tiistai 7. syyskuuta 2021

Katsaus hevostarvikkeiden second hand-kauppoihin

Ikuisena tarjoushaukkana ja ahkerana kirppisten suurkuluttajana on ollut hienoa, että heppapuolelle on saatu yhä useampi second hand-liike. Kierrätys on tätä aikaa ja tukee kestävää kehitystä, kuten ajan henkeen kuuluu. Second hand-liikkeet  myyvät siis yrityksen kautta käytettyjä tarvikkeita netissä ja/tai kivijalkaliikkeessä. Tarvikkeita he joko saavat, ostavat tai ottavat myyntiin tilityssopimuksin. 

Kaikista tässä postauksessa mainituista liikkeistä olen tehnyt tilauksen vähintään kaksi kertaa, yhdestä kerran. Tavaroita en ole myynyt näiden kautta. Tässä vähän käyttökokemuksia - tämä(kin) postaus on sponsoroimaton ja perustuu ihan vain omiin kokemuksiin.


Ihaastus / Toisen kavion kauppa

Yleistä: Taisi olla ensimmäisiä alallaan. Verkkosivut ovat hieman kankeat, käyttöliittymä hankala niin koneella kuin mobiilissa. Valikoimaa kuitenkin piisaa ja tuotekuvaukset sekä kuvat ovat tarkat, niistä erityinen plussa. Etusivun uudet tuotteet-osio on hyvä, lisäksi tuotteita saa omilla alasivuillaan jaoteltua vielä eri kategorioihin (uusin, vanhin, halvin jne.).

Hinnoittelu: Pääasiassa linjassaan, joidenkin tuotteiden korkea hinta ihmetyttää.

Toimitus: Ne toimineet pääasiassa hyvin. Tuotteet ovat toimitettu puhtaina, mistä erityinen maininta tässä.

Asiakaspalvelu: Ongelmatilanteessa ratkaisu löytyi nopeasti ja homma toimi hyvin. 

Tallitarvike.fi

Yleistä: Monipuolinen valikoima, joka ainakin aiemmin vaihtui nopeasti. Tällä yrityksellä on myös myymälä ja tuotteita voi lähettää itse myyntiin. Hygieniasiat ovat huomioitu näkyvimmin täällä. Nettisivujen käytettävyys epävarmaa, sivuilla tuntuu koko ajan olevan jonkinlaisia päivitysongelmia. Etusivun linkki uusimpiin tuotteisiin on näyttänyt pitkään samaa, mutta tuotesivuilta järjestystä saa kätevästi vaihdeltua. Tuotekuvaukset ja kuntoluokitukset hyvät, samoin hyvälaatuisia kuvia on kivasti. 

Hinnoittelu: Skaala on laaja, johtuen varmasti myös myyjien omista hintatoiveista. Täällä tullut ehkä eniten vastaan näitä, että esim. suojapari on aika kulunut ja hinta lähentelee enemmän uutta kuin käytettyä. Toisaalta taas hyviä löytöjäkin olen täältä tehnyt.

Toimitus: Pääasiassa toiminut hyvin eli paketti on toimitettu suht nopeasti. Tuotteet ovat tulleet siististi pakattuina ja puhtaina.

Asiakaspalvelu: Ei ole testattu eli perushomma toimii.

Hippoint

Yleistä: Alkuun valikoimaa piisasi ja verkkokauppa vaikutti näistä kaikista huolitelluimmalta. Sitten homma töksähti, uutta tavaraa ei enää tule? Sivuja selatessa tuotteita ei saa järjesteltyä haluammallaan tavalla. Muuten yleisilme siisti ja asiallinen, tuotekuvaukset lyhyitä, mutta asiallisia. Kuvia voisi olla enemmän per tuote.

Hinnoittelu: Hyvät löydöt olen tehnyt aikanani täältä eli mm. merkkitavaroita tarpeeseen ja hyvällä hinnalla. 

Toimitus: Toimitus on tähän asti ollut nopea eli paketti on lähtenyt matkaan yleensä seuraavana päivänä. Tuotteet ovat vastanneet kuvausta, mutta olleet erittäin likaisia. Plussaa pienestä kaupanpäällisestä!

Asiakaspalvelu: Ei moitittavaa. 


Ecoriders

Yleistä: Uusin tulokas, jolla myös kivijalkakauppa. Somepalautteiden mukaan hyvä mesta. Netissä valikoimaa vähemmän ja vaihtelevasti, mutta löytyy kuitenkin. Nettisivut eivät jostain syystä aina pelitä niin kuin pitää, valikot eivät aukea oikein ja tuotteita ei löydy. Plussaa erilaisista alennuskoodeista ja kampanjoista.

Hinnoittelu: Kirppishinnat käytössä eli hinnoittelu ok.

Toimitus: Sitten päästäänkin arvoituksellisimpaan osioon. Olen tehnyt muistaakseni neljä tilausta tänne. Eka tuli nopeasti ja asiallisesti, tavarat tosin olivat likaisia. Toisella kertaa toimitus venyi (ensin pakettia ei toimitettu postiin kovinkaan nopeasti ja sen jälkeen posti pyöritti sitä autossaan pari viikkoa) ja kun lopulta tuote tuli, se oli väärä eli ei vastannut tilattua lainkaan. Reklamaatio hoidettiin kuitenkin asianmukaisesti. Kolmannella kerralla tuote toimitettiin pyynnöstä huolimatta aivan väärään postin automaattiin (kauas meiltä) ja tuotteissa oli selvä virhe sekä ne olivat todella likaisia. Neljännellä kerralla toimitus on kestänyt nyt yli viikon eikä vastausta asiakaspalvelusta saa. Ei näin!

Asiakaspalvelu: Edeltä tulikin tiivistettynä kaikki oleellinen.

Satulapaja

Yleistä: Pieni ja sievä kirppisnurkkaus satulaliikkeen kyljessä. Nettisivuista välittyy pieni ja tunnelmallinen fiilis. Netissä on esillä ilmeisesti vain parhaat palat. Tuotekuvat ovat selkeät.

Hinnoittelu: Näistä kallein, jos näin voi sanoa. Toisaalta taas myynnissä on osittain merkkivarusteita, joita ei juuri muualta saa. 

Toimitus: Olen tehnyt vain yhden tilauksen, joka hävisi kuljettajaliikkeen (Matkahuolto) uumeniin useammaksi päiväksi. Toimitusvaihtoehtoina ei ollut sillä hetkellä muuta ja itse henkilökohtaisesti olen kokenut Matkahuollon kanssa aina vain kauhun hetkiä eikä tämäkään kerta pettänyt. Tuote oli sitä mitä luvattiin ja sen osalta ei siis pahaa sanottavaa.

Asiakaspalvelu: Kadonneen paketin eteen tehtiin kyllä kaikki oleellinen eli se puoli toimi hyvin. Voisin siis asioida uudelleenkin, jos tarve tulee.

Eli yhteenvetona: Siinä missä valikoimaa kyllä löytyy, löytyy myös varsin erilaisia yrittäjiä ja systeemejä. Itselleni suurimpana yllätyksenä on tullut varsin likaiset tavarat (joista ei ole ollut tuotekuvauksessa mainintaa, asia eri jos näin on selkeästi mainittu!), joka ei kyllä houkuttele asiakasta uudelleen kaupoille. Käytetyn tavaran kohdalla jokunen irtokarva on ihan okei, mutta jos huopa on hiki- ja talitöhnälikaa täynnä tai romaani niin pölyinen ja paskainen kuin olla saattaa, ei se enää ole asiallista. Toki jokainen valistunut pesee tarvikkeet joka kerta muutenkin, mutta jos lähtökohtana on läjä likaa, ei se anna kauhean hyvää kuvaa myyjästäkään. 

Myös toimitusnopeuksissa on valtavasti eroja - asiakkaan informointi on ensisijaisen tärkeää näissä. Nykyään kun kilpailua on, voi positiivisesti erottua hyvällä asiakaspalvelulla ja ripeillä toimituksilla. 

Vinkkinä sanoisin myös, että hyviin kuviin ja tuotekuvauksiin kannattaa satsata. Vaikkei verkkokauppapohja olisi modernein tai hienoin, voi näillä pineillä asioilla erottua edukseen myönteisesti.

Muokkaus 7.9. klo 10.23: Lisätty yhteenveto-osioon hygienia-asioista lause.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti