tiistai 21. maaliskuuta 2017

Ihan vain kuulumisia


Kevät vie mennessään. Pitenevät päivät suorastaan vaativat haravoimaan pihaa ja lappaamaan kakkaa talven jäljiltä paikasta A paikkaan B. Loputon suo. Tuli pidettyä talvilomakin, mutta se meni ihan yhdessä hujauksessa kaikenlaisten yllärisynttäreiden ja norovirusten parissa.

On tässä sivussa tullut tehtyä kaikkea muutakin, siis hepparintamalla.

Toinen Elina ja Lainaläsipää pari viikkoa sitten. Elinan ja Kunkun blogiin pääset tästä!
Salama käy ja kukkuu. Virtaa piisaa: Grippihousut sekä -saappaat ovat olleet varsin hyödyllisiksi kapistuksiksi todettuja juttuja jo useamman kerran. Sulanut kenttä sai Salaman ymmärrettävästi aivan ilosta sekaisin niin ratsain kuin ilmankin! Ainut oikea askellaji olisi laukka, jota se tarjoilee tahdikkaasti joka väliin.

Laukka on myös ollut se juttu metsälenkeilläkin: Laukata voi vaikka sitten paikoillaan. Varsinkin, jos tullaan jäätiköltä sulaan kohtaan. Kulunut talvi oli säiden osalta aivan karsea, joten ei mikään ihme, että menojalkaa vipattaa. Meillä ihmisillä tosin on toistaiseksi ollut vain hauskaa Salaman iloittelun parissa!

Tänään napattiin hokit myös kokonaan pois, joten takatalvea ei enää kaivata. Kengitys meni muutenkin yllättävän mallikkaasti tänään. Ehkä tämä aikuistuu ja pinna pitenee, mene ja tiedä.

Samppa.
Ponipojat ovat touhunneet myös kaikenlaista. Pilkku on ihana, kiltti ja rauhallinen lasten suosikki, joka kuitenkin liikkuu omalla moottorilla lajissa kuin lajissa. Samppa taas omaa hieman huumorintajua ja opettaakin käsittelijälleen paljon ponin herkkyydestä. Samppa usein valitseekin ihmisensä eikä toisin päin.

Samppa sai tehdä jotain jännittävää viikonloppuna. Pienen koulutreenin lopuksi se sai ylittää elämänsä ekan esteen ratsain. Kolme hyppyä ja voi että poni oli liekeissä! Kävi hyvin selväksi, että mikä on tulevaisuudessa tämän ponin laji. Nyt kuitenkin keskitytään vielä ihan muihin juttuihin eli Sampan mielestä ihan äärettömän tylsiin sileän treeneihin. Onneksi ohjasajotreenejä saa kummasti piristettyä parilla maapuomilla!


Fonzie ja uusi hikipanta, Salaman satulavyö.

8 kommenttia:

  1. olen ymmärtänyt että salamalla on erikoiskengitys mutta ihan mielenkiinnosta pakko kysyä miksi ponit on myös kengässä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pilkku on kengättä, Samppa on taas ollut vaihtelevasti kengässä - milloin edestä, milloin kokonaan ympäri. Talvi meni pelkillä etukengillä, nyt sekin pistettiin ympäri. Sillä kasvaa vähän hitaasti kaviot ja pohjat ovat täällä meillä kenttää lukuun ottamatta kovia tai karkealla sepelillä, joten parempi näin. :) Pilkku näyttää pärjäilevän ilman kenkiä ihan hyvin.

      Poista
  2. Ihana tuo Sampan hyppykuva! Niin pouni, kuin kuskikin on yhtä hymyä <3

    Sun VOKP taitaa ollankin VOEP..

    Jätitte hokit pois?? Tässä kohtaa itselle tuli mieleen muuttaa se pari sataa kilometriä alemmaksi sinne teille päin.. Omat kenkäiltiin eilen ja joka jalkaan jäi vielä neljä hokkia (tilsakumit sentään jätettiin pois), kun paikat ovat vielä ihan umpijäätiköllä/hevoset nielevässä sohjossa.. Seuraava kengitys sitten toukokuulla. Ja itsellä edessä projekti: "Miten irrotat rälläköidyt hokit kengistä irrottamatta koko jalkaa hevoisesta?" Huoh..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samppa on ihan huikea. <3 Olen aina itsekin yhtä hymyä sen kanssa, mitä sitten ikinä sen kanssa teenkin. Ja sama näemmä meidän uudella kuskillakin, mutta kyllä tämän otuksen kanssa kelpaakin hymyillä. :D

      Pelkään myös, että pakollinen VOKP vaihtuu VOEP:iksi... Mutta ei se mitään! :D

      Täällä etelässä pitää kohta leikata jo nurtsi! :D No ei nyt ihan, mutta toivon mukaan jäätikkökelit olisi jo nähty. Johan niitä tässä katseltiinkin jo kuukausikaupalla. Salkulla rälläköitiin hokit poikki niin, että ne saavat nyt kulua pois ja kesäkenkiin vaihdetaan sitten toukokuussa. Juhlapäivä, kun saa Salkulta takaa hokit pois, ne kun aina ärsyttävät vähän kinnertä ja takapolvia. :)

      Poista
  3. Jos olis tänä talvena halunnut ponilla harrastaa meillä päin, niin olis kyllä pakko ollu kengittää. Nytkin vaan jäätikköä.. Mulla leikattiin tammikuussa toisen käden rannekanava ja helmikuussa toinen, niin hevoset on keskittynyt syömiseen vaan ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. "Pientä koettelua" oli tämä talvi taas, se on todettava. Oli kengät tai ei... Mutta hyvään saumaan "valkkasit" oman huoltotauon, ei huono idea! Eikä silleen niin kuin minä viime keväänä, parhaaseen aikaan polvi paskaksi ja sivuun viikkokausiksi just silloin, kun elämä voitti pitkän matalapaineen jälkeen. :D

      Poista
  4. Vastaukset
    1. Todella, tuli todettua sekin jo kouluradalla. xD

      Poista