sunnuntai 19. syyskuuta 2021

Shetlanninponien eliittinäyttely 18.9.2021

Julishka sai kutsun eliittinäyttelyyn, joka järjestetään normaaliolosuhteissa joka toinen vuosi. Sinne valitaan ansioituneimmat ponit eliittinäyttelyiden väliltä eli on aika hienoa ylipäätään saada kutsu sinne. 


Omalta osalta näyttelyvalmistautuminen aloitettiin hyvissä ajoin, kun näyttely siirtyi vuodella eteenpäin alkuperäisestä ja täten poni tulisi siirtymään aikuisten luokkaan. Keväällä poni laitettiin kenkään, aloitettiin ajotreeni ja pruuvattiin ruokinta kuntoon. 

Kinttu heinäkuun lopulla. Yläkuvassa haava klinikalla, oikeassa alanurkassa hyvässä paranemisvaiheessa hetki myöhemmin.

Ihan ongelmitta edeltävä aika ei mennyt: Pihattoelämä ei sopinut Julishkalle, vaan se tiputti massaa ja kun ponikaveri lähti, ei se tahtonut sopia omaan laumaan Harmaiden pariin ollenkaan. Poni muutti heinäkuussa lainaan Paimioon ja se oli hyvä veto, vaikkakin jo ekalla viikolla siellä Julishka piehtaroi aitalangan vieressä ja takajalka jäi lankaan kiinni. Tylsä tapahtuma, joka olisi yhtälailla voinut sattua kotonakin. Jalan haava oli varsin ärhäkkä, mutta ei onneksi ylettynyt niveleen asti. Sitä parannellessa meni oma aikansa ja poni oli levossa hyvän aikaa. Laidun ja oma kaveri tekevät kuitenkin ihmeitä, reissuun lähti ihan eri näköinen kaveri kuin alkukesästä oli tarjolla.


Hain ponin pesuun ja puunattavaksi edeltävänä iltana. Helpompaa, kiltimpää ja vaivattomampaa ponia ei ole, täysin ongelmitta poni antaa itsensä pestä, föönätä ja letittää. Nauttii vain, kun jotain tapahtuu. 


Näyttelypaikalla Julishka on odotellessa hyvin lunki, seistä nököttää narun päässä ja nuokkuu. Traikussa se syö ja seisoo hipihiljaa, juo kun käsketään. Kun on tositoimien aika, se tietää mitä kuuluu tehdä ja showponi herää henkiin. Niin nytkin, se oli aivan innoissaan kun pääsi pitkästä aikaa kehään. Nämä luonteenpiirteet ovat joskus kultaakin kalliimpia!


Tiedossa oli kylmää kyytiä, sillä luokkaan 4-8-vuotiaat näyttelyvuonna varsomattomat tammat oli ilmoittautunut mukaan "kaiken voittaneet" ja I-palkinnolla kirjatut nuoret tammat. Toki Julishkakin on meriittinsä aikanaan ansainnut, mutta se oli nyt luokan nuorimpia ja ikä nyt vain tuppaa tekemään ihmeitä tässä lajissa.


J.Lishko kuitenkin hoiteli hommat kotiin, oli luokassaan upeasti 3/7 ja tuomarin villillä kortilla kutsuttiin myös BIS-kehään mukaan!


Ja mitä vielä: BIS-kehästä ei tarvinnut lähteä tyhjin käsin kotiin, sillä napattiin parhaan esittäjän palkinto mukaan!! 

Ponin ilme, kun on voitettu jotain <3


Tähän on hyvä aloittaa ja päättää näyttelykausi 2021. Jos sittenkään maltetaan! 

Jos kaikki menee hyvin, voisi ensi vuonna harkita jalostusarvostelua. Siihenkin täytyy toki vähän ensin treenata. :)


Poni on. <3

4 kommenttia: