keskiviikko 17. kesäkuuta 2020

Satulakaupoilla


Oli aika päivittää haikein mielin koulusatulaosastoa, kun vanha Equipe Emporio todettiin liian ahtaaksi kuskille ja hevosellakin se pyörii herkästi. Harmi, sillä ihana satulahan se on ja samanlaista lähdettiinkin ensisijaisesti etsimään. Samalla tuli kokeiluun muitakin malleja.

Ihan helpoin mahdollinen tämä selkä ei kyllä ollut - muotoja nimittäin piisaa:


Hieman takakorkea, runko pyöreä ja leveä, säkä aika pieni ja leveä, isot lavat, satulansija lyhyt... Siis kaikki painajaiselementit.


Pyöreä maha vielä erikseen mainittakoon...


Sama sukkula lintuperspektiivistä. 

Equipe Olympia 17,5" ja leveys 2+
Kokeilin kasan eri penkkejä, joista mm. Prestige D1 L-koossa oli aivan liian kapea, kaksi Amerigoa ihan toivottomia, Equipe Emporio 17,5" istuimella ihan erilainen kuin oma vanha ja edestä ahdas... Mutta, sitten musta hevonen eli Equipe Olympia - istui kuin nakutettu! Eikä ollut edes kallein vaihtoehto. (Tähän väliin siis varovaisia riemunkiljahduksia ja kerrottakoon myös se, että tänään raspattiin Sätkyn hampaat ja mitattiin suu. Kaksista kuolaimista, toinen Hööksin ohut halpa kolmipala ja toinen Sprengerin jalometallikolmipala, ensimmäiseksi mainittu on eniten Sätkyn mieleen ja tätä tukee myös mittaustulos, hämmentävää sekin!)


Ja kas näin meille valikoitui uusi koulusatula. Se on aika erilainen istua kuin vanha, joten otin satulan alkuun vuokralle. Harjoitusravia sillä on kiva painella, joten uskoakseni totun kyllä tähänkin. Ja mikä parasta, on suorastaan outoa, että tuohon selkään löytyy satula, joka ei valu eikä pyöri mihinkään. Grippinahka on vielä kiva pieni lisä tähän kokonaisuuteen.

4 kommenttia:

  1. Mitä kautta sulle tulee satulat sovitukseen? Ja sovitatko satulat itse? Tuntuu olevan vaikea löytää luotettavaa satulansovittajaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi, et ole yksin tämän murheen kanssa! :( Kirjoitinkin asiasta alkuvuonna tänne blogiin, linkki tässä. Satula-asioissa asiakaspalvelu on toisinaan ihan luokatonta. :(

      Haetunvarusteennimi.com-niminen firma kuitenkin ainakin itse yrittäjän osalta toimii hyvin ja sieltä nytkin löytyi kasa sovitettavaa sekä tämä hankittu penkki. :) Satulat sovitan itse, kun vanhan työn kautta se homma tuli tutuksi, mutta mielellään käytän tai käyttäisin myös viisaamman konsultaatiota tässä asiassa. Onneksi mun hepat ovat myös sellaisia, että niitä on helppo lukea kuin avointa kirjaa - jos joku ei natsaa, ne kyllä näyttävät sen. :)

      Poista
  2. Voih, kuten instaan jo kirjoitin niin meillä taitaa olla jossain kohtaa sama edessä. Vielä en ole jaksanut aktivoitua, eli painellaan menemään estepenkin kera. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun tekisi mieli päivittää estesatulakin tähän samaan syssyyn... xD

      Poista