perjantai 15. kesäkuuta 2012

Miten lastata hevonen traileriin

Ratsuhevosen lastaaminen, lyhyt oppimäärä

Edellisenä iltana lietso itsesi siihen mielentilaan, että huomenna aamulla on kiire ja mission impossible odottaa, Uljas Ratsu IV pitää kuljettaa 7 km päähän kotitallilta naapuritalliin kisoihin. Kerro tämä myös hevoselle, jotta se on vastaavanlaisessa paniikkitilassa heti aamusta alkaen. On tiedossa, ettei Uljas Ratsu oikein pidä traileriin menosta, se kun ei oikein ymmärrä, miksi Täti on niin hysteerinen koko asian suhteen. Entisessä elämässä trailerireissut olivat ihan kivoja.

Täti peruuttaa auton valmiiksi trailerin nokkaan. Traileri on naapurikarsinan ultrahybersuper-saksalaisen peeveen omistajan hieno Delux-mallinen tanssilavaa muistuttava laitos, johon mahtuisi tusina shettiksiä. Silti Uljas Ratsu kammoksuu sitä, koska Täti on jälleen aivan paniikissa, kun Sen aika tulee.

Uljas Ratsu on pakattu pehmustettuun nahkariimuun, kaulakappaleelliseen loimeen, toiseen loimeen vielä varmuuden vuoksi, kainaloihin asti ulottuviin kuljetussuojiin ja koko häntäkin on vuorattu jollakin folion tapaisella. Vain korvat ja sieraimet erottuvat juuri ja juuri fyllinkien välistä. Uljas Ratsu on ihmeissään. Edessä on Se. Musta suuri aukko, jossa Täti seisoo tiellä hengittämättä. Tädin pelokkaat silmät tuijottavat Uljasta Ratsua suoraan silmiin ja UR hieman jo perääntyy - Tädin kehonkieli kertoo, ettei tuonne kannata mennä. Se pärskii kauhusta, koska omistajansakin on kauhuissaan. Se päättää hypätä sillalta taakse, koska samalla se ihmettelee ristiriitaisia apuja - Täti sanoo, että tule, mutta sanoo kuitenkin, että älä tule. Uljas Ratsu valitsee turvallisemman vaihtoehdon ja saa repäistyä riimunnarun irti Tädin kädestä.

Täti menee paikkaamaan palovammojaan, sillä tällä ei ollut käsineitä kädessä. Samalla Täti nappaa Roeckl-hanskat timanttikoristeilla käsiinsä ja löytyy käteensä myös piiskaan. Uljas Ratsu on tällä välin saatu uteliaan tallihenkilökunnan avustuksella kiinni mansikkamaalta.

Toinen yritys. Uljas Ratsu, jolla on kokoa kuin liinavaatekaapilla, päättää tehdä tenän sillalle ja ankkuroituu neljällä 5-koon kengillään sillan puoleen väliin. Piiskan sivelyt eivät tunnu missään, koska täti samaan aikaan läpsii piiskalla ja vetää ristiriitaisesti narusta. Uljas Ratsu on pienestä pitäen opetettu siihen, että ihmisen päälle ei oikein saisi mennä, ellei sitten tapahdu ihmeitä tai perhonen lennä päin. Nerokas tallihenkilökunta hakee liinat kopin sivuihin. Alkaa vetotaistelu - edessä täti, joka ei hallitse myötäystekniikkaa eikä kehon kieltään, takana kaksi pientä hentoa naista liinoineen. Keskellä 1 kpl hämmentynyt hevonen.

Kohta kolmas osapuoli keksii kauravadin. Tuodaan lahjukset paikalle. Uljaan Ratsun toinen korva kääntyy herkkuvatia päin ja se on yhä ihmeissään. Lopulta se päättää ottaa yhden askeleen eteenpäin. Lopulta se kävelee koppiin syömään herkkuja.

Täti on jo lähteä hakemaan voittoshampanjaa innosta hihkuen, kunnes huomaa hehkutukseltaan, että Uljas Ratsu ei olekaan enää siinä. Hevonen peruutti samalla hengenvedolla ulos ja poistui jälleen mansikkamaalle.

Jälleen uusi yritys. Uljas Ratsu on päässyt paremman makuun, eikä ihan heti anna kiinni. Sillä välin joku näppärä keksii siirtää trailerin autoineen aidan viereen. Toiselle puolelle rakennetaan esteistä seinä.

Uljas Ratsu raahataan väkisin paikalle. Sille keksittiin laittaa ketju leuan alle. Tätiä kammoksuttaa se, koska pienelle kullanmurulle ei saisi olla ilkeä eikä voimakeinoja saa käyttää. Täti on sentään aikaisemmin oppinut jo pitämään turvakenkiä Uljaan Ratsun hyppiessä silloin tällöin syliin, juurikin niiden perhosten takia.

Uljas Ratsu pelkää estekasaa trailerin vieressä, koska 1. se on kouluratsu 2. Täti on jälleen kauhuissaan 3. aurinko paistaa väärästä kulmasta. Magneettikenttien tasapaino heilahtelee ja Uljas Ratsu ei enää tiedä mihin uskoa.

Kuluu aikaa, kun UR jäpittää 5m päässä sillasta. Henkilökunta jo väsyy ja täti itkee. Kisat jäävät väliin, koska aikataulut ovat pettäneet jo aikoja sitten. Täti saa itkuvirtensä, lahjonnan ja kiristyksen voimalla Uljaan Ratsun askel askeleelta eteenpäin. Lopulta se on kuin onkin trailerissa. Täti on väsynyt. Uljas Ratsu on yhä ihmeissään.

Aikaa tähän on kulunut kerrasta riippuen 3-4h. Joskus pidempäänkin, jos on ollut huono sää.

Täti ei luovuta. Ensi vuonna kokeillaan uudestaan, sillä silloin naapuritallilla on taas kisat.

(Tekstin © Marjut eli minä)

Tällaista tänään. Sorry, oli pakko, mutta sen verran tämä hevostalli.netin topic pisti muistelemaan menneitä ja nähtyjä tapauksia. :D

2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos!

      ...jos jollakin tulee jotain kirjoitusvinkkejä mieleen, niin otan niitäkin mielelläni vastaan.

      Poista