienet... Mutta nekin istuivat nätisti, mikä on näille pienille, mutta sitäkin suuremmille poneille todellakin harvinaista herkkua.

   Poista
 5. Mun russilla on Hööksin remonttisuitset shettiskoossa, sille kun pony-kokoset on liian pitkiä. Otsapannan joutui vaihtamaan, kun shettis liian lyhyt ja turpahihna on inasen lyhyt siitä päältä, mutta kiinni menee helposti.
  Musta tuntuu että mun kaikilla kolmella elukalla on ihme kokoset päät, pienimmällä menee shettis-poni välimalli, keskarilla taas poni-cob välistä ja isoimmalla sitten cob-full. Esim tuolla isoimmalla on tällä hetkellä cob-kokoiset suitset, joihin on vaihdettu ponimittaiset poskiremmit, kun niiden omat hajosi ja muuta ei ollut käsillä. On tosin löysimmillään, mutta riittää kuitenkin hyvin, toisen mallisista cobeista ei sitten turpahihna ylttänyt ollenkaan kiinni o.O
  Riimuissa sama ongelma, tosin HKM:n poni-kokoinen karvapehmusteriimu menee jopa tän isoimman päähän ja tolle pienimmälle se oli auttamatta ihan liian iso (keskarillekin se täyty laittaa pienimmilleen, jotta pysyi) eli on osalla varustetoimittajia ihan oudot mitatkin..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noissa Sampan "tilkkutäkkisuitsissa" otsapanta oli cob-kokoinen, poskiremmit shettiskokoa ja muut osat pony-kokoisia... :D Sitten piti hankkia ratsuohjat. Otin tietty shettiskoon - no juu, hyvä vitsi, lyhyet kuin mitkä! Sellainen pony- tai cob-koko näyttäisi ohjissa olevan ok. Ylläri tämäkin 96 senttiselle ponille!

   Poniriimuissa meillä luotetaan yhteen merkkiin ja se on Bucas! Ne sopivat mitä oudoimpaankin päähän. Jos ei raaski aina ostaa aitoa Bucasta, löytyy Börjesiltä ihan yhtä kelpo feikkiversio siitä. ;)

   Poista
  2. mulla taas menee pony-ohjakset isoimmallakin, kun cobit on liian pitkät sen pätkälle kaulalle..

   Poista
  3. Heh. :D No, pääasia, että vaihtoehtoja löytyy!

   Poista