sunnuntai 19. heinäkuuta 2020

Lastaustreenejä

  
Siitä lähtien, kun olen omistanut omia hevosia, olen halunnut niiden lastautuvan ja matkustavan hyvin. Toinen tavoite on ollut tehdä hevosista ns. yhden kuljetettavia eli sellaisia, että reissussa pärjää yksinkin tarvittaessa.

Joskus se vaatii vähän aikaa ja työtä. Tosin hevosen, jolle ei ole sattunut lastauksessa mitään, opettaminen on helppoa ja hauskaa, kunhan on joku ajatus mukana touhussa. Sätkyn matkustuskerrat ovat toistaiseksi vielä laskettavissa yhden käden sormilla, joten sille on haettu mukavia kokemuksia ja rutiinia tästäkin touhusta.


Sätkyn kanssa on nyt kesän aikana harjoiteltu ihan vain traileriin menoa ja siellä oloa. On avattu ja suljettu luukkuja, käytetty etupurkua ja harjoiteltu peruuttamista pois. Pienen mietinnän jälkeen se kiipeää kyytiin ja seisoo nätisti, mutta on selvästi huolissaan ja jännittynyt. Syö kyllä heinää eli ihan maailmanlopun reunalla ei sentään killuta. Kaveriksi on otettu varma ja kokenut matkustuskaveri (Julishka), joka  tuo mukavaa fengshuita autoiluun. Nyt on tehty pari harjoitusajoa onnistuneesti ja ensi viikolla laajennetaan reviiriä käymällä kylässä muualla. Samalla otetaan satula mukaan ja testataan tamman toimivuus vieraalla maaperällä. Jaiks.

Poninäyttelyreissun jälkeen isot auttoivat traikun siivoamisessa.

Tuossa menneenä perjantaina tehtiin jälleen yksi lastaustreeni. Salama katseli loukkaantuneena tallin ikkunasta meidän touhuamme. Kun Sätky oli valmis, päästin sen nurmikolle ja lähdin sulkemaan pihanurtsin toista porttia. Avustajana ollut mieheni päästi Salaman pihalle tallista ja sen oli tarkoitus suunnata pihanurmikolle. Se lähti kuitenkin hölkälle tallinovelta ja kipitti suoraan traileriin! Ilmeisesti Salkkuli olisi halunnut jonnekin retkelle myös, sillä se ei suostunut tulemaan kopista uloskaan heti. Seuraavana päivänä toistettiin sama homma ja Ruuna Reipas kipitti jälleen traikkuun itse. Hauska hevonen! Sätky toki katseli vierestä hämmentyneenä, miten tuo auton perässä roikkuva purnukka voi olla mitenkään mielenkiintoinen.

Ehkä jonain päivänä Sätky on samaa mieltä. Toistaiseksi ainakin edellytykset ovat hyvät. Ja ehkä tuo Salamakin on vietävä jonnekin ajelulle ihan muuten vain, ettei se ihan pahoita mieltään. ;)

Salama omatoimimatkallaan. Sätky ihmettelee takana.

4 kommenttia:

  1. Nyt on kyllä lastaus goalsit kohdillaan, jos hevonen kirjaimellisesti juoksee traileriin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Harmi, kun tätä ei saatu videolle. Mut onneks oli todistajia paikalla. :D

      Poista