sunnuntai 27. helmikuuta 2011

Kisakooste 2010

Olen joka vuosi kirjoitellut "pienen" koosteen kuluneen vuoden kisoista (2007 - 2008 & 2008 - 2009) ja miksi unohtaa perinteet, vaikka viime vuonna kierrettiinkin vain muutamat harjoitus- ja seurakisat... Tässä teille kootut selitykset kuvineen vuodelta 2010! :D

MaRS koulukisat 16.5.2010


Ohjelmana KN Special, mukana hyvin viriili ja kaikkea muuta kuin hillitty Tom. Verkassa se repi taas pelihousunsa ja käyttäytyi "perinteisellä" tavalla esitellen mukavia kevätjuhlaliikkeitä. Radalla se hyytyi osittain, mutta vei silti meikäläistä 6-0, tällä kertaa kuitenkin ihan mallikkaasti (vaikka yksi voltti unohtuikin...), sillä prosentteja kertyi 62% ja pisteen erolla otettiin luokkavoitto!

Olin ajatellut, että vanhemmiten nämä Tomboyn verkkariehumiset loppuisivat tai edes lievenisivät, mutta turha luulo...

MaRS estekisat 30.5.2010

Esteitä! Tai siis maahankaivettuja. Hennulla hyppykerrat olivat laskettavissa yhden käden sormilla, mutta rohkeina lähdimme silti harjoittelemaan. Estekorkeus oli huima 40cm ja muuten rata meni ihan kivasti yhtä kieltoa lukuunottamatta.

VahRan harjoituskoulukisat 6.6.2010

Hennua vähän jänskättää.
 Radalla.
...ja yllättäin palkintojen jaossa!

Hennun ensimmäiset kouluratsastuskilpailut olivat vuorossa kesäkuun alussa. Ohjelma oli "sikahelppo", mutta silti keskittymistä vaativa raviohjelma - ihan siis ihanteellinen meille.

Hennua vähän jännitti kouluaidat ja kovaääniset, mutta hienosti hän pysyi kasassa ja kipitti ihan kauniin ja siistin radan. Prosentteja kertyi hurjat 69% ja näillä pisteillä irtosi luokassa 4. sija. Positiivinen yllätys!

VahRan seurakoulukisat 11.7.2010

Kesä ja kärpäset ja pieni jännitys.
Radalla.

Ohjelmana jälleen tuttu raviohjelma, lähdettiin hakemaan lisää rutiinia ja harjoitusta. Päiväksi sattui mukava helle ja pataljoona paarmojakin eksyi mukaan, eikä mikään hyönteismyrkky tepsinyt. Herkkis tammani veti varmaan jonkun paarmaan nenäänkin, koska pisti ihan ranttaliksi koko radan. Muuten ihan ok, mutta pysähdyksissä se esitteli lievää keulimista ja siirtymiset olivat aika mielenkiintoisia. Noh, tekevälle sattuu... :)

 Pegasos Ry seurakoulukisat 28.8.2010

Verkka

Ohjelmana ensimmäinen Helppo C! Kyllä jännitti, että miten laukka mahtuu kouluaitojen väliin. Kotona harjoitukset olivat sujuneet viime kisojen jälkeen oikein mallikkaasti, joten uskaltauduin mukaan. Tavoite oli saada hyväksytty tulos ja tietenkin roppakaupalla kokemusta.

Kisatilanne kuitenkin hermostutti Hennun ja rata meni hyvin vauhdikkaasti - eikä missään nimessä positiivisesti mainittuna... Laukkaosuuksissa se ryösti ihan röyhkeästi ja olin jo hetken hätää kärsimässä jarrujen suhteen. Raviosuudet olivat siedettävät ja ne kuuluisat pysähdykset onnistuivat tällä kertaa.

Tavoite saavutettiin, eli yllättäin prosentit olivat "jopa" 54% ja loppukommentit olivat myöskin edes jotenkin kannustavat. Odotin jotain 25%... :D

VahRan harjoituskoulukisat 12.9.2010

Mukana näissä skaboissa olivat molemmat hevoset. Vein ne kisapaikalle Tompan takia eri aikaan sillä seurauksella, että matkalla täräytettiin lainakopin kanssa ratsiaan. Sakot rapsahtivat 70kg ylikuorman takia! Ihan voittajaolo jo siinä vaiheessa... :)

Hennu verkkailee.

Kahden epäonnistuneen startin jälkeen aloin olemaan jo hieman masentunut. En hevoseen, vaan lähinnä omaan kykyyn hallita keskittyminen ja yllätävät tilanteet. Otimme askeleen taaksepäin ja mentiin vielä kerran Vahdolle hölkkäämään tuttu ja turvallinen raviohjelma läpi. Rata meni ihan näppärästi, mokailin itse mm. yhden lävistäjän, mutta olin aika tyytyväinen koko suoritukseen, vaikka hevonen oli vähän kiireinen. En muista prosentteja, mutta pisteitä kertyi 122p ja näillä sijoitus asettui jonnekin puolen välin tienoille.


Tomppa sai esittää kaksi rataa, aikataulujen takia menimme Emmin kanssa molemmat He C:1:n. Tomppis oli verkassa yllättäin aika cool, ilmeisesti näki mun naamasta, ettei tänään kannata ryttyillä. En ollut ratsastanut sen kanssa kauheasti, eli lähinnä vanhasta muistista kipsuteltiin (löysin ohjin) koko ohjelma. Oli ihan sikahauskaa, koska hevosella oli hauskaa ja se tuntui muistavan radan paremmin kuin minä. :)

Pisteitä kertyi 128p ja näillä irtosi luokassa 3. sja! Olin aidosti iloinen siitä, koska pitkästä aikaa kouluratsastus tuntui hauskalta ja hevonen oli niin positiivisen energinen, korvat tötteröllä töpötti eteenpäin. Videolta katsottuna meno ei nyt kauhena erikoiselta näyttänyt, mutta fiilis on se tärkein... :)

Rata alkaa n. 1:35 kohdilla. 

MaRS harjoituskoulukisat 19.9.2010


Tällä kertaa ohjelmana oli jälleen He C:1, eli Hennun toinen C-rata. Tavoitteena oli hieman hillitympi suoritus kuin edelliskerralla. Rata meni kuitenkin omasta mielestäni aika välttävästi, nimittäin rentous oli kaunis haave vain. Laukka kuitenkin pysyi aitojen sisäpuolella (Kaisalla on hyvät aidat!), ja rata meni melkein rikkeittä, tietenkin turhan pinkeästi. Prosentteja kerättiin kuitenkin 61% ja näillä irtosi luokassa jaettu 4. sija.

 MaRS harjoitusestekisat 10.10.2010

Hups.
 Pelottava pikkueste, joka ei kuitenkaan syönyt pientä hevospoloa.

Ohjelmassa taas "risuestelaukkaa" eli pieniä esteitä Hennulin kanssa. Estekorkeus oli jälleen huima 40cm ja tällä kertaa selvitimme radan laukassa. Kesän aikana tuli hypättyä yhteensä ehkä viisi kertaa, joten treeniä edelliskertaan nähden oli kertynyt hurjasti... :) Jälleen saldona yksi tyylikäs kielto, mutta noin muuten oli todella hauskaa jälleen. Positiivisen hevosen kanssa on aina hauskaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti