maanantai 24. huhtikuuta 2023

Traileriprojekti


Viime kesänä, kun Säteen kanssa tehtiin enempi reissuja, tuli hyvin pian selväksi, ettei Frouva pidä vanhasta kopista. Mitään ei siis käynyt, mutta vanhaan koppiin se ei tullut mielellään kyytiin ja oli hieman kireän oloinen siellä. 

Tehtiin muutama koeajo kaverin Böckmannilla ja ironista kyllä, se kiipesi kyytiin suoraan ja matkusti kiltisti. Siispä ei mennyt kauaa, kun pihaan kaarsi seuraava kesäprojekti...


Tämä hankinta meni kategoriaan "ostin kun halvalla sain". Päällisin puolin tämä 10 vuotta vanha Böckis näytti hyvälle, hevonen ei montaa kertaa ollut sisällä ollut. 


Kuitenkin se juttu / yllätys, miten asian nyt haluaakaan ilmaista, löytyi pitkälti sisäpuolelta. Pinnat olivat niin likaiset ja paskassa, että järki meinasi lähteä. Käyttämättömät nastarenkaatkin olivat sammaloituneet. Koppia oli siis säilytetty varsin huolettomasti jossain, missä kosteus pääsi sisälle.

 Aloitin projektin irroittamalla sisältä puomit sekä väliseinän ja pesin kopin sisältä ja ulkoa niiltä osin, kuin se oli järkevää.


Tämä koppi oli päässyt katsastuksesta hiljattain läpi tällä läpilaholla vasemmalla sivuseinällä... :)) Siitä meni heittämällä käsi läpi. Myös oikealla puolella pikkuovea ympäröivä seinä oli läpilaho.


Uudet vanerit saatiin mittojen mukaan Levy-Jaatilta eikä hintakaan ollut päätä huimaava, n 400e yhteensä. Vakiona tarpeeksi korkeaa muovipintaista vaneria ei saanut. Valitettavasti oikeaa väriä ei myöskään ollut suoraan saatavilla, joten pääsin maalaushommiin ensin. Valittu vaneri oli sellainen,että siinä oli toinen pinta maalattavissa eli se oli pinnoitettu niin, että sen voi haluamallaan värillä maalata. Toinen puoli oli perinteistä ruskeaa filmivaneria, jonka pohjamaalasin tartuntapohjamaalilla ja tämän jälkeen se maalattiin valkoiseksi ihan tavalliseen  tapaan. Ylläolevassa kuvassa uusi vaneri odottelemassa asennusta paikoilleen.


Vasen seinä paikoillaan, puomien kiinnitykset sekä lokari vielä kiinnittämättä. Ihan kivutta uusi vaneri ei paikoilleen mennyt, viimeiset sentit tekivät vähän tiukkaa.


Oikean puolen uusi levy paikoillaan, pikkuoven reiän teko vuorossa seuraavaksi. Yllättävää kyllä, tämä levy solahti paikoilleen kiltimmin.


Seinien tekon välissä koppia tuuletettiin ja kuivatettiin huolella. Kumimatto irroitettiin reunoilta, lattian sekä muiden seinien kunto tarkastettiin ja uudet saumat tehtiin huolella. Tässä kuvassa kaikki osat ovat jo paikoillaan. Potkupellit eli lisävanerit on tarkoitus vielä seinän alaosaan laittaa, kaviot kun kopsahtavat seinään kiltilläkin matkustajalla herkästi.


Kärrykoukut irroitettiin, koska meillä ei ole niille tarvetta. Ne pääsivät vanhan kopin mukana uuteen kotiin.


Sitten vaan kovaa ajoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti