keskiviikko 24. kesäkuuta 2020

Juhannus ennen ja jälkeen


Elämä ennen juhannusta: Salkku kulki hyvin. Niin hyvin, että jopa Anni hämmästyi, miten kiva se osaa olla. Itsekin kävin jokusen kerran keräämässä mansikat kakun päältä ja keventelemässä tärkeänä.

Anni ja Salkku tunnilla
Juhannusaattona haettiin ponit kotipihaan hellettä pakoon. Siitäkös Harmailla riemu repesi, ralli oli sitä luokkaa, ettei aikoihin ole moista nähty. Siitä luontevana seurauksena Salamalta tippui etukenkä ja puolet kaviosta.

Normaalisti en olisi ehkä moksiskaan, viesti kengittäjälle ja kenkä talteen. Mutta kun kyseessä on Salama, kannattaa reagoida. Sillä on kokoonsa nähden aivan liian pienet kaviot ja viimeksi samanlaisesta harmittomasta etukengän heitosta pamahti kaviokuumeoireet päälle. Sillä on lisäksi kovin ohut antura ja sen vuoksi aina pohjalliset ja täytteet edessä.

Tässä video, mistä saa vähän vihiä siitä, miten paljon taivaan tuuliin kaviota lähti:


Linkki videoon

Onneksi näitä kavioita oli juuri kasvatettu reilu vuosi suurella hartaudella. Salkku arkoi vasenta etusta ihan huolella, joten se sai tossun jalkaan ja sai ulkoilla pehmeäpohjaisessa tarhassa. Onni onnettomuudessa oli se, että kengitys oli sovittu heti juhannuksen jälkeiseksi maanantaiksi.
Kyllä siihen vielä kenkä saatiin. Paikka-ainetta kehiin ja vanhat tutut sörsselit alle, näyttää taas ihan kaviolle. Liikkuminenkin helpottui heti. Nyt tosin kenkä ei saisi tippua mielellään kertaakaan, sanopa se Läsipäälle...

Velikulta ihan itse.

Sätkykin käy ja kukkuu. Kehittymiskäyrä sillä on ihan maaginen ja siksi annoin sille vähän lomaa juhannusviikolle. 

Kun ihan aluksi haettiin ajan kanssa voimaa ja tasapainoa ihan vain ratsastajan kantamiseen, aloitettiin sama nyt alusta, kun tamma oivalsi kulkea pyöreämmässä muodossa. Kovin kauaa se ei jaksa näin työskennellä, joten treenit ovat taas lyhyitä ja ytimekkäitä. Lisäksi aika usein me karataan heti metsään, niin kuin eilenkin. Siellä mieli lepää ja halutessaan dressageveivejä voi harrastaa sielläkin. ;)

Näissä kahdessa kuvassa näkyy tuo uusi satula.
Siitä olisi saatavana vielä shoulder free-malli, mutta ei tämäkään pöllömpi ole.

4 kommenttia:

  1. Tosi nätisti korjattu kavio! inhottavia noi kaviovaivat, onneksi on olemassa hyvät keinot. Säde on tosiaan aivan mielettömän muutoksen tehnyt näin lyhyessä ajassa kuvien perusteella!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, yllättävän hieno tuli korjauksesta. Unohdin tosin pyytää glitterlakkaa siihen koristeeksi! :D

      Säde on ehkä ihan vähän muuttunut esim. näistä ajoista? :)

      Poista
    2. Jep! Pitäisi itekin ottaa oppia sun tavasta kuvata lähtötilanteet hyvin, niin näkee kehityksen selkeämmin. Nytkin olisi itsellä tilanne, missä olisi ollut kiva verrata hevosen kuntoutusta puolen vuoden ajalta. Mutta en ottanut kuin pari ei-rakenne kuvaa lähtötilanteesta...argh!

      Poista
    3. Höh! Aina pitää ottaa ennen (ja jälkeen) kuvat, ainakin varmuuden vuoksi. :D

      Poista