keskiviikko 12. syyskuuta 2018

Kuulumisia


Jälleen ollaan syksyssä. Jälleen ollaan siinä tilanteessa, että tahtotilaa etsitään. Kai se sieltä taas löytyy.

Kaikki on sinänsä okei. Heinät on varattu talveksi (tietynlainen meriitti tälle kesälle) ja kuivikkeita riittää vuodeksi. Puitteet ovat ihan ok ja hevonen / hevoset kunnossa.


Aloitin loppukesästä uudessa työpaikassa esimiestehtävissä vastaavan hoitajana työparina. Vastuu on kasvanut ja henkinen paine on luonnollisesti kovempi kuin aiemmin rivityöntekijänä. Uuden opettelu on ollut mielenkiintoista, mutta henkisesti uuvuttavaa. Se menee kyllä ohi, mutta elokuun noin 200 työtuntia vähän väsyttivät. Siksi ei tullut kirjoitettua tänne oikein mitään, kun kaikki vähäinen vapaa-aika meni ihan muissa puuhissa. Mutta olen iloinen päätöksestäni hypätä vanhasta, tutusta ja turvallisesta kelkasta uuteen kyytiin, koskaan ei ole liian myöhäistä kehittää itseään! (Kyllä, poden myös ikäkriisiä...)

Hei me kävellään vetten päällä! Eiku... Ruokamättäällä, mitä haaskausta!
Siinä oma kupoli lyhyesti. Salama on ollut mun turpaterapeuttini - se joka tönii raiteille, jos mieli karkaa. Loppukesänä ei olla tehty mitään erikoista: Köpötelty kentällä, seikkailtu maastossa ja ihmetelty maailmanmenoa. Kerran päästiin Tiinan tunnille ja viime viikolla käväistiin Ypäjällä.

Näyttelyreissusta ei sinänsä jäänyt mitään kerrottavaa jälkipolville, mutta reissu tuli tehtyä ja tuli oltua hetki astetta hienompien seurassa. Ja kaiken kruunasi auton hajoaminen keskelle puoli neljän ruuhkaa Liedon keskustassa. Hieno tunne, kun pirssi käryää, ympärillä on hirveä liikenne ja hevoset kopissa. No, matka jatkui hetken kuluttua omin voimin, mutta lievästi ketutti. Kukaan ei siis kuollut, ei edes Ooppeli.

Kato ihminen, kukka-asetelmia!
Samalla reissulla haettiin Salamalle rokotus, kun sekin mokoma meni sinä päivänä vanhaksi. Se sai tietty parin päivän kuumeen siitä ja sai lomailla nyt viikon. Ajattelin, etten ota riskejä sen kanssa, kun on valmiiksi hengitystieongelmainen, joten levätköön rauhassa vielä tämän päivän. Tällä kertaa rokotusreaktio jäi varsin maltilliseksi, viime vuonna se oli viikon tosi kipeä.Sitten iloinen tai surullinen suuri uutinen, miten asian nyt haluaa tulkita. Pilkku ehti olemaan kolmisen viikkoa myynnissä. Siitä tuli paljon kyselyitä ja useampi hyvä tyyppi kyseli sitä. Huomenna siitä tehdään kaupat ja poni saa huippukivan uuden kodin. Ehkä näemme sen tulevaisuudessa radoilla? Uusi koti kävi testaamassa sen ajaen ja poni oli tyytyväisempi kuin aikoihin, kun sai hölkätä kärryjen edessä. Se on niin sen juttu ja olenkin iloinen, kun uudessa kodissa se saa harrastaa vaikka ja mitä kivoissa puitteissa.

Ponikauppa on toki haikeaa, mutta vaikeinta oli ponilapsien hyvästely. Uutta ratsastettavaa ponia ei ainakaan ihan heti ole tulossa. Eväät heille on huolella jaettu ja ehkä - toivottavasti - ne kantavat myös jollain tapaa tulevaisuuteen.

Ei hyvästi, vaan näkemiin.

8 kommenttia:

 1. Onnea uusista haasteista! Varmasti pistää väsyttämään ja onhan tämä syksy vähän sellaista aikaa että helposti pistää väsyttämään kun arjen kiireet rullaa ja tietää että kohta on taas pimeää monta kuukautta. Näin niinkun realistisesti ajatellen ;) Onnea Pilkulle uuteen kotiin! Hauska idea tuo Ypäjän mätsäri kyllä. Kuulimme torstaina ruunaluokan alkukuulutuksia mutta eipä ehditty sen katsomoon kun piti päästä kotiinpäin kisoista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Pilkku lähti tänään, vähän meni roska silmään, mutta onneksi se lähti kuitenkin iloisissa merkeissä. :)

   Poista
 2. Mä ihmettelen minkätakia ostat myyt ostat noita poneja. Kohta taas saadaan lukea kun olet ostanut jonkun uuden ja sitten taas myyt pois.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elämä on paljon mukavampaa, kun murehtii vain omista asioistaan, eikö vaan..? :)

   Poista
 3. Mäkin vähän ihmettelen, on saanut niin sellasen kuvan että Pilkku on niin tärkeä, en oikeen ymmärrä sitä että vanhat myydään ja uusi poni pidetään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huono poni se ei ole. Siksi se myytiinkin. Pääsee käyttöön ja näyttöön ansaitsemallaan tavalla. :)

   Poista
 4. Mitä sille pikku tyttöponille kuuluu? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvää. Täytyykin hänestä kirjoitella oma postaus joku päivä. :)

   Poista