perjantai 15. huhtikuuta 2016

Huipulla tuulee


Sain eilen vallan kannustavaa palautetta treeneistämme ja nykytilasta Salaman kanssa. Se tuli taholta, joka tietää ja tuntee tämän hevosen lähes läpikotaisin. Tuli kieltämättä aika kiva fiilis! Treenejä ja tulevaisuutta tuli katsottua samantien avarammin mielin. Sitä ennen on kuitenkin vielä paljon aherrettavaa kotona: Perjantaista onkin muodostunut meille jo lähes perinteinen maastoilupäivä. Tänään läsipää ja poninsa suuntasivat ihmisineen hiekkakuopille. Tuuli oli kylmä, mutta fiilis lämmin. Silleen sopivasti siis.

Salaman suurin murhe tällä hetkellä on monia nuoria hevosia koskettava juttu: Takapolvet ovat löysät ja heikot, joten ne kaipaavat jumppaa. Liike on lääke, jota niille pitää sopivasti tarjoilla. Iloksemme lyhyen kävelymatkan päästä löytyy ihanat ja monipuoliset hiekkakuopat, joissa voi suorittaa monenlaisia koreografioita. Me valitsimme ekalle kerralle ehkä tylsän, mutta sitäkin tehokkaamman kävelypainotteisen treenin. Muutama kerta loivimpia mäkiä ylös, alas ja pois, ennen kuin Ruuna Reipas ihan kauheasti riemastuu liikaa. Hiekkakuopilla on hevosia kivasti kuumentava vaikutus!

Loppuun vielä rauhalliset kävelyt kotiin metsän kautta. Lenkin mitaksi tuli yhteensä 6 km.


Linkki videoon
Videon lopulla Salaman sisäinen vesipeto heräilee henkiin. Aika hyvin hevoselta, joka inhoaa vettä yli kaiken melkein kaikissa olomuodoissa! 

12 kommenttia:

  1. Oi, onpa teillä ihanat maastot!! Kelpaisi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ikäväkseni välissä on soralouhimo, jonka aukioloaikojen mukaan täytyy pikkasen pelata. :D Eli toisin sanoen rekkaralli on joskus kovaa tolla keskellä metsää, mutta tiettyinä ajankohtina hiekkakuopille pääsee ihan turvallisestikin. :)

      Poista
  2. Tollaset maastot kyllä kelpais tännekin❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nää on kivat, kun kärryjenkin kanssa pääsee, jos ja kun taas tarve tulee. ;)

      Poista
  3. Hih. Hauskoja nuo Salaman vesileikit :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pelotti, kiinnosti, ketutti - lopuksi kuitenin kävellään lätäkön läpi ilman mitään ongelmaa... :D

      Poista
  4. Voikun täälläki ois hiekkakuoppia, joilla kiipeillä hepan kanssa :D täällä olevat on todella suuria, ei niitä pitkin lähe hullukaan hevosta kiikuttamaan, kun itsekkin pääsee ylös juuri ja juuri. Mutta onhan niidenkin pohjalla kiva pyöriä, kerta kun ovat suuria :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nää on kyllä kivat, jos ja kun polle pysyy lapasessa. Tomppa oli sellainen, ettei sen kanssa tullut oikein hiekkakuopille mentyä, sillä repesi nahkahousut. Kaikki muut ovatkin sitten tehneet hyviä treenejä tuolla. :)

      Poista
  5. Voi, olisipa ihanaa, jos olisi noin hyvät hiekkakuopat lähellä! Kävelytreenejä kannattaa pitää liikutusohjelmassa mukana myös sitten, kun kunto on jo kohentunut ja mukaan tulee myös ravia ja laukkaa. Kävellessä pehmeällä alustalla ja vielä ylämäkeen tulee kehitettyä paremmin hevosen syviä lihaksia, jotka eivät kehity samalla tavalla kovassa vauhdissa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, kävely on parasta jumppaa tällaiselle, kun ei voi vauhdin kanssa korvata puuttuvaa voimaa. :) Lisäksi jos hepan mieli pysyy tyynenä, niin hyvä homma. Pikkasen Salaman etupää eilen keveni hiekkadyynien avautuessa, mutta se pienesti sallittakoon. :)

      Meillä on paljon ihania metsäpolkuja, joissa on joustava ja pehmeä pohja. Niitä on myös mukava koluta rennosti kävellen. :)

      Poista
  6. Meillä on kanssa ihan melkein naapurissa tuollainen iso vanha soranottokuoppa ja sitä on tullut hyödynnettyä kans. Pikkuponikin tykkää mennä ylös ja alas mäkiä. Kun ei niitä liioin täällä Satakunnassa muuten ole. Kummasti tosiaan kuopilla olo tuo virtaa heposiin. Meillä on kanssa toimiva hiekkafirma tuossa kans hiukan riesana joten se iso rekkaliikenne on kans täällä otettava huomioon mutt kyllä onnek on pärjätty ihan kivasti kun pääsee osaksi kiertämään ne pahimmat kohtaamispaikat kumminkin. Tsemppiä tulevaan kovasti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, noi rekat on tylsiä, kun puolin ja toisin ei odottaisi eteensä mitään yllätyksiä... :/ No, sopu sijaa antaa, onneksi meilläkin pystyy aika hyvin niiden kulkureitit kiertämään.

      Kiitos! Täällä vähän jo jännitetäänkin paria juttua...

      Poista